Schermtijd op zogenaamde slimme apparaten mogelijk oorzaak afname hersenen kinderen

Schermtijd op zogenaamde slimme apparaten mogelijk oorzaak afname hersenen kinderen

14 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Niet zo ‘slim’, tenslotte: schermtijd op zogenaamde slimme apparaten die verband houden met afname van de gezondheid van de hersenen van kinderen

De eerste bevindingen van een nieuwe studie onthulden een verband tussen blootstelling aan slimme apparaten en de gezondheid van de hersenen van kinderen. Hoe meer tijd kinderen spendeerden aan het gebruik van een smartphone of vergelijkbaar apparaat, des te groter de verandering in hun hersenpatroon,  die de rest van het leven van een kind zou kunnen overleven.

Het $ 300 miljoen experiment scoorde het brein van 4.500 kinderen die videogames speelden en veel smart devices gebruikten. Beoordeling van de beelden onthulde dat “verschillende patronen” verschenen in de zich ontwikkelende hersenen van de deelnemers.

Onderzoekers van het  National Institute of Health (NIH) hebben de studie uitgevoerd. Ze meldden dat de hersenschors van kinderen van 9 tot 10 jaar tekenen van dunner worden vertoonde als ze een smartphone of draadloos apparaat gebruikten voor minstens zeven uur per dag.

De hersenschors is de buitenste laag van de hersenen. Het behandelt de interpretatie van alle zintuiglijke gegevens van de zintuigen. Op dit moment in het leven van het kind zou het moeten groeien, niet krimpen. Maar de onderzoekers stelden dat dit patroon van voortijdig dunner worden regelmatig voorkomt in het brein van kinderen die veel tijd hebben doorgebracht met het gebruik van slimme apparaten en videogames. (Gerelateerd: eenvoudige strategieën voor levenslange gezondheid van de hersenen .)

Het spelen van videospellen en het gebruik van smartphones zal het brein van kinderen bederven

De NIH-onderzoekers kwamen weer een zorgelijk patroon tegen. Dit betrof kinderen die meer dan twee uur per dag touchscreen smart devices gebruikten . Deze kinderen presteerden slechter op tests die hun taal- en redeneervaardigheid bepaalden.

Op basis van de resultaten van hun experiment drongen zij er bij ouders op aan om te voorkomen dat kinderen van twee jaar of jonger elke vorm van digitale media zouden gebruiken. Het enige zogenaamd veilige gebruik van een smart device is voor videochats.

De onderzoekers spraken ook hun wens uit om meer te weten te komen over de langetermijnresultaten en gezondheidseffecten van zwaar gebruik van draadloze apparaten. Hun opmerkingen suggereerden dat ze nooit vermoedden dat slimme apparaten de hersenen van kinderen negatief zouden kunnen beïnvloeden.

Lees ook:  Brussel stopt 5G-inzet voor onbepaalde tijd: 5G-project, zegt autoriteiten, niet compatibel met stralingsveiligheidsnormen

Andere experimenten hebben vergelijkbare verbanden gelegd tussen blootstelling aan straling door gebruik van smartphones en het optreden van gezondheidsproblemen bij kinderen en ongeboren baby’s. Een dierstudie door het  Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker  (IARC) toonde aan dat het blootstellen van zwangere muizen aan smartphones leidde tot hun baby’s die leden aan hyperactiviteit en vergeetachtigheid.

Harvard-onderzoekers rapporteerden dat blootstelling aan het elektromagnetische veld  van een smartphone de juiste hersensignalering kon verstoren. Labedieren werden meer onderhevig aan agitatie vanwege de effecten van de straling van de telefoon.

Ondertussen vond een onderzoek door het Amerikaanse National Toxicology-programma een verband tussen het gebruik van smartphones en hartkanker . De straling die door de telefoons wordt afgegeven, is ook in verband gebracht met hogere risico’s op hersenkanker, borstkanker en andere tumorziekten.

Stop met het gebruik van draadloze apparaten voordat hun straling de hersenen van uw kind beïnvloedt

Ondanks de bevindingen van deze tests hebben smartphones zich kunnen verspreiden. Kinderen hebben deze draadloze apparaten vaak in handen en gebruiken ze non-stop voor lange tijd.

Erger nog, ouders zouden hun kinderen verwennen door hun telefoon of tablet uit te lenen. Ze zouden zelfs een smart-apparaat kopen voor het exclusieve gebruik van hun jonge kinderen.

Kinderen vertoonden een grotere kwetsbaarheid voor ziekten. Hun hersenen absorbeerden tot 1.000 procent zoveel straling van een smartphone als volwassen hersenen. Zelfs indirecte blootstelling door te kijken hoe een volwassene een telefoon gebruikt, onderwierp het kind aan schadelijke straling.

De beste manier om dit te voorkomen is om het gebruik van slimme apparaten zoveel mogelijk te beperken. En als u een klein kind thuis hebt, laat hem of haar dan niet in de buurt van een dergelijk draadloos apparaat komen.

Bronnen omvatten:

NaturalHealth365.com

NCBI.NLM.NIH.govLees ook:  Een plaag van sprinkhanen, aardbevingen op verschillende plaatsen en toen plotseling weer verdween

Comments

comments