Nieuwe bevindingen tonen aan dat champignons de gezondheid van de hersenen beschermen

Nieuwe bevindingen tonen aan dat champignons de gezondheid van de hersenen beschermen

15 april 2019 0 Door Indignatie redactie

indignatie.nl Champignons zijn geliefd in de culinaire wereld vanwege hun rijke smaak, maar ze zijn ook een sterke voedingswaarde vol antioxidanten en andere belangrijke stoffen.

In feite zijn eetbare paddenstoelen – zowel wild als gekweekt – rijk aan eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. We weten dus wat de voedingswaarde van paddenstoelen is, maar nieuwe bevindingen laten zien dat paddenstoelen ook de gezondheid van de hersenen kunnen beschermen .

Het onderzoek waar we ons vandaag op zullen concentreren, ontdekte dat wanneer mensen (zelfs dagelijks) paddenstoelen eten, zelfs in kleine porties, ze een verminderd risico op milde cognitieve stoornissen lijken te hebben. Dit is een aan leeftijd gerelateerde aandoening die gewoonlijk voorafgaat aan de ziekte van Alzheimer.

Paddestoelen hebben een dramatisch en verrassend effect op cognitieve achteruitgang

De studie, uitgevoerd aan de National University of Singapore en gepubliceerd in het Journal of Alzheimer’s Disease , duurde zes jaar en omvatte meer dan 600 mensen. Onderzoekers hebben specifiek gekeken naar de consumptie van veel voorkomende soorten paddenstoelen, waaronder:

  • Gedroogde paddestoelen
  • Witte knop champignons
  • Ingeblikte champignons
  • Shiitake paddestoelen
  • Gouden paddenstoelen

Aan het einde van het onderzoek ontdekten onderzoekers dat het eten van twee of meer porties champignons elke week leidde tot een dramatisch lager risico op cognitieve achteruitgang . Senioren die betrokken waren bij het onderzoek en die regelmatig twee of meer porties paddenstoelen hadden, hadden een 50% lager risico op cognitieve achteruitgang .

Wist je dat?   De lever is het belangrijkste ontgiftende orgaan in het lichaam. Wanneer de lever toxinen niet effectief kan neutraliseren en verwijderen, hopen ze zich op in het lichaam. Twee essentiële voedingsstoffen voor een gezonde leverfunctie zijn mariadistel en glutathion. Deze twee ingrediënten – plus nog veel meer – zijn nu beschikbaar in een geavanceerde leverondersteuningsformule.  Klik hier voor meer informatie .

Lees ook:  CO-2 heffing 'goedkoper'

Zelfs het eten van slechts een portie champignons – wekelijks – resulteerde in een aantal voordelen voor senioren.

Beyond brain health: het eten van paddenstoelen biedt andere grote gezondheidsvoordelen

Naast de nieuwe bevindingen die aantonen dat paddestoelen de gezondheid van de hersenen kunnen stimuleren en het risico op cognitieve achteruitgang en de ziekte van Alzheimer kunnen verminderen, bieden paddenstoelen ook andere belangrijke gezondheidsvoordelen. Hier zijn slechts enkele redenen om meer paddenstoelen aan uw bord toe te voegen:

  • Kankerpreventie: Studies tonen aan dat het extract van reishi-paddenstoelen en cordyceps-paddenstoelen kanker kan  helpen voorkomen . Andere soorten paddestoelen die verband houden met kankerpreventie zijn Portobello, oester en maitake-paddenstoelen.
  • Verbeterde immuunfunctie: Paddestoelen hebben een positief effect op het immuunsysteem. Studies tonen aan dat ze de immuunfunctie verbeteren door de ‘adaptieve immuunrespons’ van het lichaam te verbeteren.
  • Gewichtsbeheer: Omdat champignons vol zitten met voedingsvezels, kunnen ze de eetlust verminderen en gevoelens van volheid vergroten. Dit kan uw totale calorie-inname verlagen, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​gezond lichaamsgewicht te behouden.
  • Gezonde bron van vitamine D: Vitamine D-tekort is een veel voorkomend probleem en het is in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals depressie en hartziekten. Bepaalde soorten paddenstoelen, vooral die blootgesteld aan UV-licht, bieden een gezonde (en veganistische) bron van vitamine D. En onthoud dat voldoende vitamine D kan helpen om het risico op hartaandoeningen, botverlies, kanker en meer te verlagen.

Kortom, of je je nu zorgen maakt over leeftijdsgebonden mentale achteruitgang, dementie of het stimuleren van je vitamine D, champignons zijn een nutritionele krachtpatser die het waard is om vaker aan je dieet toe te voegen.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

IOSPress.com 
Forbes.com 
MedicalNewsToday.com 
NaturalHealth356.comLees ook:  Coronavirus: veel grote evenementen wereldwijd geannuleerd, meer dan 20 doden in Italië

Comments

comments