Onderzoek vindt dat de helft van Amerika’s voorgangers bang zijn om te spreken over controversiële onderwerpen

Onderzoek vindt dat de helft van Amerika’s voorgangers bang zijn om te spreken over controversiële onderwerpen

12 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Heb je je ooit afgevraagd waarom de meeste kerkdiensten in Amerika lijken te zijn gevuld met veel pluisjes en heel weinig substantie? 

Terwijl de morele stichtingen van Amerika letterlijk voor onze ogen instorten , durven een groot percentage van onze pastors zich niet uitspreken over controversiële onderwerpen omdat ze iemand misschien beledigen. En er is geen genie voor nodig om erachter te komen waarom ze zo bang zijn. De meeste Amerikaanse kerken krimpen en meer dan 100 mensen sterven elke week . In een dag en een tijd waar predikanten worden beoordeeld op aanwezigheidsgetallen en budgetniveaus, is mensen afschrikken slecht voor het bedrijfsleven.

Met dat alles in gedachten, zouden de resultaten van een recente Barna-enquête helemaal niet verrassend mogen zijn …

We wilden weten of voorgangers zich beperkt of onder druk gezet voelden als het ging om het spreken over controversiële onderwerpen. De helft van de christelijke pastors zegt dat ze zich vaak (11%) of soms (39%) beperkt voelen in hun vermogen om zich uit te spreken over morele en sociale kwesties, omdat mensen aanstoot nemen . De andere helft van de voorgangers zegt dat ze zich op deze manier maar zelden (30%) of nooit (20%) beperkt voelen. Wanneer wordt gevraagd om de bron van de zorgen te identificeren, zullen pastors veel eerder zeggen dat ze zich beperkt voelen door degenen in de kerk dan die buiten. Met andere woorden, de reacties van degenen in de kerkbank staan ​​het meest voor de geest van de pastors van vandaag.

En vergeet niet dat deze cijfers alleen het percentage predikanten laten zien dat bereid is toe te geven dat ze bang zijn om zich uit te spreken over controversiële kwesties.

In werkelijkheid is het percentage Amerikaanse predikanten dat de harde problemen op een consistente basis bereikte, buitengewoon laag.

Mensen niet beledigen is duidelijk een strategie die kan werken, omdat veel van Amerika’s grootste kerken tegenwoordig zielig oppervlakkig zijn. In feite weigert een van de beroemdste pastors van Amerika absoluut nooit het woord ‘zonde’ te gebruiken omdat het iemand beledigt.

Maar uiteindelijk worden mensen moe van oppervlakkige religie die geen enkele substantie heeft, en niemand kan ontkennen dat er een massale uittocht uit het christelijke geloof in dit land is geweest. In feite is het aantal Amerikanen met “geen religie” de afgelopen drie decennia met 266 procent gestegen .

Vooral jongeren verlangen naar authenticiteit en ze kunnen een nep-mijl verderop ontdekken. Ze verlaten de kerken van Amerika sneller dan wie dan ook , en dat is ongelooflijk triest.

Sommige kerken proberen deze trend om te keren, en velen van hen lijken te denken dat “hip en” trendy zijn de sleutel is om jonge mensen terug te winnen. Het volgende komt bijvoorbeeld van een profiel op C3 Church in New York City door Topic Magazine

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Geheugenmanipulatie: onderzoekers willen opzettelijk herinneringen wissen

Ben je ooit in een kerk geweest waar de Jezusmuziek zo luid is dat sommige gemeenteleden – jonge, hippe stedelingen – allemaal oordopjes dragen? Waar de christelijke pop-rock mensen in zo’n vervoering brengt dat ze op en neer springen, beide voeten de aarde verlaten, beide handen extatisch hemelwaarts verheven, als in een zachtaardige mosh-put? Waar de helft van de predikanten, bandleden en gemeenteleden neuspiercings hebben en de andere helft tatoeages onder de onderarm hebben, en een piepkleine muts de accessoire du jour is?

Er is zeker niets mis met goede muziek en een moderne presentatie, maar het moet ook vergezeld gaan van de waarheid als het goed gaat doen.

In het profiel vroeg de verslaggever voor Topic Magazine “Pastor Josh” over zijn standpunt over een van de meest controversiële kwesties van onze tijd, en hij deed zijn uiterste best om er omheen te dansen …

Maar dominee Josh weet dat sommige van zijn congreganten homo zijn – of, in zijn woorden, “zou zeggen dat ze homo zijn” – en hij is blij om hen te vertellen waar hij zich voelt “de waarheid komt over de kwestie.” Hij doet het gewoon niet wil “het gesprek” eindigen op het moment dat iemand op C3’s website leest dat het homohuwelijk een belediging is voor God. “Voor mij is dat een schande,” zegt hij. “Ik probeer te laten zien, ‘Hé, ik beoordeel niemand. Ik veroordeel niemand. ‘ We hebben allemaal onze opvattingen en attracties en al dat soort dingen. “Hij weet dat vooral jonge mensen een ingewikkelde, vervreemdende wereld bewonen.

“Ik denk dat een ieder van ons op zoek is naar liefde,” zegt dominee Josh. “Ook al zijn we het misschien oneens over waar de beste plaats is om naar liefde te zoeken.”

Ik heb dat citaat verschillende keren gelezen en begrijp nog steeds niet wat hij probeert te zeggen.

Of de mensen het er mee eens zijn of niet, Pastor Josh is het aan ons allemaal verschuldigd om ons direct te vertellen wat hij echt gelooft.

Natuurlijk zijn er duizenden in duizenden andere predikers, net als “Pastor Josh” in Amerika vandaag.

Het kerkbedrijf heeft alles gemaakt om mensen een goed gevoel te geven, en in dit soort spirituele omgeving kan zelfs Kanye West een kerk beginnen …

Stel je voor dat je in een kerk stapt die je nog nooit hebt gezien op zondagochtend. Als je nadert, hoor je rapper DMX bidden, “Ik heb speciale privileges. Ik ben het favoriete kind van God. ‘Voor je zit Katy Perry en Orlando Bloom, die beiden Christelijk opgevoed zijn maar zichzelf nu’ geestelijk ‘vinden.

Het gebed eindigt en een evangelie-koor in het matchen van de merchandise van Yeezy riept de ‘Reborn’ van rapper Kid Cudi af. Alles overzittende is pastor Kanye West.

Het is geen droom. Kanye zou naar verluidt op de eerste zondag van het jaar zijn eigen kerk zijn begonnen en sindsdien heeft hij beroemdheden aangetrokken tot zijn onderhoudende, religieus getinte bijeenkomsten.

Natuurlijk is niet alles verloren. Er zijn enkele voorgangers die fantastisch werk verrichten, en over de hele wereld maakt God een overblijfsel op . Maar over het algemeen slaagt de institutionele kerk in Amerika er niet in de cultuur te beïnvloeden, omdat voorgangers doodsangst bang zijn om hun klanten weg te jagen.

Alles wat nodig is om het kwade te laten zegevieren is voor goede mannen om niets te doen.

En op dit moment doen heel wat goede mannen precies dat.Lees ook:  Zombie-katholieken van Duitsland

Comments

comments