Giftige tatoeage-inkt hoopt zich op in lymfeklieren, waardoor een levenslang kankerrisico ontstaat

Giftige tatoeage-inkt hoopt zich op in lymfeklieren, waardoor een levenslang kankerrisico ontstaat

17 april 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Wetenschappers waarschuwen nu dat gekleurde tatoeages het risico op kanker kunnen verhogen. De gepigmenteerde kleurstoffen die door de meeste tattoo-salons worden gebruikt, bevatten een controversiële chemische stof die bekend staat als titaniumdioxide. Deze samenstelling wordt toegevoegd aan tattoo-inkt om bepaalde kleuren te geven. Maar hoewel de chemische stof efficiënt is in het verkrijgen van de juiste gewenste tint, wordt deze ook geassocieerd met een assortiment van slopende aandoeningen, niet het minst kanker.

Een team van het Duitse federale instituut voor risicobeoordeling heeft vastgesteld hoe titaniumdioxide door de bloedbaan reist en zich ophoopt in de lymfeklieren. Dit zorgt ervoor dat ze opgezwollen raken en hun vermogen om infecties te bestrijden belemmert.

Lymfeklieren zijn de kleine, boonvormige klieren die overal in het lichaam te vinden zijn. Ze zijn een essentieel onderdeel van het immuunsysteem en zijn direct verantwoordelijk voor het aanvallen en vernietigen van ziektekiemen die via de lymfevloeistof worden binnengebracht. Wanneer een of meer knopen opzwellen, wordt het lichaam vatbaarder voor verschillende ziekten.

Deze specifieke aandoening heeft naar verluidt een verhoogde kans om te voorkomen bij degenen die gekleurde tatoeages hebben .

Hiram Castillo, een studie auteur en lid van de Europese Synchrotron Radiation Facility in Frankrijk vertelde de Daily Mail , “wanneer iemand een tatoeage wil, zijn ze vaak heel voorzichtig in het kiezen van een salon waar ze steriele naalden gebruiken die niet zijn gebruikt eerder. Niemand controleert de chemische samenstelling van de kleuren, maar onze studie laat zien dat ze dat misschien wel zouden moeten doen. ”

Lees ook:  Zal de Coronavirus-uitbraak een enorme crash op de aandelenmarkt veroorzaken?

Het team gebruikte extreem gevoelige röntgenstralen om titaandioxide en zware metalente identificeren in de getatoeëerde huid en de lymfeklieren van het overeenkomstige individu. Een andere auteur van het onderzoek, Bernhard Hesse, merkte op dat lymfeklieren worden getint met de kleur van de tatoeage. Dit op zijn beurt veroorzaakte dat de klieren opgezwollen werden en niet goed konden functioneren. Zowel Hesse als Castillo gaven echter toe dat ze niet begrepen hoe titaniumdioxide op nano-niveau werkte. Hun waarnemingen waren slechts indicatief voor een tot nu toe onbekend proces op microniveau.

De kracht van de elementen : Ontdek Colloidal Silver Mondwater met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten zoals Sangre de Drago-sap, zwarte walnootschillen, mentholkristallen en meer. Geen kunstmatige zoetstoffen, kleuren of alcohol. Lees meer in de Health Ranger Store en help deze nieuwssite te ondersteunen.

“Dat is het probleem: we weten niet hoe nanodeeltjes reageren”, zei Hesse.

Deze bevindingen zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van Scientific Reports .

Een inleiding tot titaandioxide

Tatoeage liefhebbers zijn niet de enige die zich zorgen moeten maken over een besmetting met titaniumdioxide . De kans is groot dat je bent blootgesteld aan dit middel, zelfs als je geen tatoeage hebt.

Titaandioxide is een zeer populair additief in veel commerciële producten, waaronder zonnebrandmiddelen, diverse cosmetica, tandpasta, zeep, waterbehandelingsproducten en sommige farmaceutische producten. Het primaire gebruik ervan is als een pigment maar wordt gebruikt in een reeks van toepassingen, waaronder: het verschaffen van opaciteit en duurzaamheid in verven en coatings, het minimaliseren van de broosheid in kunststoffen en rubber, het bekleden van papier en het beschermen van voedselproducten tegen snelle afbraak. (Verwant:  kauwgom-ingrediënten en het debat over titaniumdioxide .)

Lees ook:  Klimaatverandering: Is dit onze toekomst

De Food and Drug Administration (FDA) heeft titaniumoxide als veilig beschouwd. De groep heeft richtlijnen uitgegeven voor het gebruik van de chemische stof als kleurstof voor levensmiddelen en hoeveel van de verbinding in cosmetica te vinden is. Desalniettemin suggereren tientallen onafhankelijke beoordelingen dat de chemische stof in het algemeen gevaarlijk is.

Het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC) heeft titaandioxide geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend.

Bronnen omvatten:

DailyMail.co.uk

Nature.com

ChemicalSafetyFacts.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments