Een andere reden om GEEN gefrituurd voedsel te eten, het echte probleem met blootgestelde plantaardige olie

Een andere reden om GEEN gefrituurd voedsel te eten, het echte probleem met blootgestelde plantaardige olie

15 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Indignatie.nl Je weet al dat gefrituurd voedsel niet goed is voor je gezondheid – iets wat zowel intuïtie als onderzoek ondersteunt. Maar verrassend nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Prevention Research heeft ontdekt dat het mogelijk is om plantaardige olie nog giftiger te maken – en in feite carcinogeen. 

De auteurs van de krant maakten een verrassende ontdekking in hun onderzoek: het consumeren van opgewarmde plantaardige olie veroorzaakte de groei van kankercellen bij dieren. En laten we niet vergeten dat wij (mensen) ook dieren zijn. Dus, we moeten deze resultaten niet negeren.

Restaurants verwarmen vaak hun plantaardige olie voor gefrituurd voedsel en de resultaten zijn ongelooflijk verwoestend

Het artikel in kwestie, gepubliceerd in het maart 2019-gedeelte van Cancer Prevention Research,  als titel: “Thermisch misbruikt braden Oliepotentiëen metastase voor long in een muizenmodel van borstkanker in een laat stadium.”

Daarin gaven de auteurs een groep muizen gedurende een week een vetarm dieet. Na deze een week durende introductieperiode voedden de auteurs enkele muizen met verse en onverwarmde sojaolie, terwijl de rest van de muizen opnieuw opgewarmde sojaolie kreeg.

Opmerking : Niet alleen is het industriestandaard voor restaurants om voedsel te frituren in sojaolie en andere plantaardige oliën, maar het is ook standaard om deze olie keer op keer opnieuw te gebruiken.

Wist je dat?   De lever is het belangrijkste ontgiftende orgaan in het lichaam. Wanneer de lever toxinen niet effectief kan neutraliseren en verwijderen, hopen ze zich op in het lichaam. Twee essentiële voedingsstoffen voor een gezonde leverfunctie zijn mariadistel en glutathion. Deze twee ingrediënten – plus nog veel meer – zijn nu beschikbaar in een geavanceerde leverondersteuningsformule.  Klik hier voor meer informatie .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Buadet heeft gelijk: Ik schrok toen ik mij ging verdiepen in beloning van directeuren goede doelen ( de complete lijst )

De auteurs stelden specifiek vast dat “consumptie [van opnieuw opgewarmde bakolie] resulteerde in een duidelijke toename van de metastatische longtumorvorming in vergelijking met de consumptie van [verse sojaolie].” Ze keken specifiek naar uitgezaaide borstkanker, die ze konden doen door te injecteren borstkankercellen in een scheenbeen van elke muis in hun monster en dan zien hoe de opgewarmde frituurolie de celgroei van kanker beïnvloedde.

Wat is het mechanisme van schade hier? Het blijkt dat het opwarmen van plantaardige olie grote hoeveelheden van een geaccumuleerd toxine, acroleïne genaamd, vrijmaakt – wat wetenschappelijk is geassocieerd met neurologische aandoeningen en hartziekten .

Voor een betere gezondheid, vind gezondere vetten die goed zijn voor het lichaam en je smaakpapillen

Maar liefst 1 op de 8 vrouwen in Amerika zal in hun leven de diagnose borstkanker krijgen. Kan het overwicht van “thermisch misbruikte frituurolie” deel uitmaken van de hoge prevalentie? Het is extreem waarschijnlijk.

Moeten we dus vermijden om olie te koken om het risico op kanker te verminderen?

Niet noodzakelijk. Je kunt beter gewoon de meer schadelijke soja- en plantaardige oliën vermijden .

Zelfs wanneer ze niet worden opgewarmd, zijn deze oliën nog steeds problematisch omdat ze rijk zijn aan een type vetzuur dat omega-6 wordt genoemd. Het consumeren van te veel van dit vetzuur gaat gepaard met meerdere gezondheidsproblemen, waaronder een verhoogd risico op een hartaanval en een beroerte.

Betere oliën om thuis te gebruiken met hoge kooktemperaturen, geweldige smaak en een gezonder voedingsprofiel omvatten geroosterde sesamolie, ghee (geklaarde boter), kokosolie en avocado-olie.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

MedicineNet.com 
MedicalNewsToday.com 
CancerPreventionResearch.org 
Health.gov 
Healthline.comLees ook:  Deel 2 van De Wuhan Coronavirus Epidemie en Samenzweringstheorieën

Comments

comments