Kan 3D-printing de borstimplantaatziektecrisis oplossen?


 6 total views,  2 views today

De opkomst van borstimplantaatziekten heeft alternatieve opties aantrekkelijker gemaakt.

Ziekte van borstimplantaten verschilt van persoon tot persoon, maar de top vijf meest gemelde symptomen zijn geheugenverlies, hersenkraking, vermoeidheid, gewrichtspijn en huiduitslag. Deze symptomen of anderen beginnen na een borstimplantaatchirurgie en verdwijnen meestal na explantatie. Met borstimplantaat geassocieerd anaplastisch grootcellig lymfoom is een opkomend type non-Hodgkin-lymfoom dat vrouwen met implantaten, in het bijzonder gestructureerde, treft, gewoonlijk acht tot tien jaar na de operatie.

Huidige implantaten hebben verschillende vormen en rondheden, maar zijn over het algemeen gemaakt van een siliconen omhulsel gevuld met zoutoplossing of siliconengel. Hun schillen kunnen glad of getextureerd zijn, wat is bedoeld om te voorkomen dat ze roteren of migreren na implantatie. Onderzoek naar postimplantaat-lymfoom is beperkt en borstimplantaataandoeningen vormen zelfs geen erkende klinische diagnose, maar onderzoekers gaan door met nieuwe implantaten in de hoop de klachten uit te roeien.

Tegenwoordig gebruiken ongeveer 100 chirurgen in de VS IDEAL-implantaten . Het bedrijf verwijst naar hen als gestructureerde implantaten, een nieuw type implantaat helemaal.

Het IDEAL-implantaat is opgebouwd uit meerdere schelpen die in elkaar zijn genest om de beweging van de zoutoplossing binnenin te regelen. In geval van een breuk kan die zoutoplossing veilig door het lichaam worden opgenomen. De siliconen omhulsels zorgen voor een natuurlijk gevoel zonder het risico van stille breuken geassocieerd met siliconengel gevulde implantaten, die open kunnen barsten zonder dat de patiënt weet tenzij ze een MRI hebben.

Tot nu toe zijn er geen meldingen van ziekte bij patiënten met deze implantaatstijl, maar het onderzoek moet worden voortgezet voordat het op grote schaal beschikbaar wordt.

De FDA en Health Canada hebben toestemming verleend om het implantaat in november 2014 te gebruiken. Vijfenveertig door de American Board of Plastic Surgery gecertificeerde plastisch chirurgen namen 502 vrouwen op in een onderzoek en voltooiden een follow-up van 438 van die deelnemers gedurende zes jaar. Uit het onderzoek bleek dat ongeveer 90 procent van de patiënten tevreden was met hun resultaten en dat de mate van scheuring en capsulaire contractuur – toen het van nature voorkomende littekenweefsel rond een implantaat samentrok en uithardde – relatief laag was.

“Het wordt een gestructureerd implantaat genoemd,” zei Dr. Ankit Desai, een plastisch en reconstructieve chirurg aan het Baptist MD Anderson Cancer Center in Jacksonville, Florida, die zich bezighoudt met reconstructieve chirurgie voor borstkankerpatiënten. “Het heeft kamers en de marketing zegt dat ze een natuurlijker gevoel hebben dat dichter bij het gevoel van siliconengel komt, maar geen echte siliconen bevat. Dus als je een ruptuur hebt, weet je dat omdat je implantaat leegloopt. Er zijn geen stille breuken met zoutoplossing implantaten. “

Een ander bedrijf, Lattice Medical , heeft het Mat (t) isse 3D-geprinte borstimplantaat gemaakt, dat nog niet is goedgekeurd voor proeven met mensen. Bij gebruik van Mat (t) isse-implantaten, zouden artsen metingen van de borsten van de patiënt uitvoeren met een MRI, zodat een 3D-printer een aangepast implantaat zou kunnen maken met een roostervormige omhulling die specifiek is voor het lichaam van die patiënt. De schaal zou worden gevuld met de eigen vetcellen van de patiënt en chirurgisch worden geïmplanteerd. In theorie ondersteunt de schaal de vorm van de borst, terwijl de vetcellen op hun nieuwe locatie kunnen gedijen en in de juiste vorm kunnen groeien. In de loop van zes maanden zou de schaal worden opgenomen door het lichaam, waardoor een mooier resultaat wordt verkregen dan bij traditionele vetoverdracht.

Deze implantaten sluiten zowel zoutoplossing als siliconen uit om gerelateerde risico’s zoals scheuren, contracturen en lekken te voorkomen. Dr. Julien Payen, oprichter van Lattice Medical, en Dr. Pierre-Marie Danze, onderzoeker bij de Centre Hospitalier Regional, Universiteit van Lille in Frankrijk, ontvingen de Théophile Legrand Textile Innovation Award in 2017 voor hun creatie. Maar Desai zegt dat het nog jaren kan duren voordat een 3D-geprint apparaat is goedgekeurd voor gebruik bij echte patiënten.

“Er is geen 3D-geprint implantaat in de buurt van fase II-onderzoeken”, zei Desai. “Er zijn veel gegevens te verzamelen voordat u de FDA-goedkeuring kunt krijgen. Het is een enorme hoeveelheid gegevens om te verzamelen, vandaar dat er hoge kosten aan verbonden zijn om deze onderzoeken via de FDA te krijgen. Daar is waarschijnlijk al vijf tot tien jaar geen 3D-implantaat voor klaar. “

Implantegerelateerd lymfoom wordt vaker geassocieerd met getextureerde implantaten dan gladde implantaten, en een fabrikant van implantaten wees er tijdens de maandagochtend op dat sommige structuren veiliger zijn dan andere.

Mentor, een van de twee fabrikanten van borstimplantaten die nog langetermijnonderzoeksbevindingen over hun implantaten voor de FDA moeten produceren, sprak over de veiligheid van borstimplantaten tijdens de bijeenkomst op maandag. Hun vertegenwoordiger zei dat terwijl de oorsprong van anaplastisch grootcellig lymfoom waarschijnlijk multifactorieel is, uit studies blijkt dat dit het gevolg kan zijn van biofilm (bacteriën op het oppervlak van het implantaat).

” Met de veiligheid van implantaten in kwestie, kunnen vrouwen die willen augmentatie, maar zich niet comfortabel voelen met het gebruik van apparaten, kiezen voor het gebruik van hun eigen vet. 

Omdat getextureerde implantaten meer oppervlakte hebben dan gladde implantaten, kunnen ze meer bacteriën bevatten die ontstekingen kunnen veroorzaken en ziekten kunnen veroorzaken, volgens deze studie die wordt gesponsord door meerdere implantaatfabrikanten. Mentor merkte op dat getextureerde implantaten met gaten of roosterachtige patronen meer bacteriën kunnen bevatten dan de eigen, waarvan het oppervlak bestaat uit microscopisch kleine pieken en dalen.

“In de 660 gemelde gevallen van BIA-ALCL, als je naar elk specifiek geval keek, hadden de Mentor implantaten met minder agressieve textuur een significant lager aantal van die gevallen, zoals 50 of minder. Er is waarschijnlijk iets mee – hoe groter het oppervlak en de ruwheid die er is, er is waarschijnlijk een verhoogde kans om die ontsteking te creëren, ‘zei Desai.

Met de veiligheid van implantaten in kwestie kunnen vrouwen die willen augmentatie maar zich niet comfortabel voelen met het gebruik van apparaten hun eigen vet gebruiken.

“De meest voorkomende niet-implanteerbare augmentatie is vettransplantatie,” zei Desai. “De procedure omvat liposuctie om vet te verwijderen uit een deel van het lichaam en injecteer het in de borst om volume toe te voegen.”

De procedure wordt niet zo vaak gebruikt als implantaten, omdat het moeilijker kan zijn om de cupmaat te bereiken die een patiënt vraagt, vooral als ze niet genoeg lichaamsvet hebben.

“Het vet, afhankelijk van hoeveel je elders hebt en hoeveel ruimte er is om te injecteren, kan een verbetering van één tot twee kopjes opleveren, net als wat we al jaren met billen doen,” zei Desai.

Terwijl de FDA doorgaat met onderzoek naar implantaatveiligheid, besloot het panel dat patiënten met hun chirurgen moesten praten over alle risico’s en voordelen van borstimplantaten voordat ze instemden met de augmentatie. Desai zei dat het cruciaal is voor chirurgen om hun patiënten volledig te informeren over wat er precies bekend is over implantaten, zodat patiënten weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

“BIA-ALCL is een echte ziekte die zich voordoet. Het is buitengewoon zeldzaam, maar we beginnen het nu net te begrijpen, ‘zei hij. “Ik kan me niet voorstellen dat iemand een implantaat inbrengt zonder geïnformeerde toestemming. Ik onthul altijd aan patiënten dat er risico’s zijn en er zijn voordelen. Het moet deel uitmaken van hun beslissing. “

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord