Israël zag 4.000 mazelengevallen in 2018 – en slechts 30 het jaar ervoor

Israël zag 4.000 mazelengevallen in 2018 – en slechts 30 het jaar ervoor

2 april 2019 4 Door Indignatie redactie

Een uitbraak van het zeer besmettelijke virus heeft grote schade aangericht aan de protocollen van de volksgezondheid in Israël.

JERUZALEM – In de angstaanjagende uitbarsting van mazelen die New York heeft getroffen, was het eerste kind dat werd gediagnosticeerd een niet-gevaccineerde ultra-orthodoxe jood die besmet was toen hij Israël bezocht, waar een uitbraak van het zeer besmettelijke virus grote schade aanrichtte aan protocollen voor de volksgezondheid.

Met 214 bevestigde gevallen, kondigde Rockland County, ten noorden van New York, een draconische maatregel aan, met uitzondering van alle niet-gevaccineerde kinderen en adolescenten van openbare plaatsen, na noodgevallen – waaronder het toedienen van bijna 17.000 mazelen-bof-rubella (MMR) -vaccins in minder langer dan zes maanden – niet om een ​​steeds groter wordend medisch noodgeval te onderdrukken.

” Het aantal gediagnosticeerde gevallen in Israël steeg van ongeveer 30 in 2017-2018 tot bijna 4.000 in 2018-2019. 

Mazelen, veroorzaakt door een zeer besmettelijk virus, is een belangrijke oorzaak van door vaccins te voorkomen sterfgevallen in de wereld. Om het onder controle te houden, zoals het al jaren is, moet meer dan 95 procent van elke gegeven populatie worden geïmmuniseerd. Op dat moment is er wat ‘kudde-immuniteit’ wordt genoemd, het moderne wonder dat door massale immunisaties werd teweeggebracht.

Als we die cijfers omdraaien, bedreigt zelfs een klein aantal niet-gevaccineerde personen in een geïsoleerde maar niet volledig geïsoleerde gemeenschap het leven van de meest kwetsbare mensen in de samenleving: de jongste, de oudste of de immuungecompromiteerde, zoals kankerpatiënten. En het blijkt dat ultra-orthodoxe joden, die in eilandloze gemeenschappen wonen maar veel reizen, kwetsbaar zijn voor een dergelijke epidemie.

Tot nu toe zijn twee Israëliërs gestorven bij een uitbraak van mazelen die het aantal gediagnosticeerde gevallen in het land heeft zien stijgen van ongeveer 30 in het jaar 2017-2018 tot bijna 4.000 in het jaar 2018-2019.

JERUZALEM – In de angstaanjagende uitbarsting van mazelen die New York heeft getroffen, was het eerste kind dat werd gediagnosticeerd een niet-gevaccineerde ultra-orthodoxe jood die besmet was toen hij Israël bezocht, waar een uitbraak van het zeer besmettelijke virus grote schade aanrichtte aan protocollen voor de volksgezondheid.

Met 214 bevestigde gevallen, kondigde Rockland County, ten noorden van New York, een draconische maatregel aan, met uitzondering van alle niet-gevaccineerde kinderen en adolescenten van openbare plaatsen, na noodgevallen – waaronder het toedienen van bijna 17.000 mazelen-bof-rubella (MMR) -vaccins in minder langer dan zes maanden – niet om een ​​steeds groter wordend medisch noodgeval te onderdrukken.

” Het aantal gediagnosticeerde gevallen in Israël steeg van ongeveer 30 in 2017-2018 tot bijna 4.000 in 2018-2019. 

Mazelen, veroorzaakt door een zeer besmettelijk virus, is een belangrijke oorzaak van door vaccins te voorkomen sterfgevallen in de wereld. Om het onder controle te houden, zoals het al jaren is, moet meer dan 95 procent van elke gegeven populatie worden geïmmuniseerd. Op dat moment is er wat ‘kudde-immuniteit’ wordt genoemd, het moderne wonder dat door massale immunisaties werd teweeggebracht.

Als we die cijfers omdraaien, bedreigt zelfs een klein aantal niet-gevaccineerde personen in een geïsoleerde maar niet volledig geïsoleerde gemeenschap het leven van de meest kwetsbare mensen in de samenleving: de jongste, de oudste of de immuungecompromiteerde, zoals kankerpatiënten. En het blijkt dat ultra-orthodoxe joden, die in eilandloze gemeenschappen wonen maar veel reizen, kwetsbaar zijn voor een dergelijke epidemie.

Tot nu toe zijn twee Israëliërs gestorven bij een uitbraak van mazelen die het aantal gediagnosticeerde gevallen in het land heeft zien stijgen van ongeveer 30 in het jaar 2017-2018 tot bijna 4.000 in het jaar 2018-2019.

Zondag schetste Ketty Dor, de hoofdgezondheidscorrespondent van Kan News, het 3.799 geval van mazelen geïdentificeerd door het Israëlische ministerie van gezondheid, wat typisch is.

Een dertiger uit de stad Tiberias, die vorig weekend haar tiende kind baarde, wordt in isolatie gehouden met haar pasgeboren baby, nadat ze kort na zijn terugkeer naar huis met de baby, die besmet was door zijn moeder, de huiduitslag van mazelen opmerkt. .

Lees ook:  Om buiten de box te denken, helpt het om eerst te begrijpen wat er in de doos zit

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid proberen iemand op te sporen die mogelijk is blootgesteld. Dat aantal omvat, naast de negen oudere kinderen van de vrouw, de 26 andere pasgeborenen in de kinderkamer op hetzelfde moment, en hun moeders en relaties die in het Poriya-ziekenhuis van Tiberias waren.

Minstens een jaar lang spelen de Israëlische gezondheidsfunctionarissen een spelletje met immunologische katten en muizen, en zien ze gevallen in steden met grote ultra-orthodoxe gemeenschappen. Alleen al in Jeruzalem waren er 2.138 gediagnostiseerde gevallen, waaronder de twee dodelijke slachtoffers. Toen een meisje van 18 maanden stierf op 1 november 2018, was het de eerste geregistreerde dood van mazelen in Israël in 15 jaar.

In december is een 82-jarige vrouw overleden aan de eens verouderde ziekte.

Maar ondanks de insulaire levens geleid door ultra-orthodox-joodse gemeenschappen, zijn de belangrijkste redenen achter de ongebreidelde voortplanting in Israël, volgens Rotem Elizera, de gezondheidscorrespondent voor de dagelijkse Yediot Ahronot die de berichtgeving over de uitbraak heeft aangevoerd, niet-ideologisch.

“In Israël heb je twee soorten anti-vaxxers”, legde hij uit in een interview met SDB.

“De kleine maar luide menigte van goed opgeleide, welvarende mensen die het hele medische establishment in vraag stellen en sceptisch staan ​​tegenover conventionele wereldbeelden, en de grotere menigte die zijn kinderen, die meestal ultraorthodox zijn, niet vaccineert. Ze hebben eenvoudigweg zeer lage nalevingspercentages in het algemeen. “

In het geval van ultraorthodoxe gemeenschappen zegt hij: “de meeste van hun redenen zijn wat je praktisch zou noemen: laten we zeggen dat het een gezin is met zeven of acht kinderen en dat een ouder een baby naar de baby moet brengen. kliniek. Je moet een week wachten op de afspraak, kinderopvang vinden voor de andere kinderen, je gaat een halve dag werken missen, en het is niet alsof het kind acute zorg nodig heeft voor galopperende koorts of een hoestbui. Het is maar een schot. Dus vertragen ze. “

Volgens Elizera, vóór de heropleving van de mazelen als een urgent wereldwijd gezondheidsprobleem, hadden buurten zoals Mea Shearim in Jeruzalem, met krappe, krioelende steegjes die doen denken aan het Europa van voor de oorlog, een nalevingspercentage van minder dan 50 procent.

Rabbijnen hebben, als reactie op de crisis, deel uitgemaakt van de nationale inspanningen om de epidemie te onderdrukken.  

Afgelopen herfst, toen mazelen dagelijks nieuws begonnen te schrijven, stelde het ministerie van Volksgezondheid hen op de zaak, die duizenden mensen naar een immunisatieoperatie bracht, zegt Ketty Dor, “maar het was bijna te weinig, te laat.”

“Het aantal patiënten is de afgelopen maanden gedaald. De uitbarsting is verplaatst van Jeruzalem en Safed naar de stad Tiberias, waar er de afgelopen maand 80 nieuwe gevallen zijn geweest. “

Conventionele anti-vaxxers hebben ook hun moment.

In februari ontdekte een student aan de elite Alliance High School van Tel Aviv dat hij mazelen had, waardoor het ministerie een waarschuwing gaf aan duizenden blootgestelde studenten die plotseling geconfronteerd werden met het vooruitzicht van infectie door een potentieel dodelijk, zeer besmettelijk virus.

Israëli’s, die worden gedekt door een nationaal stelsel voor gezondheidszorg, hebben extreem hoge percentages van immunisaties. In Jeruzalem ging 96,5 procent van de eerste klassers naar school in september 2017 met hun vaccinaties op volgorde. In Arabische gemeenschappen is de naleving vrijwel 100 procent.  

Yaakov Litzman, Israëls vice-minister van Volksgezondheid en hijzelf, een ultraorthodoxe jood die in 1966 van Borough Park, Brooklyn, 17 jaar oud naar Jeruzalem verhuisde, plaatste een dringende oproep op de website van het ministerie, waarin hij waarschuwde dat “vaccins een hoeksteen zijn” van de preventie van gevaarlijke infectieziekten en in de volksgezondheid leveren ze een beslissende bijdrage aan de gezondheid van kinderen en de bevolking in het algemeen. “

Elizera zegt dat met mazelen die door Europa raasden, met name Roemenië en Italië, die tot de favoriete weekendbestemmingen van de Israëli’s behoren, “dit hele gebeuren slechts een kwestie van tijd was.”

Lees ook:  Trump betaals 50 Bn dollar smeergeld voor Palestijnse overgave

Comments

comments