Julian en Martin: reflecties over de arrestatie van Assange

Julian en Martin: reflecties over de arrestatie van Assange

17 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Kan iemand me uitleggen waarom Martin Luther King, Jr. wordt beschouwd als een held voor het overtreden van wetten die het systeem van rassendiscriminatie ondersteunen, terwijl Julian Assange wordt beschouwd als een schurk voor het overtreden van wetten die het systeem van de imperiale oorlog ondersteunen?

De hoge pats van de Democratische Partij viert de arrestatie van de oprichter van Wikileaks in Londen en het verzoek van Donald Trump’s Justice Department voor zijn uitlevering aan de VS Volgens senatoren Chuck Schumer, Mark Warner en Joe Manchin – en natuurlijk ex-senator Hilary Clinton – Assange verdient het streng gestraft te worden voor het samenzweren met Chelsea Manning om geclassificeerde militaire informatie te verkrijgen en vrij te geven, en om de Russen naar verluidt te helpen de verkiezing van 2016 te beïnvloeden. Dit zijn natuurlijk de oorlogsdemocraten die nog nooit een defensiebedrijf of gewapende interventie hebben ontmoet dat ze niet leuk vonden. Het verbaast niemand dat ze huilen om wraak tegen de “verrader” die de Amerikaanse oorlogsmisdaden aan de wereld heeft onthuld.

Democraten die zichzelf progressieven noemen, zijn meer geneigd om Assange te verdedigen – een soort van – op de grond dat zijn aanstaande vervolging een aanval op journalistieke vrijheid betekent die het voor de media moeilijk kan maken om gerubriceerde documenten te publiceren zoals die in de Pentagon Papers. Meer legalistische progressieven zijn hier niet zo zeker van, omdat ze overwegen om geclassificeerde info te publiceren  , zolang het maar “gezuiverd” is om te voorkomen dat geheime agenten worden blootgesteld, maar het verkrijgen van  de informatie door een overheidscomputer te hacken is niet ok: dat wil zeggen, een misdaad .

Lees ook:  INEENSTORTING VAN ZWEEDSE 'SEKSUEEL WANGEDRAG' FRAME-UP LEGT POLITIEKE SAMENZWERING TEGEN ASSANGE BLOOT

Waar geen van de kampleden het over wil hebben, is of het ok is om de effectenwetgeving te overtreden om de oorlogsplannen, fouten en wandaden van het Amerikaanse rijk te ontmaskeren.

Dus, mijn eerdere vraag: waarom is wetsovertreder Martin Luther King, Jr. een held en wetsovertreder Julian Assange een schurk? Intelligente mensen die ik hiernaar heb gevraagd, geven de meest ingewikkelde en irrelevante antwoorden! “Dr. King heeft de Amerikaanse veiligheid nooit bedreigd zoals Assange. ” Koning onderwierp zich aan arrestatie, maar Assange vluchtte naar de veiligheid van een ambassade. ” Koning hield van zijn vijanden, maar Assange haat Amerika. ‘

De veronderstelling vermomd door deze nogal scholastieke onderscheidingen is dat Martin een duidelijk kwaadaardig systeem aanviel – Amerikaans institutioneel racisme – terwijl Julian alleen aanviel. . . het Amerikaanse rijk. Dus als je niet wilt toegeven dat het rijk slecht is (of zelfs dat het bestaat), praat je over nationale veiligheid of journalistieke vrijheid of zoiets. Alles behalve imperialistische warming-up.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDr. King zelf heeft die fout niet gemaakt. Wat hij uiteindelijk begreep was dat racisme, de onderdrukking van de armen en het opbouwen van imperium mede-afhankelijke, aan elkaar gerelateerde ziektes zijn die alleen kunnen worden genezen door zware inspanningen om alle drie aandoeningen tegelijkertijd te genezen. Hij noemde dit een ‘revolutie van waarden’. Op 4 april 1967, in de Riverside Church in New York, bezorgde hij een adres genaamd ‘Beyond Vietnam’ met de volgende regels:

Lees ook:  Verantwoordelijkheid? Het is persoonlijk.

Een echte revolutie van waarden zal de wereldorde en de zeggenschap over oorlog in handen krijgen: “Deze manier van het oplossen van verschillen is niet alleen.” Deze zaak van het verbranden van mensen met napalm, van het vullen van de huizen van onze natie met wezen en weduwen, van het injecteren van giftige drugs van haat in de aderen van normaal menselijke mensen, van het sturen van mensen naar huis van donkere en bloedige slagvelden die fysiek gehandicapt zijn en psychologisch gestoord zijn, kunnen niet verzoend worden met wijsheid, gerechtigheid en liefde. Anatie die jaar na jaar doorgaat om meer geld aan militaire defensie uit te geven dan aan programma’s van sociale vooruitgang, nadert de geestelijke dood. [ aanhoudend applaus ]

Ik denk dat het niet de minste twijfel is dat Dr. King, als hij in leven zou zijn, zou applaudisseren voor de soort burgerlijke ongehoorzaamheid die de geheimen van het rijk aan de wereld blootstelt en mensen bewust maakt van de misdaden en fouten begaan in plaatsen zoals de Guantanamo en Abu Ghraib gevangenissen, de slagvelden van Irak en de door drones geteisterde provincies van Afghanistan.

Julian Assange is geen heilige en ook Martin Luther King niet. Het waren heel verschillende persoonlijkheden, om zeker te zijn. Maar beiden zetten hun “levens, fortuinen en heilige eer” op het spel om de onmenselijkheid, het geweld en de leugens van de machtige elites die de wereld regeren bloot te leggen. Op de schaal van menselijke waarden staan ​​zowel de Waarheidsgetrouwheid als de Gerechtigheid ver vooruit op Gehoorzaamheid aan Autoriteit.

Lees ook:  Julian Assange wordt geconfronteerd met de 'Trial of the Century': 10 redenen waarom dit de vrijheid van meningsuiting bedreigt

Luister, Schumer en de rest van jullie! Als je Martin eert, moet je ook Julian eren. En als u niet begrijpt waarom dit waar is, wat is dan het verschil tussen u en Trump? Als de Amerikaanse regering erin slaagt om Assange uit te leveren, laten we ons voorbereiden om zijn komst te vieren met een protest dat herinnert aan de maart van maart in Washington. Het is wat King zou hebben gedaan.Comments

comments