De verzwakking van het magnetisch veld van de aarde is sterk versneld en dat kan apocalyptische gevolgen hebben voor ons allemaal

De verzwakking van het magnetisch veld van de aarde is sterk versneld en dat kan apocalyptische gevolgen hebben voor ons allemaal

12 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Het magnetisch veld van de aarde wordt aanzienlijk zwakker, de magnetische noordpool verschuift in een sneller tempo en wetenschappers geven grif toe dat een plotselinge poolverschuiving potentieel “triljoenen dollars” schade zou kunnen veroorzaken. 

Tegenwoordig nemen de meesten van ons de bescherming door het magnetisch veld van de aarde volledig als vanzelfsprekend aan. Het is in wezen een kolossaal krachtenveld dat onze planeet omringt en het leven mogelijk maakt. En zelfs met een dergelijke bescherming kan een gigantische zonnestorm onze planeet mogelijk treffen en ons elektriciteitsnet volledig braden. Maar naarmate ons magnetisch veld zwakker en zwakker wordt, zullen zelfs veel kleinere zonnestormen het potentieel hebben om cataclysmisch te zijn. En zodra het magnetische veld zwak genoeg wordt, zullen we met veel grotere problemen worden geconfronteerd. Zoals je hieronder zult zien,

Eerder hadden wetenschappers ons verteld dat het magnetisch veld elke 100 jaar met ongeveer 5 procent verzwakte.

Maar nu wordt ons verteld dat gegevens verzameld van de SWARM-satelliet aangeven dat de snelheid van verval nu 5 procent per decennium is …

Het is goed ingeburgerd dat in moderne tijden de axiale dipoolcomponent van het belangrijkste magnetische veld van de aarde met ongeveer 5% per eeuw afneemt . Onlangs kondigden wetenschappers die de SWARM-satelliet gebruikten aan dat hun gegevens een tien keer snellere uitvalpercentage of 5% per decennium aangeven .

Als je dat niet helemaal begrepen hebt, is 5 procent per decennium 10 keer snellerdan 5 procent per eeuw.

Als de snelheid van verval in dit tempo aanhoudt, of als het zelfs nog sneller gaat, zouden we kunnen kijken naar een massa-extinctie die voorbij gaat aan wat de meeste mensen zich zouden durven voorstellen.

Als meer zonnestraling de aarde bereikt, zouden we een stijging van de kankercijfers verwachten, en dit is iets dat zelfs National Geographic heeft erkend …

Als het magnetisch veld echter substantieel zwakker wordt en gedurende een aanzienlijke hoeveelheid tijd op die manier blijft, zal de aarde minder beschermd worden tegen de oodels van hoogenergetische deeltjes die constant rondvliegen in de ruimte. Dit betekent dat alles op de planeet zal worden blootgesteld aan hogere niveaus van straling, die in de loop van de tijd een toename van ziekten zoals kanker kunnen veroorzaken , evenals kwetsbare ruimtevaartuigen en elektriciteitsnetten op aarde kunnen schaden.

Natuurlijk zien we dit al. Kankercijfers zijn over de hele wereld gestegen en als je in de Verenigde Staten woont, is er een kans van een op drie dat je tijdens je leven kanker krijgt.

Maar naarmate het magnetisch veld verzwakt, zullen de zaken erger worden.

Veel erger.

Hoe zwakker het magnetisch veld wordt, de hoeveelheid zonnestraling die ons zal bereiken, zal stijgen en uiteindelijk zou het zo erg worden dat het hele menselijke ras in gevaar zou komen. Het volgende komt van het futurisme …

Straling en kosmische straling zijn een echte zorg voor NASA, vooral als het gaat om ruimtevlucht op lange termijn. Astronauten op een missie naar Mars zouden tot 1000 keer de blootstelling aan straling en kosmische straling kunnen ondergaan die ze op aarde zouden krijgen. Als het magnetisch veld van de aarde zou verdwijnen, zou het hele menselijke ras – en al het leven in feite – in groot gevaar zijn. Kosmische stralen zouden ons lichaam bombarderen en zelfs ons DNA kunnen beschadigen , waardoor het wereldwijde risico op kanker en andere ziekten toeneemt. De lichtflitsen die zichtbaar zijn als we onze ogen sluiten, zijn de minste van onze problemen.

En zelfs als sommigen van ons een manier vonden om een ​​tijdlang ondergronds te overleven, zouden we nog steeds niet kunnen overleven omdat zonnewinden de atmosfeer en oceanen van onze planeet zouden wegstoppen …

Lees ook:  Enorme run op mondkapjes door coronavirus: 'Ze zijn echt niet aan te slepen'

Zonder het magnetisch veld van de aarde zouden zonnewinden – stromen van elektrisch geladen deeltjes die uit de zon stromen – de atmosfeer en oceanen van de planeet wegstrippen . Als zodanig heeft het magnetische veld van de aarde het leven op de planeet mogelijk gemaakt, hebben onderzoekers gezegd.

Dus kan zo’n scenario echt gebeuren?

Welnu, sommige wetenschappers zeggen dat ons magnetisch veld “binnen 500 jaar verdwenen kan zijn” , maar ze vertellen ons dat we ons geen zorgen moeten maken, omdat de magnetische polen van de aarde “omslaan” en de dingen uiteindelijk weer normaal zullen worden …

Het magnetisch veld rondom de aarde verzwakt, en wetenschappers zeggen dat het binnen 500 jaar verdwenen kan zijn.

Het resultaat? De magnetische polen van de aarde kunnen letterlijk ondersteboven worden gekeerd.

Natuurlijk geloven de meeste wetenschappers dat een paalschieten honderden of duizenden jaren duurt, maar ze weten het niet omdat ze er nog nooit één hebben gezien.

Ze geloven ook dat we mogelijk “miljarden dollars aan schade” zouden riskeren aan ons elektriciteitsnet en aan onze elektrische infrastructuur, omdat het magnetisch veld tijdens een flip zo zwak zou zijn …

Stormen die veel minder krachtig zijn dan deze zouden veel meer schade kunnen veroorzaken als ze toevallig zouden raken terwijl het aardmagneetveld zich midden in een omkering bevindt , zei Roberts. Het resultaat zou waarschijnlijk triljoenen dollars aan schade aan onze elektrische infrastructuur zijn, en op dit moment is er geen plan om een ​​evenement van die omvang aan te pakken.

“Hopelijk is zo’n evenement in de toekomst een lange weg en kunnen we toekomstige technologieën ontwikkelen om enorme schade te voorkomen,” concludeerde Roberts. Houd je vingers (maar niet je magnetische veldlijnen) gekruist.

De meeste experts geloven ook dat een pole-flop nog ver weg is, maar waar iedereen het over eens is, is dat de magnetische noordpool in een sneller tempo richting Rusland gaat …

Maar wat echt de aandacht trekt is de versnelling in beweging. Rond het midden van de jaren 1990 versnelde de pool plotseling zijn bewegingen van iets meer dan 9 mijl (15 kilometer) per jaar naar 34 mijl (55 kilometer) per jaar . Vanaf vorig jaar vloog de pool over de internationale datumlijn naar het oostelijk halfrond.

En eerder dit jaar moesten autoriteiten een noodbijwerking doorgeven aan wereldwijde positioneringssystemen omdat “het magnetische veld zo snel verandert” …

De meest recente versie van het model kwam uit in 2015 en zou tot 2020 duren – maar het magnetisch veld verandert zo snel dat onderzoekers het model nu moeten repareren . “De fout neemt steeds toe”, zegt Arnaud Chulliat, een geomagnetist aan de University of Colorado Boulder en de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA’s) nationale centra voor milieu-informatie.

Ik weet dat ik nu als een gebroken plaat moet klinken, maar dit is belangrijk. Onze planeet wordt steeds instabieler en we zien dingen gebeuren die we nog nooit eerder hebben gezien.

Iedereen is het erover eens dat het magnetische veld van de aarde snel zwakker wordt en dat maakt ons kwetsbaarder met elke dag die voorbijgaat.

De meeste experts proberen de dingen gelukkig te maken en verzekeren ons dat alles goed komt.

Hopelijk hebben ze gelijk, maar ik zou er niet op rekenen.Lees ook:  Japan leidt de weg: geen vaccinmandaten en geen MMR-vaccin = gezondere kinderen

Comments

comments