Drinken: bier zit vol met voedingssilicium dat je risico op osteoporose kan verlagen

Drinken: bier zit vol met voedingssilicium dat je risico op osteoporose kan verlagen

15 april 2019 0 Door Indignatie redactie

indignatie.nl Er is geen twijfel dat het drinken van te veel alcohol slecht is voor je gezondheid, maar als je het helemaal zou vermijden, zou je een aantal potentiële gezondheidsvoordelen kunnen missen. Je hebt waarschijnlijk genoeg krantenkoppen gezien over de antioxidanten in rode wijn, maar als je op zoek bent geweest naar een excuus om meer bier te drinken, hebben onderzoekers van de Universiteit van Californië, Davis , goed nieuws voor je: bier kan helpen voorkom osteoporose .

De onderzoekers besloten de impact te bestuderen die verschillende bierproductiemethoden hebben op het resulterende siliciumgehalte van het bier, en ze vonden dat de drank in het algemeen een rijke bron van voedingssilicium is.

Silicium wordt gevonden in bier in een oplosbare vorm die bekend staat als orthosiliciumzuur. Het heeft een hoge biologische beschikbaarheid – ruwweg 50 procent – waardoor het een belangrijke bijdrage levert aan de inname van silicium in het westerse dieet. Oplosbaar orthosiliciumzuur is nuttig voor de ontwikkeling en groei van botten en bindweefsel, wat onderzoekers ertoe brengt te concluderen dat gematigde bierconsumptie kan bijdragen aan de bestrijding van osteoporose, die wordt gekenmerkt door de achteruitgang van botweefsel en lage botmassa.

Als het gaat om verschillende soorten bier, keken de onderzoekers naar een reeks grondstoffenstalen en ontdekten dat het siliciumgehalte van gerst niet veel verandert tijdens het moutproces, aangezien het meeste ervan in de schil zit. Niettemin vonden ze dat de mouten met het hoogste siliciumgehalte de bleke zijn, die minder hittestress ondergaan tijdens het mouten. Donkere producten die veel roosteren, zoals geroosterde gerst, zwarte mout en chocolade, hebben een veel lagere siliciuminhoud dan andere mouten.

Lees ook:  Klaar om te stoppen met eten van toegevoegde suikers? Hier zijn 6 geweldige dingen die gebeuren als je dat doet

100% biologische essentiële oliesets nu verkrijgbaar voor uw huis en persoonlijke verzorging, waaronder rozemarijn, oregano, eucalyptus, theeboom, salie en meer, 100% biologisch en in laboratoria getest op veiligheid. Een veelvoud aan toepassingen, van stressvermindering tot actuele eerste hulp. Bekijk hier de volledige lijst en help deze nieuwssite te ondersteunen.

Ondertussen hadden de monsters van hop waar ze naar keken een zeer hoog siliciumgehalte – soms vier keer de hoeveelheid silicium die in mout wordt gevonden – hoewel het belangrijk is om in gedachten te houden dat hop in kleinere hoeveelheden dan graan wordt gebruikt. De onderzoekers geloven dat hoog gehopte bieren daarom hogere niveaus van siliconen bevatten.

Een studie uitgevoerd door de National Osteoporosis Risk Assessment heeft een vergelijkbare bevinding bereikt. Die studie keek naar 200.000 postmenopauzale vrouwen in de loop van twee jaar plus een jaar durende follow-up, waarbij hun alcoholconsumptie en botmineraaldichtheidsscores in de gaten werden gehouden. De scores zijn gebaseerd op perifere botdensitometrie op de vinger, onderarm of hiel van de deelnemers. Ze gebruikten ook vragenlijsten om risicofactoren voor een lage botmineraaldichtheid te onderzoeken.

De onderzoekers ontdekten twee leefstijlfactoren die het risico op osteoporose konden verminderen . Niet verrassend, een van deze was oefening. De andere was matige alcoholconsumptie, vooral bier, omdat de hop in bier flavonoïden bevat waarvan wordt aangenomen dat ze als een natuurlijke hormoonbalancer werken. Ze vonden ook twee factoren die het risico op osteoporose kunnen verhogen: roken en cortisone gebruiken.

Lees ook:  Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met drinken van frisdrank

Overdrijf het niet

Als je bier wilt drinken voor gezondheidsvoordelen, zorg er dan voor dat je pale ale kiest – maar overdrijf het niet. Een recente studie van de universiteit van Oxford waarbij meer dan 13.000 mensen tussen de 40 en 72 jaar oud betrokken waren, vond dat het drinken van meer dan een derde van een halve liter bier per dag, of één eenheid, uw cognitieve functie kan verminderen . U moet ook rekening houden met de mogelijke schade aan uw lever die kan worden veroorzaakt door overmatig drinken.

Als je het leuk vindt om bier of wijn te drinken, zorg dan dat je op de hoogte blijft van het laatste onderzoek om er zeker van te zijn dat je het op een gezonde manier consumeert.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

ScienceDaily.com

NaturalNews.com

NaturalNews.comComments

comments