Veel kiezers uit etnische minderheden steunden ook de Brexit

Veel kiezers uit etnische minderheden steunden ook de Brexit

26 maart 2019 0 Door Indignatie redactie

Zuid-Aziaten, religieuze joden, afgestudeerden van universiteiten … ontmoeten de stemmers van Leave waar niemand over praat.

Degenen die op Remain hebben gestemd, blijven dezelfde dingen zeggen over degenen die Verlof hebben gestemd. Ze werden beïnvloed door de beloftes aan de zijkanten van rode bussen. De regels van de kiescommissie zijn verbroken. Ze werden belogen dat Turkije zou toetreden tot de EU. Het resultaat opgeleverd in juni 2016 was het product van verkeerde informatie, het negeren van de wet en ronduit angst zaaien.

In sommige hiervan zit misschien wel een zekere waarheid. Maar veel van de weergave van de rest van de lobby en mainstream media is ver van het doel. Afbeelding van de Brexit stem als een gebeurtenis aangedreven door slecht geïnformeerde, onteigende simpletons in de-geïndustrialiseerde delen van de provinciale Midlands en Noord-Engeland is een enorme oversimplificatie.

Het Britse Euroscepticisme is complex. Ja, blanke Britse kiezers van de arbeidersklasse, die de neiging hebben om zich genegeerd te voelen door het in Londen gevestigde politieke establishment, hebben overweldigend gestemd om te vertrekken. Maar sociale conservatieven uit de middenklasse vormden ook een belangrijk onderdeel van de coalitie voor verlof. Het resultaat in juni 2016 werd gevierd in vele welvarende stemgerechtigde zuidelijke kiesdistricten en in de traditionele Labour Heartlands.

Ongeveer een op de vier universitair afgestudeerden stemde voor Leave – een sectie van Brexiteers die nieuwsgierig weinig aandacht van de pers krijgen. Vox-pops van verlofstemmers worden meestal gefilmd op locaties zoals Boston, Grimsby en Stoke-on-Trent. Maar het nieuwe commerciële centrum Milton Keynes stemde voor verlof. Dat deed Watford ook , met zijn Zone 7 London Underground station en multi-etnische bevolking.

De etnische en sociaaleconomische diversiteit van de stemming bij verlof is over het algemeen over het hoofd gezien. Neem Osterley en Spring Grove in Hounslow. Een relatief welvarende, niet-blanke meerderheid van de wijk met een gezonde portie Britse Brits-Britse eigenaren, leverde het een verlofstempel van 63,4 procent . Andere landen met verlofstemmen met forse Zuid-Aziatische bevolkingsgroepen zijn Birmingham , Luton , Slough , Hillingdon en Bradford . Leicester, een niet-blanke stad met een meerderheid, keerde terug met een verlofstem van 48,9 procent.

De verscheidenheid aan motivaties die ten grondslag liggen aan de stemming bij verlof moeten nog worden erkend door de reguliere media en door vele pro-remain politici.

Oppositie tegen de EU bewegingsvrijheid van de speelde een cruciale rol in de Brexit-stemming. Maar deze positie is vaak omkaderd in economische in plaats van culturele termen – concurrentie om middelen en banen, de onderbieding van lonen door de invoer van goedkope arbeidskrachten, enzovoort.

Bestaand onderzoek suggereert dat bewegingsvrijheid met name belangrijk was bij verlof-kiezers van Zuid-Aziatische afkomst . Deze oppositie is meer geworteld in de ingebouwde oneerlijkheid van het EU-bewegingsvrijheidssysteem, in tegenstelling tot waargenomen negatieve economische effecten. Binnen dit deel van het electoraat was het gevoel dat EU-migranten een veel gemakkelijkere route naar het VK hebben vergeleken met tegenhangers in India, Pakistan en Bangladesh, een gangbare praktijk.

Dit is geen kwestie van misplaatst slachtofferschap. Onder bewegingsvrijheid kunnen overwegend blanke EU-migranten, ongeacht hun opleidingsniveau en beheersing van de Engelse taal, relatief eenvoudig het VK betreden. Omgekeerd worden niet-witte toekomstige migranten uit de landen van het Gemenebest van het Indiase subcontinent onderworpen aan strenge beoordelingen voorafgaand aan de goedgekeurde verhuizing.

Lees ook:  Het VVD virus

Voor sommige Zuid-Aziatische kiezers bestond de overtuiging dat EU-burgers uit landen als Polen, Bulgarije en Roemenië de begunstigden waren van een voorkeursbehandeling; dat de vrijheid van beweging van de EU symbool staat voor een vorm van positieve discriminatie. Ondertussen werden vrienden en familieleden uit hun land van herkomst – landen met nauwe historische banden met het VK – oneerlijk behandeld door het Britse immigratiesysteem. Stemmen om de EU te verlaten, werd gezien als een kans om deze waargenomen oneerlijkheid weg te werken.

Enkele van de zorgen die rijzen tijdens mijn betrokkenheid bij een lopend project dat zich bezighoudt met etnische minderheden. Verlofgerechtigden hebben rechtstreeks te maken gehad met sociale en politieke ontwikkelingen in de EU. Dit omvat een zekere ongerustheid over het feit dat het VK bewegingsvrijheid heeft met monorasiale maatschappijen in Europa die getuige zijn geweest van de opkomst van extreem-rechts.

Deze onzekerheden mogen niet worden afgewezen. Een studie wees uit dat mensen van zwarte Afrikaanse afkomst geconfronteerd werden met ‘wijdverbreide en diepgewortelde vooroordelen en uitsluiting’ in de hele EU . En het ontkennen van de luie en zeer speculatieve connectie tussen Euroscepticisme en xenofobie, het VK had een van de laagste niveaus van gemelde racistische pesterijen en geweld in de 12-landen studie.

Ongeveer één op de drie respondenten van het onderzoek meldde dat ze in de vijf jaar voorafgaand aan het onderzoek een vorm van racistische intimidatie hadden meegemaakt. Eenentwintig procent van de respondenten in het Verenigd Koninkrijk meldde rassendiscriminatie. Om dit in perspectief te plaatsen, was het overeenkomstige cijfer in Finland 63 procent. Met betrekking tot raciaal geïnspireerd geweld werden de hoogste percentages gemeld in Finland (14 procent), op de voet gevolgd door Oostenrijk en de Republiek Ierland (13 procent). Het cijfer onder Britse respondenten was drie procent.

Er zijn ook aanwijzingen dat een gezond deel van het Britse Jodendom verlof heeft gekozen. Inderdaad, ‘religieuze joden’ (weliswaar veel kleiner in aantal dan ‘seculiere joden’) stemden marginaal in het voordeel van het verlaten van de EU .

In de aanloop naar de Brexit-stemming was de EU getuige van de groeiende verkiezingspopulariteit van politieke krachten met een duidelijke antisemitische dimensie. In de Hongaarse parlementsverkiezingen van 2014 won de Fidesz-KDNP-alliantie van Victor Orban 133 van de 199 zetels. Ultra-nationalistische, antisemitische partij Jobbik won meer dan 20 procent van de populaire stemmen. In 2015 vestigde de neo-nazi-Gouden Dageraad zich als de derde sterkste kracht in de Griekse politiek.

Het is niet helemaal onaannemelijk om te suggereren dat deze heropleving van pan-Europees politiek antisemitisme een rol speelde in leden van het Britse Jodendom die stemden om te vertrekken . Terugtrekking uit de EU had als een beschermende maatregel kunnen worden gezien.

De simplistische verhalen die door veel van de heersende stromingsmedia zijn geconstrueerd en geventileerd, en veel pro-Remain-politici liegen niet tegen het multidimensionale, complexe karakter van het moderne Britse Euroscepticisme. Grieven, angsten en zorgen uitgedrukt door etnische minderheden Verlofgerechtigden die in het Verenigd Koninkrijk wonen, laten duidelijk zien dat de Brexit-stemming werd onderbouwd door een verscheidenheid aan factoren.

Te veel pro-Europese politici en blijven kiezers, die zichzelf anders zouden beschouwen als pro-gelijkheid en vurig anti-discriminatie, lijken volkomen legitieme zorgen onder etnische minderheid Brexit kiezers over het hoofd te zien en zelfs opzettelijk te negeren.

De cynicus in mij vraagt ​​zich af of dit een vorm van ‘selective progressivism’ is. Grieven en onzekerheden die een rol spelen bij de ondersteuning van de Brexit voor etnische minderheden lijken weinig zinvol te zijn voor progressieve liberale bewegingen die erop gericht zijn het VK in de EU te houden.

De wens om een ​​rechtvaardiger immigratiesysteem te zien zonder positieve discriminatie op basis van het continent van herkomst; ongerustheid over het Verenigd Koninkrijk dat wordt opgesloten in regelingen voor vrij verkeer van personen met landen die te kampen hebben met relatief hoge niveaus van intimidatie en geweld tegen zwarte mensen; ongenoegen over de electorale opkomst van antisemitische partijen in andere EU-lidstaten … maakt geen van deze dingen uit voor de progressieve, ruimdenkende en tolerante massa’s die zaterdag in de straten van Londen marcheerden?

Of misschien heeft de neerslag van de Brexit een nogal deprimerende realiteit van onze politieke cultuur blootgelegd: dat progressieve liberale politici en sociale bewegingen alleen kunnen worden vertrouwd om kennis te nemen van de legitieme zorgen van kiezers van etnische minderheden – inclusief angsten met betrekking tot racisme en discriminatie – als ze nestelen zich met hun eigen agenda en interesses.

Dr. Rakib Ehsan is een research fellow van de Henry Jackson Society. Volg hem op Twitter: @rakibehsanLees ook:  De laatste momenten van Indonesië zoals we het kennen

Comments

comments