Wereldoorlog 3 komt eraan? Israël is op de rand van de oorlog met Hamas, Hezbollah, Syrië en Iran allemaal op hetzelfde moment

Wereldoorlog 3 komt eraan? Israël is op de rand van de oorlog met Hamas, Hezbollah, Syrië en Iran allemaal op hetzelfde moment

10 april 2019 1 Door Indignatie redactie

Afgelopen donderdag werden voor het eerst sinds 2014 raketten afgevuurd in Tel Aviv, en Israël reageerde door Hamas te hameren met luchtaanvallen.

Deze laatste uitwisseling heeft Israël dichter bij een nieuwe oorlog met Hamas gebracht dan ooit tevoren. Maar zoals je hieronder zult zien, staat Israël ook op de rand van een oorlog met Hezbollah, Syrië en Iran. En bovenop al het andere is de meest cruciale verkiezing in Israël in vele jaren op 9 april. Als er meer raketten worden afgevuurd in Tel Aviv, kan premier Benjamin Netanyahu het zich niet veroorloven om er zwak uit te zien, omdat dat hem bij deze zeer krappe verkiezing veel stemmen zou kunnen kosten. Maar hij moet een heel dunne lijn lopen, omdat een militaire reactie die als te hard wordt gezien, mogelijk een groot regionaal conflict kan veroorzaken.

Iedereen weet dat Israël simpelweg niet zal toestaan ​​dat raketten worden afgevuurd op Tel Aviv, en dus was het nogal een schok om te horen wat er donderdag was gebeurd. Het volgende komt van de Jerusalem Post …

Het Israëlische leger bevestigde dat op donderdagavond twee raketten richting centraal Israël werden afgevuurd, met minstens twee luide explosies in de regio Gush Dan.

Volgens de IDF, hoewel het Iron Dome raketafweersysteem geactiveerd was, werden er geen onderscheppingen ontvangen omdat beide raketten op open terrein vielen.

Het was de eerste keer dat sirenes werden geactiveerd in Tel Aviv sinds de laatste oorlog met Gaza in 2014 en verschillende Israëli’s werden behandeld voor een schok.

Het was onvermijdelijk dat er een substantiële reactie kwam van het Israëlische leger, en luchtaanvallen werden zeer snel uitgevoerd. Volgens Fox News was een marinebasis van Hamas een van de belangrijkste doelen …

De stakingen vonden plaats in Khan Younis, ongeveer 15 mijl ten zuiden van Gaza, volgens The Associated Press. Er waren geen directe meldingen van verwondingen.

Een marinebasis van Hamas was doelwit, meldde de uitlaat, waarbij hij de Palestijnse media aanhaalde.

Oorspronkelijk leek Hamas de verantwoordelijkheid voor de raketaanvallen te ontkennen, maar de IDF bevestigde later dat ze werden afgevuurd door Hamas …

Israel Defense Forces on Twitter

We can confirm that the rockets fired from #Gaza at #TelAviv earlier tonight were launched by the Hamas terrorist organization.

We kunnen bevestigen dat de raketten van  op eerder vanavond werden afgevuurd door de terroristische organisatie Hamas.

Als Hamas geen raketten meer afvuurt, is dit waarschijnlijk voor nu het einde.

Maar met Hamas zijn dingen nooit echt voorbij.

Ondertussen staat Israël ook op de rand van een oorlog met Hezbollah in het noorden.

In de afgelopen dagen heeft Israël te maken gehad met massieve tunnels die Hezbollah heeft aangelegd met het doel snel militairen naar het noorden van Israël te verplaatsen. Tot nu toe zijn er vijf tunnels ontdekt, maar er zijn waarschijnlijk nog veel meer.

Er wordt ons verteld dat de tunnels absoluut enorm zijn. Naar verluidt zijn ze groot genoeg “om zware militaire uitrusting te verplaatsen” …

Voor het eerst sinds 1973 confronteert de Israel Defense Forces (IDF) het zeer reële vooruitzicht van een aanzienlijke inval. Jarenlange gevechten naast Russische en Iraanse troepen in Syrië hebben Hezbollah getransformeerd in een formidabele militaire kracht die in staat is om zo’n aanval te lanceren, vertrouwend op gecoördineerde infanterie, artillerie en zelfs pantser en drones. Dit vertegenwoordigt een grote stap vooruit van de kleine hit-and-run-tactieken van Hezbollah in de oorlog in Libanon in 2006.

De tunnels vormen een integraal onderdeel van deze nieuwe bedreiging. Gebouwd in strijd met resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad die de herbewapening van Hezbollah in dit gebied verbiedt, zijn deze naar verluidt ruim genoeg om zware militaire uitrusting en grote troepeneenheden te verplaatsen.

Het leiderschap van Hezbollah blijft Israël bedreigen met een nieuwe oorlog, en naar schatting heeft het een arsenaal van ongeveer 150.000 raketten opgebouwd voor het volgende conflict.

Israël is ongeveer even groot als New Jersey. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als 150.000 raketten plotseling op steden in heel New Jersey zouden worden afgevuurd, en je zult een idee hebben van waar Israël mogelijk mee te maken heeft.

Natuurlijk is het Israëlische leger veel superieur aan de strijdkrachten van Hezbollah, maar als Israël tegelijkertijd Hamas en Hezbollah moet bevechten, dan zou dat een echte uitdaging zijn.

En dan is er Syrië. Na acht jaar burgeroorlog zou je denken dat Syrië nu al genoeg zou hebben gevochten.

Helaas, zoals ik in een vorig artikel al aangaf, dreigde de Syrische president Bashar al-Assad net om Israël aan te vallen als de Israëli’s de Golanhoogte niet verlaten. Het volgende komt van de Jerusalem Post …

Syrië heeft gezworen om Israël aan te vallen tenzij het zich terugtrekt uit de Golan-hoogvlakte , meldde World Israel News donderdag.

De Syrische onderminister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad diende een officiële waarschuwing in bij het hoofd van de VN Toezichtsorganisatie voor de wapeneiligheid (UNTSO) Kristin Lund, in wat een poging leek te zijn om de officiële Amerikaanse erkenning van de Israëlische soevereiniteit in de Golan te voorkomen.

Kun je je de stress voorstellen die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op dit moment moet doormaken? Een grote verkiezing is minder dan een maand verwijderd en hij vecht letterlijk voor zijn politieke leven, en ondertussen lijken verschillende buren van Israël zich voor te bereiden op een oorlog met zijn natie.

En Iran lijkt ook graag te vechten. Een paar weken geleden dreigde een Iraanse topman Israël volledig van de kaart te vegen …

Gevraagd door een verslaggever in Teheran over Israëlische dreigementen om Iraanse troepen die in Syrië zijn ingezet, Brig. Generaal Hossein Salami citeerde de Iraanse nieuwsuitzendingen als volgt: “Onze strategie is om Israël uit te wissen van de wereldwijde politieke kaart. En het lijkt erop dat, gezien het kwaad dat Israël aan het doen is, het zichzelf daar dichter bij brengt. ‘

Hij voegde eraan toe: “We kondigen aan dat als Israël iets doet om een ​​nieuwe oorlog te beginnen, het duidelijk de oorlog zal zijn die zal eindigen met zijn eliminatie, en de bezette gebieden zullen worden teruggegeven. De Israëli’s zullen niet eens een begraafplaats in Palestina hebben om hun eigen lijken te begraven. “

En Netanyahu lijkt ook te anticiperen dat er een conflict met Iran komt. Het volgende komt van NBC News …

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu schrok woensdagse Iraniërs en zelfs het Witte Huis met een schrille oproep tot Israëlisch-Arabische actie tegen de regering in Teheran die door zijn bureau werd vertaald als een aansporing tot “oorlog met Iran”.

Hoewel Israëlische functionarissen de verwijzing probeerden te verzachten door de Engelse vertaling te veranderen, kon de provocerende opmerking waarschijnlijk de perceptie bevorderen dat Israël, zijn buurlanden in de Golf van Arabië en de Verenigde Staten geïnteresseerd zijn in het gebruik van militaire actie om de regering van Iran ten val te brengen.

Ik ben al gewaarschuwd dat een grote oorlog komt in het Midden-Oosten voor een lange tijd , en nu zijn we dichterbij dan ooit.

Laten we hopen op vrede, maar zoals we in het verleden hebben gezien, is elke vrede in de regio altijd slechts tijdelijk.

Hamas, Hezbollah en Iran zijn allemaal fundamenteel toegewijd aan de complete en totale vernietiging van de staat Israël en niets zal daar verandering in brengen. De oorlog komt op een gegeven moment en het zal extreem bloedig zijn.

Comments

comments