De gele vestbeweging van Frankrijk: een blauwdruk voor de toekomst van het Europese nationalisme

De gele vestbeweging van Frankrijk: een blauwdruk voor de toekomst van het Europese nationalisme

5 april 2019 0 Door Indignatie redactie

In een tijd waarin het leven van de gemiddelde Europese man en vrouw is besteed aan voortdurende onderwerping en onderdanigheid aan de krachten van het globalisme en zijn surrogaten in hun individuele regeringen, de bijna spontane opkomst van een economische en sociale protestbeweging in Frankrijk die direct uitdaagt dat de controle over de natie voor de meesten een complete verrassing is geworden.

De demonstraties (aangeduid als “Yellow Vest” voor de beslissing van de deelnemers om het verplichte auto-veiligheidsvest van het land te dragen als een teken van protest) zijn oorspronkelijk begonnen in november 2018 boven een recent wettelijk vastgestelde milieu “koolstofbelasting” op brandstof. Het begon al snel met een lange lijst van grieven die werden gezien als het leven van de gemiddelde werkende en burgerlijke bevolking. Deze eisen reiken over het huidige links / rechts-paradigma en omvatten een einde aan ongebreidelde woekerpraktijken bij banken, een stijging van het minimumloon, annulering van door de staat opgelegde bezuinigingsmaatregelen, een vermindering van legale immigratie en zelfs het ontslag van Emmanuel Macron en zijn regering.

macron

Tot dusverre, ondanks enkele geweldsincidenten, zijn de protesten van het gele vest, hoewel sterk veroordeeld door het Franse overheids-mediacomplex en de gebruikelijke Europese elementen in Frankrijk en Brussel, erin geslaagd om het land elk weekend bijna tot stilstand te brengen omdat demonstranten marcheren door steden en dorpen en eisen dat de staat de benarde toestand van zijn verwaarloosde burgers erkent. Verrassend genoeg heeft de regering van Macron, hoewel ze aanvankelijk weigerde om naar hen te luisteren, zelfs enkele concessies gedaan om de publieke verontwaardiging te temperen (het meest merkbaar afschaffen van de brandstofkoolstofbelasting, de oorspronkelijke motivatie voor de schepping van de beweging).

Terwijl Europese nationalisten te maken krijgen met een steeds intenser wordende strijd om de oorzaak, wat kan er van dit soort demonstraties worden geleerd en benut? Misschien de intense passie en motivatie die hen de afgelopen vier maanden in leven heeft gehouden en telt? Ten eerste heeft de beweging met gele vest zich grotendeels onthouden van direct betrokken raken bij de politiek. De doelen van de demonstranten waren grotendeels gericht op het bestrijden van de krachten van het globalisme en het bijbehorende neoliberalisme dat de laatste jaren een wurggreep op Frankrijk en haar volk heeft geblokkeerd. Hoewel de beweging leden en verschillende facties van zowel de rechter- als de linkerkant van het politieke spectrum van Frankrijk heeft, hun algemene impuls was om zich te concentreren op het bewerkstelligen van een echte verandering in de Franse samenleving door de regering te dwingen rekening te houden met hun benarde situatie en aan zoveel mogelijk van hun eisen tegemoet te komen. Zoals te verwachten is, hebben verschillende politieke partijen geprobeerd om de Gele Vesten te ondersteunen, maar de meeste van haar leden hebben gepoogd boven de politieke rellen te blijven om gezien te worden als de belangen en behoeften van de meest kwetsbare burgers van het land, in plaats van die van verkozen ambtenaren en potentiële ambtsdragers.

De situatie met nationalisten kan enigszins verschillen, aangezien politieke partijen worden gebruikt om populistische standpunten over restrictieve immigratie te omarmen en Europese identiteiten over multiculturalisme en globalisme te verdedigen. Om deze doelen te bereiken, moet men er realistisch uitzien naar politici om de nodige wetgeving vast te stellen om dit te bereiken. Dat is gelukkig een realiteit geworden in een aantal Europese landen, met name Hongarije, Polen en Italië. Toch kunnen er brede lessen worden getrokken uit de acties van de Yellow Vests-beweging door samen te werken, maar niet elk greintje vertrouwen te stellen in louter menselijke en zeer vaak vergankelijke organisaties zoals politieke partijen en de politici die hun carrière via hen bevorderen.

Vaak zijn zelfs de beste en meest oprechte politieke leiders geneigd tot onnodige en zelfs destructieve compromissen die heel goed kunnen werken om de beoogde doelen die zij campagne voeren om hun mensen realiteit te maken, te ondermijnen. Het is ons het beste om in gedachten te houden dat nationalisme in de allereerste plaats een basisbeweging zou moeten zijn, geleid door gewone Europeanen die het behoud van hun bestaan, erfgoed, identiteiten en soevereiniteit als vrije volkeren willen in een wereld vol vijandige leiders die steeds meer op vervanging willen. Nationalisten moeten bereid zijn om uit de partijlijn te stappen indien nodig en de leiders van die partijen die door hun steun gekozen zijn herinneren eraan dat zij aan de macht zijn gesteld om aan de behoeften van hun mensen te voldoen en alles doen wat nodig is om die doelen te bereiken, en tot elke prijs,

Lees ook:  MEER over de inspanningen van de Franse president Macron om de islam in Frankrijk te beheersen

Een andere factor die de Yellow Vests van Frankrijk aantrekkelijk maakt, is hun gebrek aan centralisatie en zelfs prominente leiders en woordvoerders. Misschien hangt dit samen met de wens van haar leden om niet te veel op het beeld van een politieke partij te lijken. Hoewel er enkele bekende leden zijn geweest die protesten hebben geleid en zelfs gewond en verminkt zijn geraakt in het proces, betekent het ontbreken van centraal leiderschap ook dat niemand een positie van absolute autoriteit of controle kan innemen (al was het maar door hun charismatische persoonlijkheid) van de protesten. Elk geel vest kan zichzelf zien als een vertegenwoordiger van hun beweging, door hun tijd en talenten aan te bieden op een manier die de zaak ten goede komt. Ze maken echter nog steeds slechts deel uit van een groter collectief waarin principes voor het individu en zijn persoonlijkheid komen.

gele hesjes
Yellow Vests, Frankrijk, 2019

Nationalistische bewegingen en organisaties worden al lang geplaagd door worstelingen over leiderschap en verdeeldheid gebaseerd op persoonlijke kliekjes die alleen maar hebben geleid tot onnodige fragmentatie en verdeeldheid tussen de gelederen wanneer eenheid en samenwerking even noodzakelijk zijn als ooit voor effectieve mobilisatie. Dit betekent niet dat nationalisten geen woordvoerders kunnen hebben, en veel nationalistische leiders zijn fijne mensen die hun talenten gebruiken in schrijven, spreken en creativiteit om bij te dragen aan een succesvol resultaat voor hun mensen en de oorzaken die zij vertegenwoordigen. Geen enkel individu, hoe getalenteerd of bekwaam ook, moet echter het absolute brandpunt van aandacht en aanbidding worden. De beweging en haar langetermijndoelen moeten altijd vóór individuele winst komen en nooit andersom.

Ten slotte, als de Gele Vesten iets moeten worden gecrediteerd, is het hun absolute vastberadenheid en ijver om op te staan ​​en publiekelijk en agressief voor hun gestelde doelen. Dit is niet zonder veel beproeving en ontbering gekomen. Het stinkende systeem heeft deze “vuurvaste” demonstranten niet voorzichtig behandeld, ogenschijnlijk omdat sommigen beschuldigd werden van vandalisme en rellen, maar in werkelijkheid omdat ze worden gezien als een directe bedreiging voor globalistische controle over een zeer prominente en krachtige Europese natie, een die de elites kunnen het zich moeilijk veroorloven om hun doodsgreep te verliezen. Veel gele vesten zijn gewond geraakt door politie-granaten met flitsballen, sommige ook, met als meest voorkomende verwonding het verlies van een oog. Op zijn strengst, zijn minstens dozijn gedood van politiegeweld. Toch marcheert de beweging voort en blijft mobiliseren ondanks deze precaire obstakels. Hoewel de gemiddelde activist weet wat hen te wachten staat, en dat ze alles zullen verliezen, kiezen ze er toch voor om elk weekend en mars op straat te gaan, velen omdat ze vinden dat de omstandigheden zo ondraaglijk zijn geworden voor de gemiddelde Fransman die ze hebben weinig of geen andere keuze dan hun standpunt in te nemen terwijl het nog steeds mogelijk is voor hen om dit te doen. Als er één ding is dat constant kan worden gehoord van veel nationalistische commentaren van deze demonstranten, dan is het hun vastberadenheid om door te gaan ondanks de voortdurende aanvallen en het lijden dat hen wordt gegeven. ze kiezen er nog steeds voor om elk weekend en op mars de straat op te gaan, velen omdat ze vinden dat de omstandigheden zo ondraaglijk zijn geworden voor de gemiddelde Fransman dat ze weinig tot geen andere keuze hebben dan hun standpunt te verdedigen terwijl het nog steeds mogelijk is voor hen om dit te doen . Als er één ding is dat constant kan worden gehoord van veel nationalistische commentaren van deze demonstranten, dan is het hun vastberadenheid om door te gaan ondanks de voortdurende aanvallen en het lijden dat hen wordt gegeven. ze kiezen er nog steeds voor om elk weekend en op mars de straat op te gaan, velen omdat ze vinden dat de omstandigheden zo ondraaglijk zijn geworden voor de gemiddelde Fransman dat ze weinig tot geen andere keuze hebben dan hun standpunt te verdedigen terwijl het nog steeds mogelijk is voor hen om dit te doen . Als er één ding is dat constant kan worden gehoord van veel nationalistische commentaren van deze demonstranten, dan is het hun vastberadenheid om door te gaan ondanks de voortdurende aanvallen en het lijden dat hen wordt gegeven.

Lees ook:  Iran en Amerikaanse functionarissen wonen een Russisch veiligheidsforum bij maar niemand praat erover

Het moet ook duidelijk zijn dat, ondanks de grote omvang van de drukte, de demonstranten van Yellow Vest vrij klein zijn in vergelijking met de grootte van de natie als geheel (zelfs tijdens de top van zijn activiteit in december vorig jaar was het aantal nationale demonstranten slechts naar schatting iets meer dan 287.000 actieve deelnemers, ongeveer de helft van 1% van de Franse bevolking van zevenenzestig miljoen). Maar zelfs met het relatief kleine aantal demonstranten konden ze nog steeds een hele machtige natie tot stilstand brengen, zelfs de kerstverkoop in Parijs en andere grote steden ernstig verstoren. Dit is de intentie geweest van al deze demonstraties: dat Frankrijk het normale openbare leven en de normale gang van zaken niet zal hervatten tot de machthebbers en proberen te voldoen aan de eisen van het volk. De resulterende economische neergang zal problemen veroorzaken voor het nationale leven, zelfs mogelijk tot het punt dat de zeer achtergestelde mensen, die het grootste deel van de Yellow Vest-leden uitmaken, ernstig worden gehinderd. Dit wordt echter door velen gezien als een noodzaak, want Frankrijk kan op korte termijn niet blijven profiteren van beleid dat zijn burgers zal schaden en dat uiteindelijk zal resulteren in de eliminatie van de inheemse Franse bevolking die het globalistische systeem van plan is te vernietigen.

Dit is een belangrijke les die geleerd moet worden voor nationalisten over de hele wereld. Er zijn veel mensen die onze relatief kleine aantallen betreuren in vergelijking met grotere politieke partijen en bewegingen. Ondanks hun relatief kleine aantal hebben de Gele Vesten meer dan hun eerlijke aandacht getrokken en ook vijandigheid van de elites. Ondanks zijn oorspronkelijke bedoeling als economische opstand, hebben deze demonstraties ook een zeer sterk nationalistisch karakter voor hen gekregen. Hoewel niet specifiek gelinkt aan het Franse etnisch nationalisme, het beeld van een grotendeels blanke werkende en burgerlijke bevolking die opkomt tegen niet alleen de globalistische duivels aan het roer van hun eigen regering, maar ook die eurocraten en elite financiers in Brussel die hen ondersteunen , kan duidelijk worden geïnterpreteerd als een waarin de gewone mensen van Frankrijk zich bezighouden met een strijd tegen globalistische bezetting samen met de multiculturele en multiraciale vervangingsagenda die daarbij hoort. Velen binnen de Yellow Vest-beweging maken geen geheim over hun afkeer van de EU en de beperkingen en dominantie die zij, evenals de financiers die het steunen, op hen hebben uitgeoefend.

In het afgelopen weekend hebben veel demonstranten in Parijs opzettelijk EU-vlaggen uit openbare gebouwen in de stad getrokken en vervangen door de Franse Tricolor. Een paar openbare verbrandingen van deze beruchte twaalfsterrenbanners zijn naar verluidt vergezeld door krachtig gezang van “Le Marseille” door de menigte. Zelfs een manifest van eisen dat vorig jaar december door een of andere Yellow Vest-beweging werd uitgegeven, eiste onder andere dat Frankrijk zich terugtrekt uit zowel de Europese Unie als de NAVO, evenals een vermindering van de immigratie in het land (aangezien de beweging gedecentraliseerd is met geen specifiek leiderschap, dit document was geen bindende en universeel aanvaarde verklaring van hun doelen,

Hoewel ze niet volledig zijn geworteld of aangespoord door Frans nationalisme of etnische identiteit, vertegenwoordigen ze de strijd van de gemiddelde inheemse Fransman voor meer rechtvaardige woon- en werkomstandigheden die hun zijn ontnomen als gevolg van de toetreding van hun regering tot de eisen van een internationaal orgaan dat deze belangen niet of niet echt begrijpt of vertegenwoordigt. Hierin is duidelijk een representatie van hetzelfde nationalisme en verlangen naar zowel zelfbeschikking als zelfbehoud dat ook echte nationalisten in heel Europa en het Westen motiveert. Het is het beste dat nationalisten deze methoden onderzoeken en gebruiken in demonstraties en activisme,

Lees ook:  'Gezondheidsdictatuur': Franse burgers die Covid-19-prik weigeren, kunnen worden VERBODEN van het openbaar vervoer op grond van 'Green Passport'-plan

Toch zou de gemiddelde nationalist genoeg moeten worden geïnspireerd door deze burgeropstand van de Fransen (die ooit vreedzaam werden geacht) en hun geniete verlangen na te streven zichzelf, hun natie en nageslacht te redden van een sombere toekomst van eeuwigdurende dienstbaarheid naar de krachten van wereldwijde, financiële en sociaal elitarisme dat zal eindigen met hun uitroeiing van deze aarde. Dit is ook de reden waarom het voor iedereen die Europa wenst een toekomst te hebben, zo niet fysiek te ondersteunen, op zijn minst uitdrukkelijke krachtige sympathie voor deze demonstraties en hun doelstellingen heeft. Zelfs als iedereen het niet eens is met elke laatste principaal die hen wordt toegeschreven, vertegenwoordigen de Gele Vesten nog steeds de grootste massabeweging die in elk land is georganiseerd tegen zowel het globalisme als de machinaties. Dat alleen al is de reden om solidariteit te uiten met hun verlangens en doelen. Zelfs als dit misschien niet het exacte equivalent van een echte nationalistische opstand is, is het nog steeds een slag tegen dezelfde vijanden, alle nationalistische gezichten en bondgenoten zijn altijd een belangrijk ding om te cultiveren.

De gemiddelde Yellow Vest-demonstrant weet heel goed wanneer hij op een zaterdagmorgen gaat marcheren welke vormen van intimidatie, mishandeling en zelfs de dood hem mogelijk wachten voordat de dag uit is, maar hij of zij kiest nog steeds dit pad omdat ze hebben besloten dat als ze dat niet doen, is er geen andere keuze voor het voortbestaan ​​van Frankrijk en haar volk. In dit moeilijke uur in de geschiedenis van Europa en de hele westerse mens, mogen alle nationalisten overal naar kijken en leren van de Gele Vesten met al hun moed en vastberadenheid, en leren van hun blunders en fouten, en voor de inspiratie en begeleiding om doorgaan met onze missie om westerse naties, volkeren en hun nageslacht te redden en te behouden. Net als de Fransen op dit late en wanhopige uur, is er geen andere keuze dan.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments