Het is angstaanjagend eenvoudig om vaccinvrijstellingen te krijgen

Het is angstaanjagend eenvoudig om vaccinvrijstellingen te krijgen

3 april 2019 1 Door Indignatie redactie

Terwijl uitbraken van mazelen zich voortzetten in de verenigde staten, suggereren nieuw geopenbaarde gezondheidsgegevens uit Oregon dat het verrassend eenvoudig is om in die staat de vereiste vaccinaties af te wijzen – zoals in verschillende andere.

In Oregon, dat in de VS het hoogste vaccinatievrijstellingspercentage heeft, gebruikt ongeveer 95 procent van de ouders van wie de kinderen één of meer vaccins overslaan, een eigen afdrukbewijs om dit te doen.

Dat is volgens gegevens van de Oregon Health Authority, waaruit blijkt dat van meer dan 31.500 niet-medische vaccinvrijstellingen die vorig jaar werden ingediend, bijna 30.000 werden gedocumenteerd door ouders die een video over online onderwijs hebben bekeken en vervolgens een doe-het-zelf-formulier hebben afgedrukt.

Minder dan 2.000 hebben voor de tweede optie gekozen: om met een zorgaanbieder te praten en een handtekening te bemachtigen.

De staat, waar 7,5 procent van de kleuters was vrijgesteld van een of meer vaccins in het schooljaar 2017-18, heeft sinds 2013 een opleidingseis voor niet-medische vrijstellingen.

Maar de Republikeinse Rep. Mitch Greenlick, een Democraat die een wetsvoorstel heeft ingediend om niet-medische vaccinvrijstellingen te schrappen , bekritiseerde de module.

“Het laat duidelijk te veel mensen van de haak,” zei hij.

Het is duidelijk waarom ouders overweldigend de online optie kiezen, zei Dr. Saad Omer, een expert op het gebied van vaccin en infectieziekten aan de Emory University in Atlanta: gemak.

Omer en andere volksgezondheidsfunctionarissen vinden deze trend zorgelijk omdat kinderen die niet-gevaccineerd zijn gevaarlijke en gevaarlijke ziekten zoals mazelen kunnen vangen en verspreiden, wat een risico vormt voor henzelf en de bredere gemeenschap.

De staat, waar 7,5 procent van de kleuters was vrijgesteld van een of meer vaccins in het schooljaar 2017-18, heeft sinds 2013 een opleidingseis voor niet-medische vrijstellingen.

Maar de Republikeinse Rep. Mitch Greenlick, een Democraat die een wetsvoorstelheeft ingediend om niet-medische vaccinvrijstellingen te schrappen , bekritiseerde de module.

“Het laat duidelijk te veel mensen van de haak,” zei hij.

Het is duidelijk waarom ouders overweldigend de online optie kiezen, zei Dr. Saad Omer, een expert op het gebied van vaccin en infectieziekten aan de Emory University in Atlanta: gemak.

Omer en andere volksgezondheidsfunctionarissen vinden deze trend zorgelijk omdat kinderen die niet-gevaccineerd zijn gevaarlijke en gevaarlijke ziekten zoals mazelen kunnen vangen en verspreiden, wat een risico vormt voor henzelf en de bredere gemeenschap.

Er zijn echter aanwijzingen dat het moeilijker kan zijn om vrijstellingen voor vaccins te verkrijgen om de tarieven te verlagen van degenen die niet deelnemen.

“Het gemak van vrijstelling is een grote voorspeller,” zei Omer, die vanaf juli de inaugurele directeur van het Yale Institute for Global Health is.

Hij is voorstander van counseling door een zorgverlener als een goede manier om de vereisten te versterken. Dat maakt het niet alleen moeilijker om vrijstellingen te krijgen, maar brengt ouders ook in contact met ‘de meest betrouwbare bron’ van informatie, zei Omer.

In de staat Washington daalde de algemene vrijstelling van vaccins met ongeveer 40% na het passeren van een wet van 2011 die een handtekening van een zorgverlener op vrijstellingsformulieren vereiste, volgens een studie uit 2018 van Omer.

Lees ook:  Als Trump de staat van beleg verklaart vanwege het coronavirus, kan hij dan de verkiezingen opschorten?

Oregon is een van de 17 staten die vrijstellingen toestaan ​​op basis van filosofische weerstand tegen vaccinatie, maar ook religieuze of medische redenen. Slechts drie staten – Californië, Mississippi en West Virginia – verbieden alle niet-medische vrijstellingen.

In 10 van de staten die persoonlijke of filosofische uitzonderingen toestaan, is de handtekening van een ouder op een verklaring of een formulier alles wat nodig is om te weigeren. In drie staten moet het papierwerk worden genoteerd. Slechts twee staten – Washington en Michigan – vereisen overleg met een zorgaanbieder.

Sinds 2015, toen Michigan ouders begon te verplichten deel te nemen aan een onderwijssessie bij hun plaatselijke gezondheidsafdeling, daalde het percentage vaccinvrijstellingen van 4,8 procent in 2014 tot 3,6 procent in 2017, zei Lynn Sutfin, een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services van Michigan. .

 Drie staten – Arkansas, Oregon en Utah – bieden een online onderwijsoptie, die wetenschappelijk onderbouwde informatie bevat die is samengesteld door functionarissen van de staatsgezondheidszorg.

Utah, met een percentage van de vrijstelling van kleuterscholen van 5,2 procent, begon afgelopen zomer toestemming te geven voor het gebruik van de 20 minuten durende module online onderwijs . Sindsdien zijn er meer dan 8.700 certificaten gedrukt, zei Rich Lakin, immuniseringsprogramma manager voor het Utah Department of Health.

Maar de nieuwe optie is vol problemen, zei Lakin. Mensen hebben fictieve namen zoals “Mickey Mouse” in het systeem ingebracht, zei hij. Anderen hebben de webportal gebruikt om gezondheidsfunctionarissen te bekritiseren omdat ze documentatie voor vrijstellingen nodig hebben.

In Oregon leidde de door Greenlick voorgestelde wetsvoorstel tot het verbod op niet-medische vaccinvrijstellingen tot een storm van tegenstand, waarbij honderden ouders opdoken tijdens recente openbare hoorzittingen om te protesteren. Actie is in behandeling.

” Mensen hebben fictieve namen zoals ‘Mickey Mouse’ in het systeem ingevoerd. Anderen hebben de webportal gebruikt om gezondheidsfunctionarissen te bekritiseren omdat ze documentatie voor vrijstellingen nodig hebben. 

Jennifer Margulis, 49, uit Ashland, Oregon, zei dat ze de online onderwijsmodule van de staat heeft gebruikt om alle vier haar kinderen vrij te stellen van vaccinatievereisten. Ze zei dat de video, die ongeveer 40 minuten kost, actieve participatie vereist – door een reeks schermen te klikken.

“Je moet echt opletten. Het is een hoop informatie, “zei ze. “Ik vond het niet handig. Ik vond het interessant en tijdrovend. “

Ze zei dat de online optie een goed alternatief is voor ouders die hun eigen keuzes willen maken over vaccinatie, ondanks wetenschappelijk bewijs en advies van volksgezondheidsfunctionarissen.

Een wetgever uit Oregon, de afgevaardigde Jeff Golden, een democraat uit het district Margulis, heeft zich verzet tegen het wetsvoorstel dat niet-medische vaccinvrijstellingen verbiedt en roept op tot “minder ingrijpende en autoritaire opties”.

Maar een wetgevende assistent, Adam Lohman, zei dat Golden zich er niet van bewust was dat zoveel Oregoniërs zich afmelden voor vaccinaties met behulp van de online module. “Hij zou geïnteresseerd zijn in een optie die ouderkeuze behoudt en strenger maakt”, aldus Lohman.

Kaiser Health News (KHN) is een non-profitnieuwsdienst voor gezondheidskwesties. Het is een redactioneel onafhankelijk programma van de Kaiser Family Foundation dat niet is gelieerd aan Kaiser Permanente.Lees ook:  Covid-19 dwingt ons te heroverwegen hoe we energie verbruiken

Comments

comments