Waarom Tommy Robinson niet moet worden verboden

Waarom Tommy Robinson niet moet worden verboden

2 april 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Het verbod op Facebook en Instagram bevestigt dat de censuur van bedrijven uit de hand loopt.

Alleen een dwaas zou het verbod van Tommy Robinson door Facebook en Instagram toejuichen. Het maakt niet uit of je hem leuk vindt of niet. Het maakt niet uit of je denkt dat hij een zoekende criticus is van de verdeelde logica in de politiek van diversiteit of Luton’s eigen Oswald Mosley in Jack Wills clobber. Het punt is dat zijn uitwijzing uit de sociale media bevestigt dat de censuur van bedrijven uit de hand loopt. Het spreekt tot een nieuw soort tirannie: de tirannie van de onverantwoordelijke kapitalistische oligarchen in Silicon Valley om te beslissen wie er mag spreken op het nieuwe openbare plein dat het internet is.

Robinson, die reeds van Twitter en Patreon is afgegooid, werd onvoorwaardelijk van Facebook en Instagram verbannen. Hij had één miljoen volgelingen. We hebben het dus niet over een of andere slaapkamergebonden imbeciel die gekke dingen zegt tegen 27 mede-verliezers op Twitter, maar over een publieke figuur, iemand die een publiek beveelt en politieke invloed geniet. Zijn misdaad, in de ogen van Facebook en Instagram’s community-standaarden cops, was om ‘georganiseerde haat’ jegens moslims te voeden. Hij gebruikte ‘ontmenselijkende taal’ en maakte ‘oproepen tot geweld’, de decreten van de sociale mediareuzen. En daarom moest hij vertrekken.

Er zijn veel verontrustende dingen over deze nieuwste act van Silicon Valley silencing van een ongemakkelijke publieke stem. De eerste is de schijnbare betrokkenheid van Mohammed Shafiq, CEO van de Ramadhan Foundation. Eerder pochte Shafiq over het ontmoeten van Facebookvertegenwoordigers om hen aan te moedigen Robinson te verbieden over zijn ‘hersenspoeling’ van zijn volgelingen in het voelen van ‘racisme’ jegens moslims.

Lees ook:  President Trump bereidt een uitvoerend bevel voor dat hard neerkomt op censuur van sociale media

Dit is dezelfde Mohammed Shafiq die ooit een evenement met Hassan Haseeb ur Rehman heeft bijgewoond, een Pakistaanse geestelijke die de moord in 2011 van de gouverneur van Punjab, Salman Taseer, prees door een radicale islamist die Taseer verachtte vanwege zijn verzet tegen de godslasteringwetten van Pakistan en zijn oproepen om de christelijke ‘godslasteraar’, Asia Bibi, te bevrijden van gevangenis.

Shafiq riep ook op dat de anti-extremistische campagnevoerder Maajid Nawaz als een parlementaire kandidaat voor de Liberale Democraten wordt gedumpt nadat Nawaz de speechcrime pleegde om een ​​cartoon van Jezus en Mo te tweeten. Dit werpt een vraag op: waarom doet men naar verluidt advies van zo iemand? Komt het ook in contact met christenen die campagne voeren en noteren welke critici van Christus zij zouden willen zien verwijderd van hun website?

Het andere verontrustende is de groeiende macht van internetbedrijven om de publieke opinie te politioneren. Niet alleen Alex Jones en Milo Yiannopoulos, maar ook feministen als Meghan Murphy, die de politiek van het transgenderisme bekritiseren, en diverse blanke nationalisten, nu gaan de sociale-mediagiganten op zoek naar rechtse politieke activisten wier opvattingen ze niet leuk vinden. Naast Robinson is er bericht dat sommige toonaangevende UKIP-activisten hun Facebook-accounts hebben laten opschorten. Dit heeft een zeer sterke politieke censuur.

Lees ook:  De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, onthult dat 'diversiteit' voor hem minder Europeanen betekent

Het is pervers en ontmoedigend om ogenschijnlijke links- en progressieven te zien die met vreugde toekijken hoe corporate tech reuzen politieke ongewenste zaken opschorten of censureren. Ten eerste omdat sinds wanneer was de linkerzijde ten gunste van de uitoefening van eigendomsrechten tegen de rechten van mensen? In hun applaus voor de censuur van Silicon Valley klinken deze linkse antifascisten als rechtse libertariërs. Ze zeggen in feite: ‘Hé, dit zijn particuliere bedrijven, zodat ze kunnen verbieden wie ze maar willen’. Plotseling gaat hun traditionele bezorgdheid over het beteugelen van de onverantwoordelijke macht van het grootkapitaal het raam uit en staan ze bij de bazen tegen het individu.

En de tweede reden waarom het gek is om blij te zijn met het verbod van Robinson is omdat als je eenmaal groenlichtcensuur van bedrijven niet meer weet waar het zal eindigen. Inderdaad, antifagroepen zijn onlangs ook verboden door de nieuwe hoeders van de moraal van het internet. Vorig jaar zeiden linkse campagnevoerders dat het ‘oneerlijk’ was voor PayPal om de rekeningen van antifa groepen en extreem-rechtse groepen zoals de Proud Boys te sluiten. Veel van deze linkse campagnevoerders riepen actief op tot het sluiten van de Proud Boys account en waren vervolgens geschokt om dezelfde tactiek tegen hen te zien keren. Het morele analfabetisme is onthutsend. Ze zijn er niet in geslaagd om de eerste les van vrijheid van meningsuiting te leren: om het voor jezelf te genieten, moet je het voor alle anderen verdedigen. Als je de censuur van je vijanden goedkeurt, ga je onbewust akkoord met de censuur van je vrienden, en zelfs van jezelf.

Lees ook:  Het Witte Huis verwijdert de tweet die beweert dat de beschermende barrière buiten het Joodse centrum een ​​"Antifa" -opstelling was

Het internet is een revolutionaire uitvinding. Het maakt de vrije uitwisseling van ideeën mogelijk op een schaal die geen enkele generatie voor de onze had kunnen dromen. Om die droom van vrijheid te bezoedelen om er één over te halen op een rechtse kerel waar je niet zo van houdt, is een daad van kolossale en gevaarlijke idiotie. We moeten de druk op de technische reuzen opvoeren om de vrijheid van meningsuiting voor alle ideeën en meningen toe te staan, en niet bij hen pleiten om degenen met wie we het niet eens zijn uit te roeien.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments