Waarom je magnesium nodig hebt als je constant gestrest of angstig bent

Waarom je magnesium nodig hebt als je constant gestrest of angstig bent

19 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Ernstige gevallen van stress en angst kunnen moeilijk zijn om aan te pakken en kunnen zelfs medicijnen vereisen. Helaas zijn medicijnen op recept niet alleen duur, maar veroorzaken ze ook een breed scala aan bijwerkingen. Magnesium, een belangrijk voedingsmineraal, wordt de ‘originele koelpil’ genoemd vanwege het vermogen om stemming op te heffen en angst te verminderen. Vanwege de effecten wordt het nu beschouwd als een natuurlijk hulpmiddel voor stressmanagement .

Magnesium vervult vele rollen in het lichaam. In feite neemt het deel aan meer dan 600 verschillende metabole functies. Desondanks is het de tweede meest voorkomende voedingstekort in de wereld, zelfs in de ontwikkelde landen.

Een tekort aan magnesium is in verband gebracht met een verhoogde incidentie van depressie en angst. Als bewijs hiervan induceert de onderzoeker soms depressie bij muizen door hen magnesium te ontnemen. Het mineraal is van cruciaal belang voor het voorkomen en behandelen van depressies, dankzij verschillende specifieke functies:

Het verhoogt de niveaus van GABA

Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een neurotransmitter, een stof die het zenuwstelsel gebruikt om te communiceren met zijn componenten, evenals met andere delen van het lichaam. Neurotransmitters zijn gerelateerd aan specifieke functies en lichamelijke verschijnselen. Als het gebeurt, is GABA cruciaal voor ontspanning.

Magnesium bindt zich met GABA-moleculen en stimuleert GABA-receptoren in de hersenen. Als een remmende neurotransmitter kan GABA de functies van de hersenen in de wacht zetten, zodat de geest en het lichaam kunnen ontspannen en rusten.

Lees ook:  Panic Pandemic - Waarom zijn mensen die beter zouden moeten weten de Covid19-hype angst verkopen

Lage niveaus van GABA worden geassocieerd met een verscheidenheid aan symptomen, waaronder verwarring, slapeloosheid en stress-gerelateerde stoornissen. Deze omvatten gegeneraliseerde angststoornis, paniekaanvallen en zelfs prikkelbare darmsyndroom.

Mother Nature’s geheim van micronutriënten : organische broccoli-spruitcapsules nu verkrijgbaar, die 280 mg hoge dichtheid voeding leveren, inclusief de buitengewone “sulforaphane” en “glucosinolate” voedingsstoffen die alleen te vinden zijn in kruisbloemig helende voedingsmiddelen. Elk lotlaboratorium getest. Zie beschikbaarheid hier.

Het verlaagt stresshormoonniveaus

Stress leidt tot de afgifte van cortisol, het stresshormoon. Overmatige hoeveelheden van deze natuurlijke chemische stof zijn in verband gebracht met depressie, angst, hersenmist, geheugenverlies en andere mentale stoornissen. Onderzoek wijst uit dat stress de afgifte van cortisol veroorzaakt, die een cascade van reacties begint die magnesium consumeren. Na verloop van tijd kan magnesiumtekort optreden als gevolg van herhaalde stressreacties.

Een gebrek aan magnesium veroorzaakt krampen of strakke spieren, die vervolgens de vecht-of-vluchtreactie triggeren. Wanneer dit gebeurt, komt er meer cortisol vrij en gaat de cyclus verder. Door de magnesiuminname op te voeren, ontspannen de spieren en wordt de vermoeiende cyclus beëindigd.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet heeft ontstekingsremmende effecten

Chronische ontsteking in de hersenen is een van de oorzaken van angst, depressie en geheugenverlies. Als ontstekingsremmende voedingsstof remt magnesium de expressie van cytokinen die ontstekingen veroorzaken en hersenweefsel vernietigen en de hersenfunctie in het proces verstoren.

Lees ook:  We hebben niet genoeg N95 maskers om Pandemieën te voorkomen

Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Glucose is de belangrijkste brandstof voor de hersenen. Wanneer er niet voldoende glucose in het bloed is, geven de bijnieren epinefrine en cortisol af, wat een stressreactie veroorzaakt. Lage glucosewaarden, ook bekend als hypoglycemie, worden gekenmerkt door symptomen die lijken op die van een paniekaanval – nervositeit, tremoren, transpiratie, hartkloppingen en duizeligheid. Hypoglycemie kan ook tot angst leiden. Aan hypoglykemie gerelateerde angst kan niet alleen worden behandeld met een dieet, maar ook met de suppletie van magnesium.

Voedingsmiddelen rijk aan magnesium

Biotine (vitamine B8) 5000mcg. Verrijkt met Calcium. 120 Tabletten voor € 11,95

Het consumeren van de volgende voedingsmiddelen is een van de beste manieren om je magnesiuminname te verhogen:

  • Donkere chocolade – Dit is een van de meest voedzame traktaties die je kunt vinden. Behalve rijk te zijn aan antioxidanten, koper, mangaan en voedingsvezels, bevat donkere chocolade ook veel magnesium – genoeg om 16 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RDI) voor de voedingsstof te vullen.
  • Avocado’s – Deze heerlijke en veelzijdige vrucht bevat goede vetten, kalium, B-vitamines en vitamine K. Het bevat ook 15 procent van de RDI voor magnesium.
  • Noten – Er zijn veel redenen om van noten te houden. De meeste van hen zijn uitstekende bronnen van hartvriendelijke vetzuren, evenals voedingsvezels die probiotische populaties in de menselijke darm ondersteunen. Vooral amandelen, cashewnoten en paranoten zijn rijk aan magnesium, met slechts een ounce (28 g) cashewnoten die ongeveer 20 procent van de RDI voor de voedingsstof leveren.
  • Tofu – Dit sojaproduct is geliefd bij vegetariërs vanwege het hoge gehalte aan plantaardige eiwitten, waardoor het een uitstekend alternatief voor vlees is. Het levert ook tot 13 procent van de RDI voor magnesium, evenals een heleboel andere voedingsstoffen.
  • Zaden – Dit zijn de enige definities van superfoods – ze verpakken diverse en grote hoeveelheden voedingsstoffen in zeer kleine verpakkingen. Een ons pompoenpitten levert bijvoorbeeld ongeveer 37 procent van de RDI voor magnesium.
Lees ook:  We leven in het wrak van de War on Terror

Begrijp je hersenen beter door verhalen te lezen bij Brain.news .

Bronnen omvatten:

BeBrainFit.com

Healthline.comComments

comments