Fabrikanten van mobiele telefoons proberen wanhopig dodelijk stralingsrisico van consumenten te verbergen

Fabrikanten van mobiele telefoons proberen wanhopig dodelijk stralingsrisico van consumenten te verbergen

14 april 2019 1 Door Indignatie redactie

Bijna iedereen heeft tegenwoordig één en het leven zou veel moeilijker zijn zonder hen. Maar dat betekent niet dat mobiele telefoons en de straling die ze constant uitstralen veilig zijn, ondanks agressieve inspanningen van fabrikanten en degenen die verbonden zijn met de draadloze industrie en die anders beweren dat ze de werkelijke risico’s van een constante blootstelling zo goed mogelijk minimaliseren.

Cognitieve problemen en hersentumoren zijn enkele van de vele gemelde bijwerkingen van het gebruik van mobiele telefoons – bijwerkingen waarvan fabrikanten u moeten vertellen, maar die vaak uit het zicht zijn verdwenen . Als je mobiele telefoon zelfs een gedrukte handleiding bevat, wordt deze ergens diep in de kleine lettertjes begraven. Als dat niet het geval is, zal het waarschijnlijk enige hulp vergen om te vinden waar het zich in je telefoon bevindt.

CBC News uit Canada heeft onlangs een functie op de stralingsrisico’s van mobiele telefoons uitgevoerd als onderdeel van de Marketplace-show. Veel gebruikers konden de veiligheidsinformatie niet vinden omdat deze niet gemakkelijk toegankelijk is. Maar toen ze eenmaal werden getoond hoe ze het konden vinden – meestal verborgen in de servicevoorwaarden – waren ze geschokt toen ze de waarheid leerden kennen.

Op een iPhone werd aangetoond dat de kleine lettertjes gebruikers waarschuwden om blootstelling aan de radiofrequentie (RF) -energie van het apparaat te voorkomen door een handsfree kabel te gebruiken. Het waarschuwde ook dat het dragen van de telefoon dichterbij dan 5 millimeter (mm) van het lichaam, wat de meeste mensen doen als het in hun zak zit, gezondheidsbedreigingen kan opleveren.

Men zou denken dat dergelijke informatie zou moeten worden afgedrukt in grote, vette letters op een sticker op de doos of op de telefoon zelf wanneer deze voor de eerste keer wordt geopend. Maar u zou het moeilijk hebben om het op deze manier te vinden, net als de overgrote meerderheid van gebruikers van mobiele telefoons – meer dan 81 procent in Canada, waar monsters werden genomen – die zeggen dat ze deze veiligheidswaarschuwingen nooit hebben gezien.

Lees ook:  Geen vrouwelijk symbool op maandverband na klachten transgenders

De manier waarop de meeste mensen hun telefoon gebruiken, is onveilig, testen onthullen

Tests uitgevoerd door CBC News als onderdeel van de functie bekeken hoeveel van de meest populaire mobiele telefoons op de huidige markt daadwerkelijk presteren met betrekking tot stralingsemissie . Ze ontdekten dat op de afstanden van 5 tot 15 mm van het lichaam, de meeste telefoons, waaronder Samsung Galaxy, LG5 en iPhone 7, relatief veilig waren. Maar elke dichterbij en alle weddenschappen zijn uitgeschakeld .

Kortom, het is als volgt: op de manier dat de meeste mensen hun mobiele telefoons gebruiken en ronddragen, is het stralingsniveau in hun lichaam groter dan wat overheidsinstanties als veilig hebben vastgesteld. Tenzij u uw telefoon altijd in uw tas of op een clip meeneemt, is de kans groot dat hij recht tegen uw lichaam wordt gedrukt, wat dichterbij is dan de aanbevolen 5 mm-afstand.

Het lijkt misschien niet veel, een paar extra mm dichterbij of verder weg van het lichaam, maar afstand en straling maken het verschil. Voor elke incrementele afstand die het dichter bij het lichaam wordt gehouden, straalt een mobiele telefoon straling uit die steeds schadelijker wordt. Fabrikanten van mobiele telefoons weten dit en toch zijn ze niet verplicht om deze informatie prominent aan gebruikers te tonen.

“Tientallen en tientallen onderzoeken die (radiogolven) schade hebben laten zien aan Health Canada “, zegt Frank Clegg, een voormalige president van Microsoft Canada, die nu aan het hoofd staat van een groep die pleit voor verbeterde veiligheidsrichtlijnen die gebruikers beschermen tegen de valkuilen van op straling gebaseerde technologie.

Clegg zegt dat de onverschilligheid van de overheid voor deze overvloed aan bewijs ‘onvergeeflijk’ is, en werkt samen met anderen, waaronder Dr. Devra Davis, oprichter van de non-profitorganisatie Environmental Health Trust, om de transparantie over stralingsgevaren in het belang van de volksgezondheid te vergroten .

Bronnen omvatten:

NaturalHealth365.com

NaturalHealth365.com

Lees ook:  Roofkapitalisme: Belgische banken bestelen arme klanten

Comments

comments