Anti-Vaxxers overschatten de kracht van onze immuunsystemen

Anti-Vaxxers overschatten de kracht van onze immuunsystemen

3 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Een van de grootste innovaties in de geneeskunde is, vreemd genoeg, nu een van de grootste innovaties die scepticisme in bepaalde hoeken aantrekt . In één woord: vaccinatie.

Detractors, geleid door dubieuze wetenschap en anekdote , zorgen vaccins die meer kwaad dan goed doen. Dit is gewoon vals en gevaarlijk. Om te begrijpen waarom, helpt het om te begrijpen hoe onze immuunsystemen in de eerste plaats werken.

Deze buitengewone wetenschap van het immuunsysteem is het onderwerp van An Elegant Defense , mijn nieuwe boek dat naar ons verdedigingsnetwerk kijkt, omdat we het hebben leren begrijpen door middel van een zuurverdiende, briljante wetenschap, en ook door diep intieme medische verhalen van mensen geholpen door immunologie.

Eén verhaal in het boek gaat over een kankerpatiënt die is opgestaan ​​uit het graf dankzij immunotherapie. Een andere omvat een HIV-patiënt met een dergelijk buitengewoon immuunsysteem dat wordt bestudeerd door de National Institutes of Health. Twee verhalen hebben betrekking op vrouwen met auto-immuunziekten. Ze zijn verbonden door het netwerk dat door de menselijke gezondheid loopt, het immuunsysteem. En dat netwerk is afhankelijk van de basisprincipes. Een daarvan is dat het immuunsysteem leert, en het moet. Dit is de reden waarom vaccins werken.

Vaccins zijn een bootcamp voor het immuunsysteem. De inentingen prikken en leren het immuunsysteem door cellen in het immuunsysteem te primen om afweermiddelen te herkennen en te ontwikkelen voordat iemand dodelijk wordt aangevallen.

De reden dat het immuunsysteem in de eerste plaats moet leren, is omdat het netwerk, hoe wonderlijk het ook is, niet is uitgerust om onmiddellijk te reageren op een relatief handvol virussen en bacteriën die ons kunnen schaden (de meeste microben zijn eigenlijk best vriendelijk). Soms kan het systeem dagen of weken duren om een ​​effectieve reactie op te zetten en in gevallen van dodelijke ziekte, bijvoorbeeld pokken of bepaalde flus, polio, mazelen, is het natuurlijke proces vaak niet voldoende. Je zou wel eens kunnen sterven, en velen hebben dat ook.

Waarom is het lichaam niet uitgerust om onmiddellijk te reageren? In sommige opzichten is dit niet eens de juiste vraag (de betere vraag is: hoe kan het zo goed reageren, zo snel op zoveel verschillende bedreigingen? Zie hoofdstuk 12: The Infinity Machine). Maar als je de vraag op het eerste gezicht neemt – waarom is het lichaam niet in staat om onmiddellijk te reageren – heeft het antwoord te maken met de evenwichten die in eerste instantie door het immuunsysteem moeten worden getroffen.

Het immuunsysteem wordt vaak gekenmerkt als oorlogsmachine, waarbij elk buitenaards organisme ijverig wordt aangevallen. Dit is niet waar. Het immuunsysteem is eigenlijk meer als een vredesmachine die probeert een harmonieuze relatie te creëren met de wereld om ons heen. Ik denk aan het immuunsysteem als het liefdeskind van een uitsmijter en een balletdanseres, die ons ijverig willen beschermen, terwijl we licht betreden. Er zijn tenslotte zoveel buitenaardse wezens in ons midden – op ons, rondom ons, in ons – dat het immuunsysteem een ​​diplomatieke benadering moet aannemen. Als het zou proberen elke potentiële dreiging te doden, zou het ons en de wereld in het proces vernietigen.

Wat dat oplevert, is dat het immuunsysteem ook wat tijd nodig heeft om te beoordelen waar het mee te maken heeft – of het nu om een ​​grote of een kleine dreiging gaat of om een ​​bedreiging die door samenwerking kan worden aangepakt. Miljarden cellen in ons lichaam zijn bacteriën, meestal in onze darmen, en we kunnen het prima vinden.

Uiteindelijk komen er uiteindelijk twee verschillende immuunsystemen. Een daarvan is een onmiddellijk verdedigingsnetwerk dat generiek reageert op infecties. Dit wordt het “aangeboren immuunsysteem” genoemd en het biedt een stop-gap-meting tijdens het wachten op het meer precieze, tweede immuunsysteem. Het wordt “The Adaptive Immune System.” Het komt online met precisie doden, maar niet onmiddellijk.

Deze moordenaars en generaals, de B-cellen en T-cellen, moeten leren. Wat heeft dit met vaccin te maken? Alles. In sommige gevallen kunnen we het ons niet veroorloven om te wachten tot ze hun opleiding hebben gevolgd.

Een van de bekendste namen in vaccins is Edward Jenner, de Engelse arts die het pokkenvaccin ontwikkelde. Minder bekend is dat de basis voor de ontdekking van dr. Jenner was gelegd door middel van verschillende experimenten gericht op het tegenhouden van pokken, het variola-virus, dat volgens de CDC lijkt te bestaan ​​sinds de Egyptische tijd (bewijs: mummies met littekens van puisten) .

Pokken werden verspreid door de lucht, door niezen, hoesten of nauwe interactie met een slachtoffer. Het heeft 30 procent van degenen die het hebben gecontracteerd gedood. De dodelijkheid ervan heeft te maken met de manier waarop het en gerelateerde virussen een stunt op het immuunsysteem teweegbrengen. De infecties kunnen de overdracht van een noodsignaal blokkeren dat dodelijke immuuncellen in actie roept.

Voorafgaand aan het werk van Dr. Jenner, werd de poging om pokken te beheersen variolatie genoemd, de naam die is afgeleid van de naam van het virus. Als je denkt dat vaccinaties tegenwoordig onaangenaam zijn, was deze voorganger erger. “Materiaal van pokken (puisten) werd gegeven aan mensen die nog nooit een pokken hadden gehad. Dit gebeurde door het materiaal in de arm te krabben of door de neus in te ademen, “merkt de CDC op in een geschiedenis van de techniek. Hoe onplezierig het ook was, het beteugelde wel de waarschijnlijkheid om de ziekte bij sommige mensen te krijgen, maar niet genoeg om de verspreiding van de epidemie te stoppen.

” Het immuunsysteem wordt vaak gekenmerkt als oorlogsmachine, waarbij elk buitenaards organisme ijverig wordt aangevallen. Dit is niet waar. 

Aan artsen en wetenschappers van de periode toonde het aan dat het immuunsysteem in staat leek een reactie te ontwikkelen die later in het spel kon worden gebracht. Het systeem kan een spiekbriefje krijgen dat helpt om snel een probleem te identificeren en heeft de instructies om de vijand onmiddellijk te liquideren. Variolatie werkte meestal niet. In de meeste gevallen werd het immuunsysteem onvoldoende ontwikkeld voor pokken en werd het niet gestimuleerd.

Toen kwam er een keerpunt voor medicijnen.

Lees ook:  Bill Gates: coronavirus, dood en de diepe staat

De setting was Gloucestershire, Engeland, in 1796. Het is heilig verklaard gangetje in de geschiedenisboeken. Dr. Jenner merkte dat de melkmeisjes van de koe puisten hadden, maar niet de ziekte leken te krijgen. Van een koepokkenletsel van een melkmeisje vergiftigde hij een achtjarig jongetje. De jongen leefde. Op de een of andere manier was deze koepokkenstam de juiste variëteit om een ​​verdediging van het immuunsysteem aan te wakkeren. Fijne verjaardag, ‘s werelds eerste vaccin!

Maar zelfs toen begrepen wetenschappers dat er een logisch uitvloeisel was van het vermogen van het immuunsysteem om te leren: het wordt niet gemakkelijk onderwezen. Zo vaak als niet, mislukten pogingen om vaccins te maken. Het brouwsel moest schijnbaar perfect zijn. Kleine veranderingen zouden inentingen ondoeltreffend kunnen maken. Onderzoekers ontdekten dat succesvolle vaccins sterk genoeg waren om een ​​krachtige reactie van het immuunsysteem uit te lokken, maar zwak genoeg – verzwakt is de wetenschappelijke term – om te voorkomen dat het zo nare is als de infectie zelf.

Dat is wat er gebeurde met de eerste massale test van het poliovaccin.

De eerste polio-epidemie werd geregistreerd in 1894, 132 gevallen in Vermont. Van de geïnfecteerden was 1 tot 2 procent verlamd. Het poliovirus komt snel in de bloedbaan, nadat het via de mond is binnengekomen en in de keel en het maag-darmkanaal is gegroeid. Het slingert zich op in het zenuwstelsel, waar het hecht aan zenuwcellen en binnendringt. Vervolgens neemt het het productieproces van de zenuwcel over zich heen om zichzelf te reproduceren – duizenden exemplaren in een uur. Vervolgens wordt de cel gedood en vervolgens worden anderen geïnfecteerd. Stel je een schaduw voor die over ons festival kruipt als cel na cel donker wordt.

De pijnlijke poging om polio uit te roeien omvatte het werk in de jaren dertig van twee concurrerende wetenschappers, dr. Maurice Brodie, een Canadees die aan de New York University werkte, en een Philadelphia-patholoog aan de Temple University in Philadelphia, genaamd Dr. John Kolmer. Verschillende geschiedenissen die ik hier zal beschrijven, vertellen over hun tekortkomingen, zelfs over rampen.

De twee concurrerende wetenschappers hadden vergelijkbare ideeën. Ze besmetten apen met polio en probeerden een menselijk vaccin te maken met het zenuwweefsel. In Brodie’s geval mengde hij vervolgens het vloeibaar gemaakte apenweefsel met formaldehyde, formaline genaamd, in de hoop het virus “te deactiveren”. Het zou genoeg opleveren, zo ging de theorie, om een ​​immuunreactie uit te lokken, maar zou niet krachtig genoeg zijn om daadwerkelijk te infecteren.

Niet zo veel. Eén geschiedenis, geschreven door Yale arts en historicus John Paul, wordt geciteerd als zeggend dat het vaccin van Brodie werd getest op 3.000 kinderen, maar “er ging iets mis, en het vaccin van Brodie werd nooit meer gebruikt.” Een geschiedenis gepubliceerd in de New York Times is explicieter: kinderen werden verlamd gelaten.

Dr. Kolmer had dezelfde resultaten, hoewel hij een iets andere aanpak hanteerde. Hij pakte het zenuwweefsel van de aap, mengde het met chemicaliën en koelde het mengsel om het te verzachten. De geschiedenis van Dr. Paul noemt het een ‘echte heks brouwsel’. Meer geïnfecteerde kinderen. In het boek van Paul zou Dr. Kolmer hebben gezegd op een volksgezondheidsconferentie in 1953: “Dit is een keer dat ik zou willen dat het woord zich zou openen en me zou doorslikken.”

DIT BETEKENT NIET DAT VACCINS EEN SLECHT IDEE ZIJN. IN PLAATS VERDIENT HET DE WAARDE VAN GREAT

WETENSCHAP OM DEZE VITALE GENEESMIDDELEN TE ONDERSTEUNEN. PUNT.

In 1952, zoals het tijdschrift Time meldde, infecteerde de ergste uitbraak nog 58.000 Amerikanen, waarbij ze 3.000 leden en 21.000 verlamden. “Ouders werden achtervolgd door de verhalen van kinderen plotseling getroffen door de veelbetekenende krampen en koorts,” de tijd gelezen. “Openbare zwembaden waren verlaten vanwege de angst voor besmetting. En jaar in jaar uit bracht polio duizenden mensen naar ziekenhuizen en rolstoelen, of naar de nachtmerrieachtige kanonnen die ijzeren longen werden genoemd. ‘

Het antwoord op het polio-mysterie, ook welbekend, kwam van Jonas Salk, die in New York City werd geboren uit Russische joodse immigrantenouders en uiteindelijk werd benoemd tot directeur van het Virus Research Laboratory aan de University of Pittsburgh School of Medicine (bij wijze van New York University en Michigan). Zijn vaccin verzwakte het poliovirus met formaldehyde en mineraalwater. Het heeft het poliovirus effectief “gedood”. Maar het was herkenbaar genoeg voor het immuunsysteem om het op te rapen. Ta-da! Het verkleint het infectierisico tot de helft.

Aanvankelijk had de eerste batch van dit vaccin ook een aantal uitdagingen, maar deze problemen werden gladgestreken en polio was bijna uitgeroeid in de Verenigde Staten en, uiteindelijk, wereldwijd. Dit is de les: ingrijpen in naam van het immuunsysteem is geen gemakkelijke taak, gezien de delicate balans. De vaccins waren de eerste grote stap in die richting, zelfs als we hun dynamiek niet echt begrepen. Zonder de mechanismen volledig te begrijpen, hadden we een effectief hulpmiddel gevonden.

Tegenwoordig biedt de Centers for Disease Control & Prevention een diplomatieke benadering van het gesprek over vaccins. “Hoe veilig zijn vaccins?”, Vraagt ​​het agentschap op zijn site. “Dit is een vraag die natuurlijk elke nieuwe ouder verontrust.”

Maar dan staat er: “De meeste kinderen hebben nooit een reactie op een vaccin. Voor degenen die dat wel doen, zullen de meeste reacties gering zijn … een zere poot, een lichte uitslag of een milde koorts die over een dag of twee verdwijnt. “

Het vaccin bereidt zich voor. Dat is uiteindelijk goed voor het kind – ik weet het, ik heb zelf twee kinderen – en niet alleen dat: het is goed voor de samenleving! De risico’s van niet-inenting van uw kind betekent dat het kind ziek kan worden, en dat andere kinderen ook ziek kunnen worden, als een vreselijke ziekte weer wortel schiet en dit doet op een manier die de infectie zelfs zou kunnen laten evolueren, muteren en de afweer vermijden die de de rest van ons immuunsysteem heeft geleerd door vaccinatie.

Uiteindelijk, wanneer we effectief inoculeren, helpt het de samenleving om zwaar gebruik van antibiotica en andere medicijnen te vermijden die ernstige gevolgen kunnen hebben, zoals de opkomst van een medicijnresistente infectie.

Vaccins zijn een geweldige cursus van onderwijs voor je Elegante Verdediging, een die ook het grotere menselijke lichaam helpt.Lees ook:  Anti-vaxxers zijn net zo slecht als klimaatdenkers

Comments

comments