Slecht nieuws over de Impossible Burger: een nieuwe golf van genetisch gemanipuleerd voedsel

Slecht nieuws over de Impossible Burger: een nieuwe golf van genetisch gemanipuleerd voedsel

15 april 2019 0 Door Indignatie redactie

indignatie.nl The Impossible Burger, een nieuwe “plantaardige hamburger”, op de markt gebracht door Impossible Foods, verschijnt nu op de borden van de gasten in geselecteerde restaurants in Californië. En dit genetisch gemanipuleerde voedsel doet zijn best om vlees te imiteren, naar verluidt zinderend, bruin als het wordt gekookt, zelfs “bloeden”.

Met andere woorden: “Franken-Burgers” zijn gearriveerd en noemen dit gezond ?!

Het uiterlijk van deze GMO-hamburgers duidt op een nieuwe golf van genetisch gemanipuleerd voedsel, gecreëerd door genbewerking – een techniek die volgens natuurlijke gezondheidsexperts onvoldoende is getest. Nu zijn veel consumenten, die zich niet bewust zijn van de GGO-oorsprong van de ‘burger’, al aan het chauten op de Impossible Burger.

Dit ondanks een recent onderzoek waaruit blijkt dat meer dan twee derde van de consumenten zegt dat ze niet bewust GMO-voedingsmiddelen eten .

Voedselwaarschuwing: GMO-gebaseerde onmogelijke hamburger breekt af in tientallen niet-geteste eiwitten

Volgens de eigen website van Impossible Foods is hun hamburger eigenlijk gebaseerd op gist die genetisch is gemanipuleerd om te lijken op leghemoglobine – een stof die voorkomt in de wortels van sojabonen.

Soja-leghemoglobine, of SLH, breekt af in het felrode “heem” ​​-eiwit – waardoor de burger lijkt op vlees, en (griezelig) laat het zelfs “bloeden.” Wanneer het wordt ingeslikt, breekt SLH af in 46 andere eiwitten van onbepaald veiligheid – eiwitten die normaal niet in het menselijk lichaam , en hebben geen tests ondergaan dan ook.

Wist je dat?   De lever is het belangrijkste ontgiftende orgaan in het lichaam. Wanneer de lever toxinen niet effectief kan neutraliseren en verwijderen, hopen ze zich op in het lichaam. Twee essentiële voedingsstoffen voor een gezonde leverfunctie zijn mariadistel en glutathion. Deze twee ingrediënten – plus nog veel meer – zijn nu beschikbaar in een geavanceerde leverondersteuningsformule.  Klik hier voor meer informatie .

En hier is de kicker: hoewel Impossible Foods de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Adminsitration (FDA) niet nodig had om zijn GGO-hamburger te verkopen, verzocht het bedrijf het bureau om het te bevestigen als GRAS (algemeen erkend als veilig).

De FDA toonde zich – tot haar verdienste – bezorgd dat SLH nooit door mensen is geconsumeerd (en mogelijk een allergeen is). Volgens documenten verkregen door de Freedom of Information Act, verklaarde de FDA dat de huidige argumenten ten gunste van de burger “niet genoeg waren om de veiligheid van SLH voor consumptie vast te stellen”.

Maar de FDA hield op korte afstand van het beschouwen van de hamburger ‘onveilig.’

Opmerking: de website van Impossible Foods beweert op zijn beurt dat de FDA SLH inderdaad als veilig valideert. Maar natuurlijke gezondheidsexperts zijn verre van overtuigd van zijn veiligheid.

Genetisch veranderd voedsel wordt aangekondigd met het vermogen om “de honger te stoppen” – maar is de claim realistisch?

De Onmogelijke Hamburger is gefactureerd als zonder de ecologische en ethische nadelen van vleesproductie.

Genetisch gemanipuleerd voedsel zoals de Onmogelijke Hamburger is aangeprezen als het vermogen om de 9 miljard-sterke menselijke populatie te ondersteunen die in 2050 op aarde werd voorspeld. Op het eerste gezicht klinkt het als een nobele missie.

Maar deskundigen op het gebied van natuurlijke gezondheid – samen met functionarissen van de VN en de WHO – merken op dat het huidige hongerprobleem in de wereld grotendeels te wijten is aan onjuiste verspreiding, ongelijkheid, armoede en voedselverspilling.

In plaats van een oplossing te bieden voor honger in de wereld, vertegenwoordigt de Impossible Burger alleen de nieuwste “draai” in high-tech GMO-voedingsmiddelen.

En de repercussies van bestaande GMO-voedingsmiddelen worden dagelijks zichtbaar .

GMO-gewassen (zoals Roundup Ready-maïs ) zijn ontwikkeld om te overleven doordat ze overgoten zijn met synthetische chemische bestrijdingsmiddelen, zoals glyfosaat en dicamba. Dit betekent dat ze verantwoordelijk zijn voor een enorme toename van het gebruik van deze toxische stoffen, die in studies zijn gekoppeld aan kanker, dementie en immuunproblemen.

Lees ook:  Frontline Nurse spreekt zich uit over dodelijke protocollen (video)

US Right To Know, een non-profitorganisatie die zich inzet voor waarheid en transparantie in het Amerikaanse voedselsysteem, wijst erop dat pesticidenresistente gewassen met GMO in verband zijn gebracht met een reeks rampzalige gevolgen.

Deze omvatten aangeboren afwijkingen in Hawaii, kanker clusters in Argentinië, verontreinigde waterwegen in Iowa, beschadigde landbouwgrond in het Midden-Westen – plus nog veel meer.

Denk aan “Gouden Rijst?” (Of misschien niet). Deze vitamine A-versterkte GGO-rijst werd bijna twintig jaar geleden aangeprezen als ‘de rijst die een miljoen kinderen per jaar zou kunnen redden’, maar toch kwam het niet op de markt.

Dit komt door het feit dat veredelaars nog steeds rassen moeten ontwikkelen die zowel groeien als bestaande natuurlijke rijststammen.

Wanneer één eigenschap – in dit geval het vermogen om bèta-caroteen te produceren, een voorloper van vitamine A – wordt bewerkt in een genoom, kunnen andere vermogens (zoals groeisnelheid) worden gewijzigd, en niet ten goede.

Misschien is het voor de gek houden van Moeder Natuur een beetje moeilijker dan wetenschappers van GGO’s denken?

CRISPR-technologie signaleert een nieuwe horizon van synthetische biologie

“Old-school” genetische manipulatie, die verwerpelijk genoeg is, omvat de overdracht van genen van de ene plant of diersoort naar de andere.

Maar CRISPR-technologie werkt vanuit een andere hoek.

Ook bekend als synthetische biologie, genbewerking en gene silencing, heeft CRISPR (een afkorting voor Clustered Regularly Interspaced Palindromic Repeats) betrekking op genen die zijn uitgeschakeld of “zwijgen”.

Ronduit gendeletie en het maken van gloednieuwe DNA-sequenties zijn ook mogelijk met CRISPR.

En onthoud: de resulterende producten kunnen worden geoctrooieerd – een zeer winstgevend onderscheid voor de biotech-industrie!

Agrichemical reuzen Monsanto, DuPont en Dow Chemical hebben allemaal licentieaanbiedingen gerealiseerd waarmee ze gen-editing technologie kunnen gebruiken.

Volgens Amerikaans recht om te weten, veranderen bedrijven momenteel DNA of maken ze DNA om kunstmatig verbindingen te synthetiseren, waarbij gisten en algen genetisch “geknepen” worden om smaken en geuren zoals vanilline, citrus en patchoeli te produceren.

Natuurlijk bedreigt deze ontwikkeling het voortbestaan ​​van boeren in Mexico, Afrika en Paraguay, die al eeuwenlang natuurlijke, biologische extracten hebben verbouwd.

En CRISPR-technologie verandert nu al vruchten en groenten die in gangpaden van producten zullen verschijnen .

Een voorbeeld is de niet-bruinerige Arctic Apple, die CRISPR-technologie gebruikt om het gen dat ervoor zorgt dat appels bruin worden wanneer ze worden gesneden, het zwijgen op te leggen. De Arctische appel is al op de markt getest en zal naar verwachting binnen een paar maanden de schappen in het hele land bereiken.

Andere gene-edited producten die nu in de supermarkt verkrijgbaar zijn, zijn CRISPR canola-olie en niet-bruinerende CRISPR-paddenstoelen.

Is onwetendheid echt gelukzalig?

Volgens de website van Impossible Foods, zegt het bedrijf dat het tegen het einde van het jaar 1.000 restaurants met Impossible Burgers wil leveren – en dat het product binnen enkele maanden de Amerikaanse supermarkten kan raken.

Ondertussen consumeren consumenten die op zoek zijn naar een humaan, voedzaam en veilig vleesalternatief de Impossible Burger, zonder enig idee van wat het bevat – of van de mogelijke gezondheidseffecten verderop.

Het is verontwaardigd dat verkopers en restauranthouders naar verluidt zijn gehoord om klanten te vertellen dat de Impossible Burger “niet-GMO” is.

Opmerking: we hebben al een “Franken-vis.” AquaAdvantage zalm, ontwikkeld met de genen van een paling om op bovennatuurlijke wijze snelle groei te bevorderen, is momenteel op de markt.

Er is een zekere manier om te voorkomen dat deze bedriegers op je bord terechtkomen – koop gewoon biologisch door te zoeken naar een “Non-GMO Project” – geverifieerde certificering.

En zeg “nee” tegen de Onmogelijke Hamburger – en de invasie van nachtmerrieachtige Franken-Voedingsmiddelen.

De video – hieronder – beschrijft met trots de “neurowetenschap” die de “zintuiglijke ervaring” van een onmogelijke hamburger heeft gecreëerd. Behoorlijk eng spul – als je het ons vraagt.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

USRightToKnow.org 
ImpossibleFoods.comLees ook:  Orgaandonor? een gruwelijke nieuwe wetenschappelijke studie

Comments

comments