SHOCKING-rapport: Coca-Cola probeerde de CDC te manipuleren om “invloed uit te oefenen op het beleid inzake voeding en kunstmatige zoetstoffen”

SHOCKING-rapport: Coca-Cola probeerde de CDC te manipuleren om “invloed uit te oefenen op het beleid inzake voeding en kunstmatige zoetstoffen”

15 april 2019 0 Door Indignatie redactie

indignatie.nl Privé-e-mails die in een schokkend rapport zijn vrijgegeven, laten zien hoe Coca-Cola probeerde de Centres for Disease Control and Prevention (CDC) te manipuleren om het voedingsbeleid te beïnvloeden op een manier die hun producten ten goede zou komen. De relatie tussen de maker van frisdrank en het bureau voor de volksgezondheid zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van miljoenen gebruikers.

In een paper gepubliceerd in het Milbank Quarterly Journal tonen e-mailuitwisselingen die werden verkregen via Freedom of Information Act verzoeken, hoe huidige en voormalige medewerkers van Coca-Cola probeerden om het debat rond de rol van suikerzoete dranken in de zwaarlijvigheidsepidemie van de natie in kaart te brengen naast het proberen lobbyen bij belangrijke besluitvormers.

Men gelooft dat Coca-Cola specifiek de neiging had om de manier waarop de frisdrank bijdroeg aan obesitas, hartaandoeningen, tandbederf en diabetes type 2 te bagatelliseren en te voorkomen dat maatregelen zoals suikerheffingen zouden worden ingevoerd die hun winst zouden beïnvloeden.

In een e-mail contacteerde voormalig Coca-Cola ex-Alex Malaspina ex-CDC-ambtenaar Dr. Barbara Bowman over zorgen die ze had over de WHO-directeur-generaal die restricties op suikerhoudende frisdranken door middel van frisdrankbelastingen ondersteunde. In reactie op de e-mail, waarin staat dat “iets moet worden gedaan”, heeft Bowman een aantal contacten aangeboden met nauwe banden met de WHO, waaronder Bill Gates. De zeer vertrouwde taal en het snelle antwoord suggereerden dat de twee vrij dichtbij waren. Bowman had zelfs voor Coca-Cola gewerkt voordat hij bij de CDC kwam.

In de e-mails kunnen Coca-Cola-execs zeggen dat “de bedreiging voor ons bedrijf ernstig is” en uit bezorgdheid dat de WHO’s kritiek op suikerhoudende dranken “aanzienlijke negatieve gevolgen op een wereldwijde basis” zou kunnen hebben.

Mother Nature’s geheim van micronutriënten : organische broccoli-spruitcapsules nu verkrijgbaar, die 280 mg hoge dichtheid voeding leveren, inclusief de buitengewone “sulforaphane” en “glucosinolate” voedingsstoffen die alleen te vinden zijn in kruisbloemig helende voedingsmiddelen. Elk lotlaboratorium getest. Zie beschikbaarheid hier.

Het is interessant om op te merken dat Bowman de meeste e-mails van haar persoonlijke account heeft verzonden. Kort nadat ze hadden gebroken, kondigde ze plotseling aan dat ze met pensioen zou gaan.

Lees ook:  De kracht die de vrijheid beëindigt, die liegt

De eerste auteur van het papier, Nason Maani Hessari van de London School of Hygiene & Tropical Medicine , zei dat “deze e-mailuitwisselingen laten zien wat lijkt op pogingen om persoonlijke relaties bij het CDC te gebruiken om deze doelen te bereiken ten koste van de gezondheid van de bevolking – en leiden op vragen over of organisaties zoals de CDC zich moeten onthouden van het aangaan van partnerschappen waar er een potentieel is voor belangenconflicten. “

Coca-Cola en de suikerindustrie misleiden het publiek

Het lijdt geen twijfel dat suikerhoudende frisdranken schadelijk zijn voor de volksgezondheid, maar Coca-Cola heeft niettemin overuren gemaakt om mensen anders te laten denken. Coca-Cola en PepsiCo sponsorden meer dan 96 nationale gezondheidsorganisaties terwijl ze lobbyen tegen de rekeningen voor de volksgezondheid die gericht waren op het verminderen van de hoeveelheid suikerhoudende frisdranken die mensen consumeren. Dit had een grote invloed kunnen hebben op de steun van die groepen voor de maatregelen.

Een historische analyse van de JAMA Internal Medicine toonde aan dat de suikerindustrie onderzoek sponsorde dat de gezondheidsrisico’s van de suiker bagatelliseerde en de schuld gaf aan vet als de schuldige achter problemen als hartziekten; ze hebben deze verbinding niet bekendgemaakt.

In 2015 bleek Coca-Cola “fitness- en voedingsdeskundigen” te betalen om artikelen die Coca-Cola afwerpen in een positief daglicht te stellen op meer dan 1.000 nieuwswebsites, waaronder enkele grote kranten in het hele land. Deze stukken waren enorm misleidend. Bijvoorbeeld, in één stelde een geregistreerde diëtiste een “mini-colablikje met minischuifjes” voor als een Super Bowl-snack in een artikel gericht op Hispanics, die een hoge mate van diabetes type 2 hebben.

Het is duidelijk dat Coca-Cola geen grenzen heeft als het gaat om het pushen van ongezonde drankjes. Of ze nu de CDC manipuleren of bloggers gebruiken om hun valse boodschap te verspreiden, blijkbaar is het vooruitzicht om mensen dodelijke ziekten zoals diabetes te geven niet genoeg om hen te stoppen hun giftige dranken te promoten.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

Politico.com

NaturalNews.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Voor de dames: 6 tips om de gezondheid van hormonen in uw 30s, 40s en 50s te verbeteren


Comments

comments