Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met drinken van frisdrank

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met drinken van frisdrank

16 april 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

indignatie.nl We weten allemaal dat het drinken van frisdrank niet goed voor ons is. We weten dat het beter voor onze gezondheid zou zijn als we in plaats daarvan dronken [voeg hier vrijwel elke andere drankkeuze in – zelfs bier!].

Frisdrank is een verslaving – vergelijkbaar met tabak, alcohol of drugs, het voelt goed als je het consumeert, maar het kan op de lange termijn schade toebrengen aan je lichaam. Naarmate meer en meer onderzoek de nadelige effecten van soda op het menselijk lichaam (en het milieu) onderzoekt, is het misschien tijd om het op te geven, of op zijn minst het bedrag dat u dagelijks of wekelijks inneemt, te verlagen.

Het bewijs spreekt voor zich: uw gezondheid zal drastisch verbeteren als u eenmaal begint uw dagelijkse cola of bergdauw te vervangen door water.

7 redenen om te stoppen met drinken van frisdrank

Het kan leiden tot hartaandoeningen

Volgens een studie gepubliceerd door de American Heart Association, “wordt drinken zo weinig als men kan van frisdrank per dag – gewoon of dieet – geassocieerd met een 48% verhoogd risico op metabool syndroom, een belangrijke voorloper van hartziekten en diabetes.” ( i )

Het consumeren van cola kan het risico op nierstenen vergroten

Een studie gepubliceerd in Epidemiology vond dat “Drinken van 2 of meer cola per dag geassocieerd was met een verhoogd risico op chronische nierziekte.” ( Ii )

Je frisdrank bevat waarschijnlijk aspartaam ​​of fructose-glucosestroop

Als je light frisdrank drinkt, heeft je pop een soort van kunstmatige zoetstof. Als je frisdrank vol calorieën drinkt, is de kans groot dat het een hoge fructose glucosestroop heeft. Er zijn lange discussies over deze ingrediënten en onderzoeken zijn niet volledig overtuigend, maar beide ingrediënten zijn kunstmatig en zullen waarschijnlijk niet goed voor je zijn.

Lees ook:  De afgelopen week schreven verscheidene kranten over de 'nuchtere' Nederlander die zich de kop niet gek liet maken door 'Corona'.

Geheugenverlies

Veel mensen reiken naar een cola light of een frisdrank in de slaperige uren na de lunch op het werk, in de hoop een cafeïne en suikerboost te krijgen. Het kan je helpen je tijdelijk te concentreren, maar op de lange termijn kan veel frisdrank een negatief effect hebben op je hersenfunctie en denkprocessen. Eén studie toonde aan dat langdurige suikerverbruik kan leiden tot verminderd leervermogen, geheugen en gedragseffectiviteit. ( Iii )

Het kan leiden tot diabetes

Terwijl de obesitas-epidemie in de VS blijft toenemen, zullen de Amerikanen hardnekkig McDonald’s en hun gigantische Coca-Colas blijven bestellen, dan uren op de bank blijven zitten en tv kijken – of uren op kantoor blijven zitten. Al deze factoren leiden tot obesitas, een verhoogd risico op diabetes en een hogere kans op het ontwikkelen van andere chronische aandoeningen zoals kanker of hartaandoeningen. Langdurige consumptie van grote, zoete, vettige frisdrank zal uiteindelijk bijdragen aan diabetes diabetes en dit direct veroorzaken. Verlies de frisdrank en verliest de kilo’s.

Soda vernietigt je tanden

In het geval dat uw tandarts u niet had verteld, tussen de suiker en de zuurgraad, is pop vreselijk voor uw tanden. In de studie, vonden de onderzoekers dat een vrouw die driemaal per dag 2 liter light frisdrank dronk, dezelfde mate van erosie van tanden had als een methamfetamine-verslaafde, evenals een crack-cocaïneverslaafde. Het citroenzuur in soda tast het tandglazuur aan, waardoor het zachter en kwetsbaarder wordt voor gaatjes en vergeling. Door uit de buurt van soda te stappen en deze te vervangen door water, worden je tanden beschermd en gereinigd. (I v )

Het bevat een ingrediënt dat in meer dan 100 landen is verboden

Ongeveer 10% van de soda-smaken bevatten BVO of gebromeerde plantaardige olie, die wordt verboden door de Wereldgezondheidsorganisatie en 100 landen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Coronavirus: veel grote evenementen wereldwijd geannuleerd, meer dan 20 doden in Italië


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments