Assange Arrestatie dreigend: Ecuadoriaanse ambassade wil hem uit wijzen binnen “Uren of dagen”

Assange Arrestatie dreigend: Ecuadoriaanse ambassade wil hem uit wijzen binnen “Uren of dagen”

5 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Assange moet binnen enkele uren tot dagen van de Ecuadoraanse ambassade in Londen worden verwijderd – WikiLeaks

WikiLeaks heeft een dringende verklaring gepubliceerd op haar officiële sociale media-accounts, waarin staat dat de Ecuadoriaanse ambassade in Londen zich voorbereidt om Julian Assange binnen “uur tot dagen” te verdrijven  , daarbij  verwijzend naar twee “hoog niveau” Ecuadoraanse bronnen, en dat het Zuid-Amerikaanse land  “al een overeenkomst met het VK voor zijn arrestatie. “

De verklaring die donderdagavond werd gepubliceerd, greep krantenkoppen in de Amerikaanse en Britse pers, met aanhangers van WikiLeaks die massa’s oproepen zich buiten de ambassade te verzamelen in solidariteit met Assange.

WikiLeaks zei via Twitter, een bron op hoog niveau binnen de Ecuadoraanse staat heeft WikiLeaks verteld dat Julian Assange binnen “uren tot dagen” zal worden verdreven met behulp van het INA Papers offshore-schandaal als een voorwendsel – en dat het al een overeenkomst heeft met het VK voor zijn arresteren.

WikiLeaks on Twitter

BREAKING: A high level source within the Ecuadorian state has told @WikiLeaks that Julian Assange will be expelled within “hours to days” using the #INAPapers offshore scandal as a pretext–and that it already has an agreement with the UK for his arrest. https://t.co/adnJph79wq

Britse politie- en surveillanceteams zijn 24 uur per dag buiten de ambassade gekampd sinds hij voor het eerst het gebouw betrad in 2012 en kregen daar asiel terwijl ze werden uitgeleverd aan Zweden wegens aanklachten, waarvan velen denken dat het een klassiek  ‘honingval’- scenario was, geregisseerd door de CIA of een ander westers inlichtingenbureau, zodat hij uiteindelijk naar de VS-bewaring zou kunnen worden overgeplaatst.

WikiLeaks on Twitter

Assange expulsion off the back of #INAPapers offshore corruption scandal: Ecuador’s former Consul to London (2010-2018) analysis “In short, the government seeks a false pretext to end the asylum and protection of Julian Assange.” https://t.co/UQft7LAXHu

Het verwijzingsschandaal waarnaar WikiLeaks verwijst, betreft WikiLeaks ‘rapportage over documenten waarin wordt beweerd dat de  Ecuadoriaanse president Lenín Moreno zichzelf verrijkte met een offshore rekening in Panama  –  beschuldigingen die Moreno heftig ontkent.

Lees ook:  'Racisme in voetbal gaat veel verder dan geschreeuw op tribune'

Van zijn kant heeft Moreno deze week de druk en het onderzoek naar Assange opgevoerd, door in een radio-interview te zeggen dat de klokkenluider en journalist schokkend en herhaaldelijk de voorwaarden van zijn asiel heeft  geschonden .

Moreno ging zelfs zo ver om Assange en WikiLeaks indirect persoonlijke foto’s van hem en zijn familie online te laten lekken, maar zonder hem rechtstreeks bij zijn naam te noemen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenWikiLeaks on Twitter

WikiLeaks to @AP: “If President Moreno wants to illegally terminate a refugee publisher’s asylum to cover up an offshore corruption scandal, history will not be kind,” https://t.co/XDKTvpRW3l

“Foto’s van mijn slaapkamer, wat ik eet en hoe mijn vrouw en dochters en vrienden dansen [hebben laten circuleren]”, beschrijft Moreno, zoals gerapporteerd door  The Guardian .

“We moeten ervoor zorgen dat het leven van Assange niet in gevaar komt, maar  hij heeft de overeenkomst die we met hem hebben zo vaak geschonden “, zei Moreno, aldus het rapport.

WikiLeaks zegt dat Moreno probeert een “valse voorwendsel” te genereren  en publiekelijk te rechtvaardigen excuus op de rug van het INA Papers-schandaal voor het beëindigen van Assange’s asiel op de juridische technische details dat “voorwaarden” zijn verbroken.

WikiLeaks on Twitter

Assange’s lawyers predicted “tripwire” expulsion plan last December https://t.co/CScgxyo5Lp

Echter, eenmaal buiten de ambassadewereld valt niet te vertellen wat Assange uiteindelijk zou tegenkomen  –  hoewel zijn onmiddellijke arrestatie door de Britse autoriteiten voor het overslaan van zijn borgtocht jaren geleden zeker is.

Lees ook:  Het vreemde verhaal van Sectie 230, de obscure wet die ons gebrekkige, kapotte internet heeft gecreëerd

WikiLeaks  herinnerde  volgelingen eraan dat Chelsea Manning nog steeds in Amerikaanse hechtenis zit nadat ze een maand geleden in de gevangenis was teruggekeerd: “Amerikaanse klokkenluider Chelsea Manning, die de Amerikaanse regering een maand geleden opnieuw in de gevangenis heeft gelegd om haar te dwingen tot een geheim verhoor, als onderdeel van overheidsinspanningen om te vervolgen WikiLeaks, werd verplaatst van eenzame na het indienen van beroepsprocedures, “verklaarde WikiLeaks.

En hoewel we eerder ‘dagen of zelfs uren’ hebben gehoord in termen van Assanges ‘uitgezette uitzetting uit de ambassade,  suggereert de combinatie van WikiLeaks’ ‘high level source’ ‘en Moreno’s motief dat het deze keer echt gebeurt. 

Het documenteren van de scène buiten de ambassade is Ruptly met een livestream.Comments

comments