Buitenlands beleid van Trump: doe wat Netanyahu & Prins Salman ook willen

Buitenlands beleid van Trump: doe wat Netanyahu & Prins Salman ook willen

26 maart 2019 0 Door Indignatie redactie

Nu Donald Trump, net als Barack Obama voor hem, er niet in is geslaagd om de Syrische Bashar al-Assad te verwijderen door middel van Amerikaanse training van en wapenleveranties aan ‘rebellen’ (die bijna allemaal eigenlijk jihadisten waren) in Syrië, heeft Trump op 21 maart een proces in gang gezet dat bedoeld is om een ‘rechtvaardiging’ te geven voor een totale Amerikaanse militaire invasie in Syrië, als middel om ‘Israël te verdedigen’.

Deze strategie heeft betrekking op de regio Golan Heights in Syrië, die wordt bezet door Israëliërs. Dat spanningsveld zou het triggerpunt zijn voor het volgende schot in de anti-Syrische oorlog, wat het laatste schot zou zijn, als het wordt ontslagen. Maar misschien denkt Trump dat de dreiging alleen voldoende zal zijn om de Syrische regering te laten capituleren. Hoe dan ook, de dreiging werd uitgegeven door Trump op 21 maart. Dus, hier is de geschiedenis, en documentatie (via links), achter deze reeks gebeurtenissen – de geschiedenis die betekenis geeft aan de nieuwe Amerikaanse strategie van Trump, om Syrië te veroveren (ter vervanging van het gebruik van dergelijke proxy-krachten zoals eerder werden gebruikt):

Op 5-10 juni 1967 viel Israël Syrië en Egypte binnen en greep uit Syrië het 690-vierkante kilometer grote gebied Golan Heights in Syrië. Israël heeft het sindsdien bezet gehouden.De Golan-hoogvlakte wordt internationaal erkend als Syrisch territorium. Maar Trump wil nu dat veranderen en het maken van Israël, net zoals hij eerder Israël had geholpen om zijn hoofdstad van Tel Aviv naar Jeruzalem te veranderen. Trump is het eerste staatshoofd (andere dan Israël)  dat publiekelijk beweert dat de Golanhoogte deel uitmaakt van Israël, geen deel uitmaakt van Syrië. Trump vertegenwoordigt (neemt zijn bevelen uit) Israëls invasie-hunkerende fundamentalistisch-joodse Benjamin Netanyahu, die officieel, eindelijk, het ‘eigendom’ door Israël van de Golan Hoogvlakte van Syrië wil maken. Netanyahu had de oorlog in Amerika verwacht door gebruik te maken van volmachten tegen de Syrische regering om te slagen, maar het heeft in plaats daarvan gefaald, en dus zal een regelrechte Amerikaanse invasie van Syrië, Amerikaanse troepen en raketten en bommen nodig zijn, zoals in 2003 aan Irak werd gedaan. en naar Libië in 2011.

Trump vertegenwoordigt ook de bondgenoot van Israël, de al even invasie-hunkerende en even anti-Syrische, fundamentalistische soennitische Saoedische koning Salman al-Saud, en zijn zoon en erfgenaam kroonprins Salman al-Saud. Zowel Netanyahu als Koning Salman willen dat de fundamentalistisch-soennitische Saoed-familie Syrië onder controle heeft. (Zowel Netanyahu als Salman willen het land van Syrië, niet noodzakelijk de mensen die er wonen, miljoenen van hen zijn gevlucht voor de oorlog in Syrië, die Syrië kraakt tegen de VS-geallieerde binnenvallende en bezettende fundamentalistisch-soennitische troepen, die zijn binnengebracht vanuit Over de hele wereld.) Blijkbaar zijn Trump’s instructies van Netanyahu en Salman dat dit deel van Syrië – de Golanhoogte – onmiddellijk naar Israël moet gaan, terwijl er nog steeds een middel wordt gezocht voor de rest van Syrië om uiteindelijk te worden geregeerd door  een satraap geselecteerd door de Saud-familie. De voorganger van Obama, Trump,  had er alles aan gedaan  om Salman  op deze manier de controle over Syrië te geven  (door middel van proxy-jagers), maar  faalde . Trump is buitengewoon competitief. Hij is vastbesloten om Obama te verslaan, in dienst van de Amerikaanse meesters, die de VS al lang dienen: Israël en Saoedi-Arabië – en natuurlijk (vooral) de eigen miljardairs van Amerika, die eveneens verenigd zijn in alliantie met beide de respectieve aristocratieën van twee landen, tegen Syrië, en tegen elke andere natie die (zoals Syrië) is gelieerd aan Rusland (of zelfs vriendelijk tegenover Rusland, zoals  Oekraïne , dat  in 2014 met succes naar de VSwerd  omgedraaid door een Amerikaanse staatsgreep die  vernietigde Oekraïne). Het belangrijkste doel van de VS,  sinds 24 februari 1990 , is dat Rusland uiteindelijk wordt veroverd en opgegaan in het Westen – naar het rijk van Amerika gebracht. Zowel de Sauds als het regime in Israël ondersteunen dat Amerikaanse doel, maar zijn er niet primair op gericht, zoals miljardairs in Amerika (ze zijn obsessief tegen Rusland). Israël en de Sauds hebben hun eigen redenen om Syrië te willen; maar wat het VS-regime betreft, is Syrië’s bondgenootschap met Rusland de belangrijkste reden dat Syrië moet worden veroverd. Dat is de geostrategische reden: Rusland isoleren, ter voorbereiding op het uiteindelijk overwinnen van Rusland .

En dus heeft Trump besloten niet alleen de eerste Amerikaanse president te zijn, maar ook het eerste internationale staatshoofd buiten Israël dat publiekelijk de Verenigde Staten heeft toegezegd om de Golanhoogte – dat land dat werd gestolen uit Syrië – formeel te erkennen als zijnde legaal Israëlisch land. Het moet nu worden gedaan, ongeacht wanneer (of of) de VS er ooit in slaagt de bestaande niet-sektarische regering van Syrië af te zetten. In feite zal het de VS een voorwendsel bieden om Syrië rechtstreeks binnen te vallen (door een Amerikaanse invasie), in plaats van (zoals tot nu toe) via loutere volmachtkrachten, zoals door  Al Qaeda geleide ‘laarzen op de grond’ die vechten om de regering van Syrië omver te werpen. . (In 2013, de “Gids voor de Syrische rebellen” van de BBC  zei: “Er worden verondersteld dat er maar liefst 1.000 gewapende oppositiegroepen in Syrië zijn, die naar schatting 100.000 strijders besturen.” In 2015 heeft  “The Soufan Group berekend dat tussen 27.000 en 31.000 mensen naar Syrië en Irak zijn gereisd om zich bij de Islamitische Staat aan te sluiten en andere gewelddadige extremistische groepen uit minstens 86 landen. “  Dit zijn grote proxy-krachten. In Syrië werden ze  geleid door de door de VS gesteunde Syrische afdeling van Al Qaida . De VS onder Obama benadrukten dat Rusland de Al Qaida van Syrië niet bombardeerde en deze eis deed de onderhandelingen over het staakt-het-vuren verstommen. Obama’s bescherming van Al Qaeda in Syrië ging verder onder Trump .)

Lees ook:  Een gids voor de meest veelbelovende kandidaten voor coronavirusvaccins over de hele wereld

Deze door de VS gesteunde Israëlische diefstal van de Golanhoogvlakte zal Amerika in staat stellen om Syrië direct en zwaar binnen te vallen, wanneer en of Syrië militair reageert tegen Israëls inbeslagname van zijn land. Trump lijkt nu dit te willen en hoopt misschien zelfs dat Syrië militair reageert, om een ​​excuus te bieden (gebaseerd op de Amerikaanse alliantie met Israël) voor een totale Amerikaanse invasie tegen Syrië: ‘verdediging van een bondgenoot’ . Amerika is er niet in geslaagd om Syrië te veroveren met loutere proxy-troepen ( zoals Al Qaida ); dit zou de volgende stap zijn – Amerikaanse troepen, bommenwerpers en raketten, massaal. Het vermoeden is dat Rusland Syrië niet zou verdedigen. Dat is een zeer riskante veronderstelling, maar Trump is een heel stoutmoedig man.

Trump  kondigde op 21 maart aan  dat “na 52 jaar het tijd is dat de Verenigde Staten de soevereiniteit van Israël over de Golan Heights volledig erkennen, wat van cruciaal strategisch en veiligheidsbelang is voor de staat Israël en regionale stabiliteit.” duidelijk dat Amerika een slaaf is van het Israëlische racistische apartheidsregime en de bedoelingen van alle andere leiders van de wereld, behalve die van Israël, zal schenden door internationale erkenning van dit land als een deel van Israël te eisen.

Deze dreiging tegen Syrië is niet zomaar terloops gemaakt.

Op 13 maart luidde Politico  “Nieuw administratief rapport van Trump verzacht taal op door Israël bezette Golanhoogten” , en Nahal Toosi rapporteerde:

Het nieuwste mensenrechtenrapport van het State Department beschrijft de Golan Heights als ‘door Israël gecontroleerd’ in plaats van ‘door Israël bezet’, een taalkundige verandering die zeker de kritiek voedt dat de Trump-regering wereldwijde consensus over het bereik van Israël tegenwerkt.

De verandering komt als conservatieve Amerikaanse wetgevers aandringen om de Golan Heights te laten erkennen als onderdeel van Israël. Als president Donald Trump daarmee instemt, zou dat de laatste zijn van verschillende pro-Israëlische stappen van zijn kant, waaronder het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem vanuit Tel Aviv ….

De Amerikaanse senator Lindsey Graham (RS.C.) zei onlangs dat hij het congres zou dwingen de Israëlische soevereiniteit over de Golan-hoogvlakte te erkennen.”Om dit op te geven zou een strategische nachtmerrie zijn voor de staat Israël. En aan wie zou je het geven? ‘Zei Graham.

De verschuivingen in de VS-benadering van de regio, waarvan activisten zeggen dat ze grotendeels ten koste van de Palestijnen zijn gegaan, komen als de regering van Trump zich voorbereidt om haar voorstel bekend te maken om het decennia-oude Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen.

Het voorstel, onder leiding van Trump schoonzoon en adviseur Jared Kushner, zal naar verwachting worden onthuld na de Israëlische verkiezingen in april, hoewel er geen vaste datum is vastgesteld.

Finian Cunningham heeft de aandacht van het publiek gevestigd op een zelfbewuste reden waarom Trump vastbesloten zou zijn om Netanyahu te helpen om Golan Heights legaal Israëlisch territorium te maken. Hoofdact van Strategic Culture, op 19 maart: “Amerikaanse dubbelhartigheid over Golan slordig gepeupel op de Krim” , schreef hij:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEr is eerder  gespeculeerd  dat Trump het bevel voert voor een in de VS gevestigd oliebedrijf, Genie Oil, dat gekoppeld is aan zijn administratie via de familie-investeringen van zijn schoonzoon Jared Kushner. Het bedrijf in New Jersey heeft een dochteronderneming in Israël, is verbonden met de regering van Netanyahu en streeft er al lang naar de Golan te boren vanwege zijn  overvloedige  olievoorraden.

Er is echter ook een andere mogelijke reden, en Cunningham heeft het ook aangeroerd: een intentie voor Trump om de Russische premier Vladimir Poetin een compromisaanbod te bieden, in ruil voor het afwijzen door Poetin van de herhaaldelijk getoonde polling de wens van de inwoners van de Krim voor de Krim om deel uit te maken van Rusland in plaats van een deel van Oekraïne, en voor Putin om Krim-leden te dwingen opnieuw door Oekraïne te worden geregeerd (zoals ze waren geweest tussen 1954 en 2014), zullen de VS nu ophouden met het eisen dat de inwoners van Golan Heights maken deel uit van en worden wettelijk geregeerd door Israël, in plaats van dat ze opnieuw door Syrië worden geregeerd zoals ze altijd waren.

Maar het is duidelijk dat Trump nu zeker van plan is om de controle van Israël over Golan Heights te legaliseren, en dat dit sinds 1967 een hoop is voor elke Israëlische regering.

Lees ook:  Corporate America neemt het speelgoed van Trump weg

Eerder had Trump duidelijk gemaakt dat hij niets zou doen aan Saoedische kroonprins Salman al-Saud’s  barbaarse marteling-moord (en leugens over die wraakmoord) van een Saoedische journalist Jamal Khashoggi . Trump maakt ook duidelijk dat de VS niets zullen doen tegen de poging van Salman om de Shiite Houthis in Jemen dood te hongeren door hun voedselvoorzieningslijnen te bombarderen. Dat is allemaal goed met Donald Trump.Dit is hoe competitief hij is. Hij is competitief en wil vooral Obama overtreffen wat hij kan, en Obama ongedaan maken over wat hij kan (zoals hij doet door Obama’s geschenk aan farmaceutische bedrijven, Obamacare, te vernietigen).

Amerika levert de training en wapens voor zowel de Saoedische als de Israëlische militairen. Het geheime  nationale veiligheidsbeleid van Trump  (zoals  geïntroduceerd in de pers op 19 januari 2018) zei: “Hoewel we door zullen gaan met het vervolgen van de campagne tegen terroristen waar we vandaag mee bezig zijn, … Grootmachtconcurrentie, niet terrorisme, is nu de primaire focus van de Amerikaanse nationale veiligheid.” Met “Great Power-competitie” verwijst het om, als zijnde de belangrijkste vijanden, “revisionistische krachten zo verschillend als China en Rusland zijn van elkaar, naties die wel proberen een wereld te creëren die consistent is met hun autoritaire modellen, die een veto-autoriteit nastreven over de economische, diplomatieke en veiligheidsbeslissingen van andere naties. “Is dat niet een uitstekende beschrijving van de Amerikaanse regering, ongeacht of het ook nauwkeurig Rusland, China of iets anders beschrijft? Het klinkt zeker als Big Brother’s propaganda in de wereld van vandaag. Maar heeft Amerika echt meer oorlogen nodig? Moet de Amerikaanse regering echt politieman van de hele wereld zijn? Inderdaad: van enig deel van de wereld behalve zichzelf? De leugenachtige Trump had zijn kantoor veroverd door te beloven nooit een dergelijke rol van “politieagent van de wereld” te bepleiten; maar hier doet hij precies dat – voor het duidelijke voordeel van de Amerikaanse meesters: Netanyahu en Salman en Amerika’s olie- en gasbedrijven en alle andere Amerikaanse miljardairs. Hij vertegenwoordigt hen – niet de mensen die op hem hadden gestemd. (En, zeker, ook, niet de mensen die tegen hem hadden gestemd. Het Amerikaanse electoraat zeker Netanyahu en Salman en Amerika’s olie- en gasbedrijven en alle andere Amerikaanse miljardairs. Hij vertegenwoordigt hen – niet de mensen die op hem hadden gestemd. (En, zeker, ook, niet de mensen die tegen hem hadden gestemd. Het Amerikaanse electoraat zekerNetanyahu en Salman en Amerika’s olie- en gasbedrijven en alle andere Amerikaanse miljardairs. Hij vertegenwoordigt hen – niet de mensen die op hem hadden gestemd. (En, zeker, ook, niet de mensen die tegen hem hadden gestemd. Het Amerikaanse electoraat zeker worden niet vertegenwoordigd door de Amerikaanse regering . Dat is slechts een gevestigd en bevestigd feit .)

Als de reden waarom Trump nu Israëls streven om de inbeslagname van Golan Heights te legaliseren steunt, is om Israel’s verlangen naar meer grondgebied te dienen, en om de wens van zowel Netanyahu als Salman voor de Sauds te dienen om de ultieme controle over Syrië te nemen, dan zou dat zijn een geostrategisch doel, in plaats van een doel om Trump’s dochter en haar echtgenoot Jared Kushner te verrijken met olie-rijkdom van Golan Heights. Dit geostrategische doel zou zijn dat er een compromis wordt gevonden tussen Golan Heights voor de Krim: Israël zal legale controle krijgen over Golan Heights en Oekraïne zal legale controle over de Krim winnen. Maar wat als Poetin daar nee tegen zegt? Er zou dan een invasie door Syrië kunnen plaatsvinden tegen de Israëliërs die Golan Heights bezetten, gevolgd door een invasie van Syrië door zowel Israël als de Verenigde Staten, en een antwoordende invasie door Rusland tegen zowel Israël als de Verenigde Staten, en misschien een eind maken aan de Tweede Wereldoorlog, een vernietigende wereldwijde nucleaire oorlog. Het zou daarom waarschijnlijker zijn als Trump, wanneer Poetin nee zegt, zal voorstellen – en Poetin zal accepteren – dat de VN toezicht zal houden op vrije en eerlijke verkiezingen onder toezicht van de VN, zowel op de Golanhoogte als op de Krim, en dat de wil van de de meerderheid van de bewoners in elk van deze twee gebieden zal bepalen in welk land zij deel uitmaken. Dat zou WO III voorkomen, en het zou ook een gezichtsbesparend effect hebben op de leiding, zowel in de VS als in Rusland. Natuurlijk, als de persoonlijke verrijking van Trump’s familie in plaats daarvan het motief is, dan zal het Amerikaanse Congres de kant van Israël in deze zaak veel minder steunen dan tot nu toe. een vernietigende wereldwijde nucleaire oorlog.Het zou daarom waarschijnlijker zijn als Trump, wanneer Poetin nee zegt, zal voorstellen – en Poetin zal accepteren – dat de VN toezicht zal houden op vrije en eerlijke verkiezingen onder toezicht van de VN, zowel op de Golanhoogte als op de Krim, en dat de wil van de de meerderheid van de bewoners in elk van deze twee gebieden zal bepalen in welk land zij deel uitmaken. Dat zou WO III voorkomen, en het zou ook een gezichtsbesparend effect hebben op de leiding, zowel in de VS als in Rusland. Natuurlijk, als de persoonlijke verrijking van Trump’s familie in plaats daarvan het motief is, dan zal het Amerikaanse Congres de kant van Israël in deze zaak veel minder steunen dan tot nu toe. een vernietigende wereldwijde nucleaire oorlog. Het zou daarom waarschijnlijker zijn als Trump, wanneer Poetin nee zegt, zal voorstellen – en Poetin zal accepteren – dat de VN toezicht zal houden op vrije en eerlijke verkiezingen onder toezicht van de VN, zowel op de Golanhoogte als op de Krim, en dat de wil van de de meerderheid van de bewoners in elk van deze twee gebieden zal bepalen in welk land zij deel uitmaken. Dat zou WO III voorkomen, en het zou ook een gezichtsbesparend effect hebben op de leiding, zowel in de VS als in Rusland. Natuurlijk, als de persoonlijke verrijking van Trump’s familie in plaats daarvan het motief is, dan zal het Amerikaanse Congres de kant van Israël in deze zaak veel minder steunen dan tot nu toe. zowel in Golan Heights als op de Krim, en dat de wil van de meerderheid van de bewoners op elk van deze twee gebieden zal bepalen in welk land ze deel uitmaken. Dat zou WO III voorkomen, en het zou ook een gezichtsbesparend effect hebben op de leiding, zowel in de VS als in Rusland. Natuurlijk, als de persoonlijke verrijking van Trump’s familie in plaats daarvan het motief is, dan zal het Amerikaanse Congres de kant van Israël in deze zaak veel minder steunen dan tot nu toe. zowel in Golan Heights als op de Krim, en dat de wil van de meerderheid van de bewoners op elk van deze twee gebieden zal bepalen in welk land ze deel uitmaken. Dat zou WO III voorkomen, en het zou ook een gezichtsbesparend effect hebben op de leiding, zowel in de VS als in Rusland. Natuurlijk, als de persoonlijke verrijking van Trump’s familie in plaats daarvan het motief is, dan zal het Amerikaanse Congres de kant van Israël in deze zaak veel minder steunen dan tot nu toe.

Lees ook:  Coronavirusdragers zonder symptomen zijn de sleutel tot insluiting

Democraten in het Congres, en professionele neoconservatieven in het algemeen, zijn niet alleen blindelings ondersteunend aan de Israëlische regering, maar ze beweren ook dat  ‘Poetin de president van Trump heeft gemaakt’ . Ze doen dit ondanks het feit dat de Republikeinse regering van de Trump de oorlog van haar Democratische Partij voorganger Obama (die in 2012 begon) wil escaleren tegen Rusland; dus deze beschuldiging tegen Trump is niet echt logisch. Net als de neoconservatieve adviseur voor internationale bedrijven zei Ian Bremmer op 22 maart 2018 in het neoconservatieve TIME-tijdschrift  ‘Poetin won.Maar Rusland is aan het verliezen’. Dat is hoe Bremmer’s internationale klanten dingen willen zien – alsof Rusland, niet de VS, de dader is van invasies en staatsgrepen, ‘eeuwigdurende oorlog voor eeuwigdurende vrede’ – dat het uit Rusland komt, in plaats van uit Amerika. Maar het is duidelijk een leugen.

Op 23 februari 2018, James George Jatras, bij Strategic Culture, bannered  “What Would an ‘America First!’ Beveiligingsbeleid Ziet eruit? “  En hij gaf zijn antwoord: het zou er heel anders uitzien dan het werkelijke buitenlandse beleid van Trump. Maar ik zou het op een andere manier zeggen: het zou eruit zien als een land dat niet probeert de wereld over te nemen, en als een land dat de meeste, zo niet al zijn honderden buitenlandse militaire bases zou elimineren. De Amerikaanse president Eisenhower waarschuwde, vlak voor zijn laatste dag in functie, tegen groei in het ‘militair-industriële complex’, maar heeft het land vervolgens in zijn geheel ingeslikt. De meeste Amerikanen zijn daar dol op:  het leger is verreweg het meest gerespecteerde van alle instellingen in Amerika. Is dit de nieuwe Sparta? Misschien het nieuwe Rome? Of zelfs het nieuwe nazi-Duitsland. Met kernwapens. En zowel Republikeinen als Democraten steunen het, alsof om anders te doen ‘niet-patriottisch’ is.

LET OP :  Israël is feitelijk een vijand van Amerika :

Op 8 juni 1967 viel Israël opzettelijk de USS Liberty aan en versloeg 34 van onze matrozen en verwondde nog eens 172.  Het officiële onderzoek van de Amerikaanse regering door een onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van admiraal Thomas H. Moorer“” Overlevende bemanningsleden werden later bedreigd met ‘krijgsraad, gevangenisstraf of erger’ als ze de waarheid blootlegden; en werden verlaten door hun eigen regering. “” Het Witte Huis bedekt opzettelijk de feiten van deze aanval van het Amerikaanse volk. ” 

Zo ook Saoedi-Arabië .

Maar die (plus de eigen miljardairs van Amerika) zijn de twee landen die de Amerikaanse president eigenlijk vertegenwoordigt (naast de eigen miljardairs van Amerika, die meer bezorgd zijn om Rusland te veroveren en China onder controle te houden).

Amerika’s allianties weerspiegelen de belangen van de miljardairs van Amerika, en dat is alles. Het Amerikaanse leger vertegenwoordigt hen, en dat is alles. Het hedendaagse Amerika is fundamenteel anders dan het Amerikaanse FDR. Het is  geen democratie .Comments

comments