Klaar om te stoppen met eten van toegevoegde suikers? Hier zijn 6 geweldige dingen die gebeuren als je dat doet

Klaar om te stoppen met eten van toegevoegde suikers? Hier zijn 6 geweldige dingen die gebeuren als je dat doet

18 april 2019 0 Door Indignatie redactie

indignatie.nl Het kan moeilijk zijn om je suikerinname te beperken, vooral als je een zoetekauw bent. Als u nog steeds bezig bent met het wijzigen van uw dieet, zijn hier zes voordelen die u kunt genieten als u stopt met het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker .

Fruit is een goede bron van gezonde suiker

Onderzoekers hebben ontdekt dat suiker de hersenen kan voor de gek houden om er meer van te willen. Dr. Kimber Stanhope, een voedingsbioloog aan de Universiteit van Californië (UC), Davis ,  merkte echter op dat met mate de suiker die wordt gevonden in hele voedingsmiddelen zoals groenten en fruit goed voor je is. Natuurlijk voorkomende suikers komen ook met vezels, mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Stanhope voegde eraan toe dat het consumeren van minder suikerhoudend voedsel ook gekoppeld is aan deze zes ongelooflijke gezondheidsvoordelen.

Je ziet er jonger uit.

De hoeveelheid suikerhoudend voedsel die je eet, is van invloed op de hoeveelheid suiker in je bloedbaan en uit onderzoeken is gebleken dat hoge bloedsuikerspiegels geassocieerd zijn met ‘een moleculair domino-effect genaamd glycatie’.

Glycatie verwijst naar een proces dat de reparatie van collageen kan belemmeren, waardoor uw huid er mollig uitziet. Dit vermindert de elasticiteit van de huid en kan voortijdige rimpels veroorzaken.

Lees ook:  Uitbraak van mazelen wordt veroorzaakt door mensen uit andere landen die de Verenigde Staten binnenkomen en de ziekte verspreiden

Minder suiker consumeren kan helpen om verslapping en andere zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. (Gerelateerd:  Hoe je jezelf kunt ontgiften van suiker: een gids van dag tot dag .)

Het verlaagt uw risico op diabetes type 2.

Snijden op zoete desserts maakt het gemakkelijker om je gewicht te beheren. Dit helpt ook om het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verlagen.

Een dieet met veel snel verteerbare koolhydraten zoals suiker zorgt ervoor dat je alvleesklier veel insuline vrijgeeft. Door deze constante vraag kunnen uw insulineproducerende cellen defect raken en diabetes veroorzaken.

De kracht van de elementen : Ontdek Colloidal Silver Mondwater met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten zoals Sangre de Drago-sap, zwarte walnootschillen, mentholkristallen en meer. Geen kunstmatige zoetstoffen, kleuren of alcohol. Lees meer in de Health Ranger Store en help deze nieuwssite te ondersteunen.

Het bevordert gewichtsverlies.

Dr. David Ludwig, hoogleraar voeding aan de  Harvard TH Chan School of Public Health , merkte op dat verhoogde insulinespiegels buikvet veroorzaken, dat vervolgens vetcellen over het hele lichaam in “overdrive van calorieënopslag” plaatst. Hij voegde eraan toe dat het vervangen van verfijnde koolhydraten en suikerhoudend voedsel met gezonde vetten helpen je insuline stabiel te houden. Dit zorgt er ook voor dat minder calorieën als vet worden opgeslagen.

Lees ook:  We hebben niet genoeg N95 maskers om Pandemieën te voorkomen

Het volgen van een gezonder dieet kan de honger verminderen en uw metabolisme versnellen, zodat u gemakkelijker gewicht kunt verliezen.

Je kunt buikvet verliezen.

Door dagelijks frisdrank te drinken, kunt u aankomen, vooral rond uw buik. Maar buikvet is gevaarlijk, vooral omdat zoete snoepjes uw bloedsuikerspiegel doen stollen. Dit kan een grote hoeveelheid insuline door uw lichaam veroorzaken, wat geleidelijk de ophoping van buikvet bevordert.

Ook wel visceraal vet genoemd, deze vetcellen diep in uw buik zijn de gevaarlijkste soort omdat ze adipokines en adipose hormonen genereren. Deze twee ‘chemische herrieschoppers’ kunnen naar uw organen en bloedvaten reizen, waar ze ontstekingen veroorzaken die verband houden met aandoeningen zoals hartaandoeningen en kanker.

Beperk uw frisdrankopname om buikvet te verliezen en verlaag uw risico op hartproblemen.

Je zult je meer energiek voelen.

Toegevoegde suikers zijn eenvoudige koolhydraten, wat betekent dat ze snel worden verteerd en snel in je bloedbaan terechtkomen. Suiker kan je energie een boost geven, maar dit wordt onvermijdelijk gevolgd door een suikercrash.

Als je voeding vol suikerhoudende voedingsmiddelen en drankjes zit, kun je de hele dag vastzitten in een “energy roller coaster”, vooral omdat veel voedingsmiddelen zoals saladedressing ook toegevoegde suiker bevatten, waarschuwde voedingsdeskundige Diane Sanfilippo.

Gebruik in plaats daarvan voedzame voedingsmiddelen vol proteïne en gezond vet om suikerrush te voorkomen. De volgende voedingsmiddelen zullen je een vastere stroom van energie geven  die langer zal duren dan de gevreesde suikerbui.

 • Appels
 • bananen
 • Donkere chocolade
 • eieren
 • Vette vis (bijv. Zalm en tonijn)
 • hummus
 • linzen
 • Havermout
 • quinoa
 • Zoete aardappelen
 • Yoghurt
Lees ook:  Kankerindustrie niet op zoek naar genezing; ze zijn te druk met geld verdienen

Het bevordert de gezondheid van het hart.

Een gezond hart zorgt ervoor dat je gemakkelijk een dag kunt doornemen vol met verschillende activiteiten zoals school, de sportschool en een avondje uit met je vrienden. Maar als je constant ijs en koekjes eet, zal je hart waarschijnlijk niet zo sterk zijn.

Volgens een studie uit 2014 kan toegevoegde suiker uw cardiovasculaire systeem negatief beïnvloeden. De bevindingen onthulden dat personen die 17 tot 21 procent van hun dagelijkse calorieën uit suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken gebruikten een 38 procent hoger risico hadden om te overlijden aan hartziekten, in tegenstelling tot degenen die hun toegevoegde suikerinname tot slechts acht procent van hun dagelijkse calorieën hielden.

Train regelmatig, snijd uw suikerinname  en volg een voedzaam dieet als u een gezond gewicht wilt behouden en een stralende huid hebt.

Bronnen omvatten:

Health.com

Healthline.comComments

comments