Van kimchi tot kefir, dit zijn de beste anti-verouderingsproducten die je overal kunt vinden

Van kimchi tot kefir, dit zijn de beste anti-verouderingsproducten die je overal kunt vinden

18 april 2019 0 Door Indignatie redactie

indignatie.nl De sleutel tot het hebben van een gezonde geest en lichaam is het eten van voedzaam voedsel zoals fruit, noten en zaden, groenten en mager vlees. Maar wist u dat bepaalde superfoods zelfs anti-aging voordelen bieden ?

Gegevens suggereren dat een dieet de levensduur van een persoon aanzienlijk beïnvloedt. Maak positieve veranderingen in levensstijl en consumeer meer van deze heerlijke en zeer voedzame superfoods voor een langere levensduur.

Bonen

‘S werelds langstlevende mensen consumeerden voornamelijk planten en bonen, die een geweldige keuze zijn voor plantaardige eiwitten. Bonen zijn rijk aan vezels, bevatten weinig vet en bevatten veel voedingsstoffen.

Bessen

Bosbessen , frambozen en aardbeien bevatten veel antioxidanten die ziekten en celschade helpen voorkomen.

Bosbessen zijn heerlijk, en ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A en C. Ze bevatten ook anti-verouderende antioxidanten zoals anthocyanine. Uit onderzoek bleek dat een hogere inname van anthocyanine mogelijk verband houdt met een afname van leeftijdsgerelateerde achteruitgang, die kan helpen om uw gezondheid te behouden naarmate u ouder wordt.

De antioxidanten in bosbessen beschermen ook tegen oxidatieve schade aan cellen en verminderen het risico op chronische aandoeningen zoals kanker, hartaandoeningen en neurodegeneratieve ziekten. (Gerelateerd: Studie:  het mediterrane dieet komt ten goede aan volwassenen van elke leeftijd .)

Koffie

Het drinken van koffie kan helpen om het risico op de ziekte van Alzheimer en Parkinson te verlagen. Een gewoon kopje Joe is ook geassocieerd met een lang leven.

Kruisbloemige groenten

Van kruisbloemige groenten zoals paksoi, broccoli en kool is aangetoond dat ze kankerhelpen  voorkomen .

Broccoli zit vol met vezels en folaat , die je spijsvertering een boost kunnen geven en zelfs het risico op bepaalde soorten kanker kunnen verminderen.

100% biologische essentiële oliesets nu verkrijgbaar voor uw huis en persoonlijke verzorging, waaronder rozemarijn, oregano, eucalyptus, theeboom, salie en meer, 100% biologisch en in laboratoria getest op veiligheid. Een veelvoud aan toepassingen, van stressvermindering tot actuele eerste hulp. Bekijk hier de volledige lijst en help deze nieuwssite te ondersteunen.

Dikke vis

Volgens onderzoek eten honderdtachtigen (personen van 100 jaar of ouder) minder vlees en meer vis. Probeer elke week ten minste twee tot drie porties vis te eten, zoals ansjovis, makreel, zalm of sardines.

Lees ook:  Paus vindt zijn volgelingen maar viespeuken

Vette vis zit vol met hart-gezonde omega-3 vetzuren met krachtige voordelen voor de lange levensduur. Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek kunnen omega-3-vetzuren je helpen om het risico op hartaandoeningen en diabetes te verlagen.

Sardines zijn een van de beste, maar minst populaire, bron van omega-3 vetzuren. Een portie sardines kan u de helft van uw dagelijkse waarde voor omega-3 vetzuren geven en bijna 400 procent van uw dagelijkse behoefte aan vitamine B12, een andere voedingsstof gekoppeld aan een lang leven.

Groene thee

Regelmatig groene thee drinken kan het risico op hartaandoeningen en kanker verlagen.

Bladgroenten

Elke dag een kop bladgroenten consumeren, kan je algehele gezondheid verbeteren en je helpen langer te leven. Groenten zoals spinazie bevatten weinig calorieën en bevatten veel voedingsstoffen.

Spinazie heeft ook vitamine A die je huid gezond kan houden en wonden kan genezen. Daarnaast bevat het vitamine C, dat wordt gebruikt om collageen te maken, een eiwit dat nodig is om nieuwe huidcellen te produceren.

probiotica

Bepaalde soorten voedsel zijn rijk aan probiotica of “goede” bacteriën en andere microben die geassocieerd zijn met een betere immuniteit en darmgezondheid. Probiotica zijn ook goed voor de algemene gezondheid van de huid.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica zijn kefir, kimchi, miso , augurken, zuurkool en yoghurt. Yoghurt bevat essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten en calcium.

De heilzame bacteriën in voedingsmiddelen zoals zuurkool kunnen ook helpen uw metabolisme te verminderen en ontstekingen te verminderen, die dan meer gezonde jaren aan uw leven toevoegen.

tomaten

Een goede bron van lycopeen, tomaten hebben veel antiveroudering en gezondheidsvoordelen. Tomaten kunnen helpen bij het voorkomen van leeftijdgerelateerde ziekten zoals osteoporose en ze kunnen helpen een gezonde huidbarrière te handhaven.

Tomaten bevatten ook vezels, foliumzuur, niacine, kalium en vitamine A, C en K die uw lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

rode wijn

Als je zin hebt in alcohol, drink dan een glas rode wijn. Met mate geconsumeerd, kan rode wijn je lichaam helpen antioxidanten te absorberen.

Water

Blijf gehydrateerd en drink elke dag veel water. Drinkwater verlaagt regelmatig uw risico op bloedstolsels en verhoogt uw energie.

Volkoren

Volle granen bevorderen de darmgezondheid en ze kunnen beschermen tegen kanker en hartaandoeningen. Het volgen van een vezelrijk dieet kan het risico op overlijden door welke oorzaak dan ook verlagen.

Blijf actief en voeg deze superfoods toe aan uw normale dieet om meer jaren aan uw leven toe te voegen .

Bronnen omvatten:

Health.com

RD.comLees ook:  Chaos in het vaccin dreigt

Comments

comments