5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Detroit was een Anti-Vax Hot Spot. Nu is het een hete zone van mazelen

mazelen

 12 total views,  3 views today

Metro Detroit is een toonaangevende locatie geweest voor de anti-vaccinatiebeweging en vanaf donderdagmiddag hadden ambtenaren van Michigan 22 gevallen van mazelen bevestigd.

Ze kwamen in een gestage stroom naar een gemeenschapscentrum voor synagoge in de buitenwijken van Detroit: brandweerlieden in uniform, moeders die kinderwagens duwden, mannen in donkere pakken, lokale arbeiders tijdens hun lunchpauze. Ze liepen door deuren met de waarschuwing: “Deze kliniek is alleen voor vaccinaties. Ga NIET naar binnen als je symptomen hebt. “

Binnen liet een team van gezondheidswerkers de klemborden zien en preppedden mensen voor opnamen om hen te beschermen tegen de laatste uitbarsting van mazelen in het land – een ziekte die twee decennia geleden bijna was geëlimineerd, maar die een potentieel dodelijke comeback maakt gevoed door internationale reizigers en inlandse anti-vaxxers .

“Het gaat mijn bevattingsvermogen te boven waarom mensen zouden kiezen om niet te vaccineren”, zei Linda Shevin, een grootmoeder van twee babyjongens van 4 maanden en 7 maanden, die wonen in Oak Park, Michigan, een orthodox-joodse enclave die het epicentrum is van de uitbraak.

Shevin zei dat haar dochter, bang dat haar zoontje besmet zou kunnen raken, een virtuele sluiter is geworden sinds het nieuws dat een Israëlische reiziger mazelen naar de gemeenschap had gebracht en dat het zich snel verspreidde. Ze zei dat ze nerveus was nadat ze de koosjere supermarkt had leren kennen, waar haar zoon werkt en die als mogelijke infectiesite werd vermeld. “Hij ging en kreeg de booster,” zei ze, “dus hij is goed.”

Meer dan 1.400 mensen zijn naar drie gratis geïmproviseerde klinieken gereisd om vaccins of boosters te krijgen sinds de uitbraak werd aangekondigd. Onder hen, in Young Israel of Oak Park, was Cindy Starman, een 62-jarige die werkt met kinderen met speciale behoeften, en besloot om een ​​booster te krijgen.

“Weet je wat? Beter veilig dan sorry, “zei ze. “Ik bedoel, niemand wil mazelen.”

Vanaf donderdagmiddag hadden ambtenaren van Michigan 22 gevallen van mazelen bevestigd, op één na in Oakland County. De uitbraak is al de toestand van de staat in meer dan twee decennia en zal waarschijnlijk blijven groeien.

“Op dit moment zit het in de gemeenschap”, zegt Leigh-Anne Stafford, gezondheidsfunctionaris van Oakland County. “We weten dat mazelen een zeer besmettelijke ziekte is.”

Metro Detroit is een hotspot voor de anti-vaccinatiebeweging, volgens een studie uit 2018 in PLOS Medicine. Grotendeels welvarende Oakland County staat op de vijfde plaats nationaal in de provincies voor het aantal kleuters dat niet-medische vrijstellingen ontvangt. De provincie heeft ook bittere veldslagen gezien tussen ouders die het oneens waren over het vaccineren van hun kinderen; in 2017 diende een anti-vax Oakland-resident de gevangenisstraf in nadat hij had geweigerd zich te houden aan de bevelen van een rechter om haar 9-jarige zoon te laten immuniseren.

Een van de mensen die deze week in de kliniek van Young Israel was verschenen, was een 26-jarige vrouw die angstig was voor de gezondheid van haar vijf maanden oude kind en die haar Azerbeidzjaans kindermeisje een injectie wilde geven.

“Ik ben ongerust, maar ik probeer alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen,” zei ze.

Op vraag van een verslaggever of ze antisaxaxers kende, riep de jonge moeder prompt een vriend, die haar standpunt begon te bespreken. “K, ik wil nu niet in dit debat komen,” antwoordde de moeder. De vriend weigerde een reporter te spreken en legde uit dat zij en andere lokale anti-vaxxers zich aangevallen voelen sinds de uitbraak is begonnen.

Gezondheidsfunctionarissen in de Pacific Northwest, waar meer dan 70 mensen de diagnose mazelen hebben gekregen in Oregon en Washington , hebben de steeds meer georganiseerde anti-vax-beweging de schuld gegeven van de hardnekkige uitbraak.

In Rockland County, New York, waar 150 mensen ziek zijn geworden, hebben functionarissen deze week de noodtoestand uitgeroepen en verbood niet-gevaccineerde kinderen van openbare plaatsen – een maatregel die tandenloos leek maar die de wanhoop van volksgezondheidsfunctionarissen onderstreepte.

De autoriteiten schaamden ook publiekelijk verschillende yeshiva van New York City voor het negeren van een verbod op niet-gevaccineerde kinderen, aangezien een uitbraak die in oktober begon, voor meer dan 200 mensen is besmet.

In Michigan lijkt de orthodoxe gemeenschap, inclusief religieuze leiders, zich te mobiliseren om het virus te bestrijden. Vorige week gaf de Raad van Orthodoxe Rabbijnen van Groot-Detroit een verklaring af dat Joden “halachiaal verplicht waren” om de verspreiding van ziekten te helpen voorkomen en de vaccinatierichtlijnen van het Michigan Department of Health moesten volgen. Detroit Hatzalah , een op Oak Park gebaseerde medische noodhulporganisatie, heeft een hotline voor mazelen opgezet en stuurt ambulances naar aanleiding van potentiële infectiegesprekken, waardoor het nachtmerriescenario van een besmettelijke persoon die naar de wachtkamer van een arts komt, wordt vermeden, waarbij het virus kan maximaal twee uur leven.

“Mensen zijn absoluut bezorgd,” zei Rabbi Robert Gamer, van Congregatie Beth Shalom, een conservatieve synagoge in Oak Park. Hij zei dat de overgrote meerderheid van de congregaties geïmmuniseerd is en sommigen hebben hem gevraagd naar zijn religieuze interpretatie van het debat.

Er zijn zeldzame medische uitzonderingen, antwoordt hij. “Anders dan dat,” ik heb nog nooit iets gezien in de Joodse wet die zou zeggen dat je niet gevaccineerd zou moeten worden. “

Gezondheidsfunctionarissen geloven dat de Israëlische reiziger waarschijnlijk mazelen heeft opgelopen tijdens een bezoek aan New York voordat hij naar Oakland County kwam, waar het zich snel verspreidde omdat de gemeenschap dicht en hechter is, met veel inwoners die dezelfde scholen, synagogen en winkels bezoeken. Op 14 maart, de eerste dag dat het virus in het gebied aanwezig was, volgens een lijst van provinciegezondheidsdiensten , waren drie synagogen en een yeshiva potentiële blootstellingsplaatsen. Binnen een week was de lijst uitgebreid naar ongeveer 80 locaties, waaronder koosjere markten, bakkerijen, meerdere ziekenhuizen en spoedeisende zorgcentra, een carwash, Walgreens, Home Depot en 7-Eleven.

Terwijl sommige nieuwe moeders openbare plaatsen met hun baby’s konden vermijden, leek het dagelijkse leven in Oak Park deze week grotendeels onveranderd. Een stripwinkel met koosjer delicatessen en markten was druk; aan de overkant van Young Israel, op een yeshiva, voetbalden jongens op een omheind veld, niet ver van een grote waarschuwing voor mazelen gepleisterd op de voordeur van de school.

Vrienden en familie kwamen vorige week samen voor Purim. Bij Beth Shalom, die een kindercarnaval hield voor het avondgebed, kwam Shevin’s kleinzoon gekleed als een duivel. Het evenement was goed bezocht. “Op dat moment wisten we niet in hoeverre het nog verder zou gaan.”

De bevestigde gevallen zijn in de leeftijd van 11 tot 63 jaar. Een man uit Oak Oak, Avi Cohen, 23, kreeg het, hoewel hij als kind was gevaccineerd. (Gezondheidsambtenaren zeggen dat vaccins niet werken voor ongeveer 3 procent van de bevolking.)

Na het ontwikkelen van een ernstige hoest en koorts, ging Cohen, een vader van twee jonge kinderen en leraar op een nabijgelegen Hebreeuwse school, naar het ziekenhuis, waar artsen hem vertelden dat hij een bovenste luchtweg-virus had en hem vrijliet. Cohen ontwikkelde een uitslag, en enkele dagen later, na bezoeken van zowel Hatzalah als gezondheidsfunctionarissen van de staat, testte hij positief voor mazelen.

De rest van zijn familie is gevaccineerd – en was waakzaam, zelfs voordat hij ziek werd. Toen de familie hoorde dat de 2-jarige zoon van Cohen in een synagoge als mogelijke blootstellingsplaats was vermeld, namen zijn ouders hem mee om een ​​zwabbertest te doen, die negatief was en de kinderen nog steeds bij hun grootouders brachten.

“Je doet wat je kunt,” vertelde Ita Leigh Cohen, Avi’s moeder, aan indigmatie. “En dan is de rest niet in onze handen.”

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments