Waarschuwing symptomen van magnesiumtekort

Waarschuwing symptomen van magnesiumtekort

20 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Veel mensen begrijpen het belang van magnesium niet op dezelfde manier als ze bijvoorbeeld calcium of ijzer begrijpen. Desalniettemin zijn adequate magnesiumgehaltes cruciaal voor de hersen-, hart- en spierfunctie en het is nodig, samen met silica en vitamine D en K om de botgezondheid te bevorderen. Magnesiumtekort komt vaker voor dan veel mensen vermoeden, en hieronder zijn 5 waarschuwingssignalen die kunnen wijzen op een tekort aan dit belangrijke mineraal.

1. Bellen in de oren of gehoorverlies
Tinnitus, of een constant, hoog gerinkel in de oren is een veel voorkomend symptoom van magnesiumgebrek, evenals gehoorverlies. Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar de relatie tussen de gezondheid van het oor en voldoende magnesium. In één Chinees onderzoek werd vastgesteld dat magnesium in voldoende hoeveelheden de vorming van vrije radicalen voorkomt die tot gehoorverlies kunnen leiden. In een onderzoek aan de Mayo Clinic bleek dat de behandeling van patiënten die gehoorverlies hadden ervaren met magnesiumsupplementen vaak hielp om dat verlies binnen drie maanden te herstellen.

magnesiumtekort

2. Spierkrampen of trillingen
Magnesium is cruciaal voor het optimaliseren van de spierfunctie. Zonder dit zou het lichaam in een staat van stuiptrekking zijn, omdat het dit mineraal is dat de spieren in staat stelt te ontspannen. Dat is de reden waarom bijvoorbeeld een magnesiumoxide-infuus wordt gebruikt om vrouwen in de bevalling te verlichten en waarom magnesium wordt aangetroffen in zoveel slaapopwekkende supplementen. Een tekort aan voldoende magnesium kan daarom leiden tot gezichtstics, spierkramp en spiertrekkingen of kramp van de voeten tijdens het proberen te slapen.

3. Depressie
Het verband tussen lage magnesiumgehaltes en depressie werd meer dan een eeuw geleden begrepen, toen artsen het zouden gebruiken om deze psychische stoornis te behandelen. De moderne wetenschap heeft dit gesteund, met een onderzoek in een psychiatrisch ziekenhuis in Kroatië waarbij werd vastgesteld dat veel zelfmoordpatiënten met een ernstig laag niveau van dit belangrijke mineraal hadden. Een voordeel van magnesium ten opzichte van traditionele antidepressiva is het ontbreken van bijwerkingen die soms worden geassocieerd met deze medicijnen.

4. Abnormale hartfunctie
Zoals eerder besproken, kunnen lage magnesiumgehaltes een effect hebben op spieren door het hele lichaam en dit omvat de hartspier. Onvoldoende magnesium kan een aandoening veroorzaken die bekend staat als hartritmestoornis, waarbij het hart niet regelmatig slaat en dit op zijn beurt een groter risico op complicaties zoals hartaanvallen en beroertes kan veroorzaken. Dat is de reden waarom artsen in het Henry Low Heart Center in Connecticut hun aritmiepatiënten behandelen met een medicijn dat magnesium bevat.

Lees ook:  Van wetenschapper-politici tot een anti-wetenschappelijke demagoog: Amerika's tragische afdaling in waanzin

magnesiumtekort

5. Nierstenen
Veel mensen geloven dat nierstenen worden veroorzaakt door een overmaat aan calcium, maar in feite is het een gebrek aan magnesium dat de boosdoener is. Magnesium voorkomt de vorming van deze stenen door de binding van calcium aan oxalaat, de twee verbindingen die deze stenen vormen, te remmen. Nierstenen kunnen vreselijk pijnlijk zijn, dus het is goed om te weten dat zoiets eenvoudigs als magnesiumsuppletie ze kan voorkomen!

Er zijn maar weinig voedingsstoffen die zoveel voordelen voor je gezondheid hebben als magnesium. Het beïnvloedt meer dan 300 enzymen, het helpt cellen, spieren en zenuw functies. Verder helpt het bij het reguleren van de bloeddruk en helpt het bij het metabolisme van eiwitten en calcium. Het is erg belangrijk dat je voor de optimale prestatie van deze vitale functies, genoeg van deze essentiële mineralen binnen krijgt.

Een magnesiumtekort in het lichaam komt relatief vaak voor, en kan leiden tot vele ziekten. Hieronder staan de 13 symptomen van een magnesiumtekort in het lichaam beschreven.

Waarom is het zo moeilijk om voldoende magnesium binnen te krijgen?

Voorheen was het veel makkelijker om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen te krijgen.

Volgens Rune Eliasson, een expert in fysiologie, zijn de minerale niveaus in de afgelopen jaren drastisch gedaald als gevolg van de industriële landbouw.

Hij claimt onder andere dat in de VS de voedingswaarde van appels in de afgelopen 80 jaar gedaald is met maar liefst 82 procent!

Een andere oorzaak van het magnesiumtekort is het feit dat in de afgelopen jaren het voedingspatroon van vele mensen verandert is. Mensen vandaag de dag eten zelden bonen, zaden, vis, noten en groene bladgroenten, wat allemaal soorten voedsel zijn die een hoog magnesium gehalte hebben.

13 tekenen dat je een magnesiumtekort hebt.

1. Spierkrampen.
Als je vaak last hebt van spierkrampen, en dan met name in je kuiten. Dan kan het een waarschuwing van je lichaam zijn dat je een magnesiumtekort hebt.

Lees ook:  Professor sloopt klimaatactivist Greta Thunberg in open brief je bent geen morele leider. Maar ik zal je vertellen wat je bent

Probeer een beetje magnesium in je systeem te krijgen voordat je gaat slapen. Dit kan wonderen verrichten voor je nachtrust en je spieren.

2. Astma.
Onderzoek toont aan dat de ademhaling verbeterd kan worden, wanneer de magnesium niveaus in het bloed verhoogd worden.

Het zeer gerespecteerde medische tijdschrift “The Lancet”, heeft een onderzoek gepubliceerd die een sterke correlatie tussen een verhoogde inname van magnesium en verminderde astma symptomen aantoonde.

3. Gevoelloosheid.
Gevoelloosheid wordt meestal omschreven als een naar stekelig en tintelig gevoel. Dit gevoel kan een teken zijn dat je lichaam meer magnesium nodig heeft.

4. Migraine.
Mensen die lijden aan migraine hebben vaak last van een magnesiumtekort, waardoor de spanning van de spieren word vergroot.

Extra magnesium kan misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid verminderen bij mensen die lijden aan migraine.

5. Constipatie.
Magnesium is nodig om ervoor te zorgen dat de darmen normaal kunnen functioneren.

Een tekort aan magnesium kan lijden tot constipatie, omdat het lichaam dit mineraal nodig heeft om de ontlasting te verzachten en om vloeistof te absorberen.

6. Aritmie.
Een onregelmatige hartslag kan veroorzaakt worden door een tekort aan magnesium.

Volgens sommige onderzoekers kan magnesium een onregelmatige hartslag tegengaan, en kan het de bloedvaten beschermen.

7. Depressie.
Magnesium kan een cruciale rol spelen in de hersenfuncties en de stemming van mensen. Deskundige geloven dat de lagere niveaus magnesium in het voedsel vandaag de dag de oorzaak zijn van de vele gevallen van depressie en geestelijke ziekten. Een Amerikaans onderzoek uit 2015 van meer dan 8800 mensen toonde aan dat mensen onder de 65 jaar die een lagere inname van magnesium vertoonde 22 procent meer kans hadden op een depressie.

8. Slaapproblemen. 
Heb je moeite met in slaap vallen en word je vaak wakker midden in de nacht?

Dan kan dat een teken zijn van een magnesiumtekort. Een manier om beter te kunnen slapen is om de magnesium inname te verhogen. Een Amerikaans onderzoek suggereert dat een verhoging van de inname van magnesium kan helpen bij het voorkomen van slaapproblemen.

Lees ook:  Coronavirus: moskeeën gesloten vanaf vrijdag

9. Zoetekauw.
Als je lichaam heel erg verlangt naar magnesium kan dat makkelijk worden verward met het verlangen naar chocolade of snoep. Zorg voor een regelmatige inname van magnesium door middel van rauwe noten, zaden en vruchten. Hierdoor zal je je verlangen naar zoetigheid kunnen verminderen.

10. Hoge bloeddruk.
Vandaag de dag is hypertensie een erg groot probleem voor de volksgezondheid in de westerse samenleving.

Magnesium kan fungeren als een natuurlijke calciumantagonisten, wat een soort bloeddruk medicijn is.

In een grootschalig Brits onderzoek uit 2013 kwam naar voren dat patiënten met een normale bloeddruk veel voordelen kunnen halen uit het verhogen van de magnesium inname.

11. Gewrichtspijn.
Veel mensen ervaren pijn in hun gewrichten, sommige meer dan andere.

Voor sommige mensen kan het verhogen van de magnesium inname de gewrichtspijn verlichten, en omdat het verhogen van de inname amper bijwerkingen heeft is het zeker het proberen waard!

12. Chronische vermoeidheid.
Magnesium wordt meestal aanbevolen voor mensen die lijden aan chronische vermoeidheid, of in het algemeen zich zwak voelen.

Een Braziliaans onderzoek heeft aangetoond dat het verhogen van de magnesium inname niet alleen het uithoudingsvermogen van atleten vergroot, maar ook oudere mensen helpt bij chronische ziekten.

13. Calciumtekort.
Magnesiumtekort kan lijden tot een tekort aan calcium. Dit komt omdat het lichaam magnesium nodig heeft om calcium te absorberen.

Hoe kun je de magnesium inname verhogen?
Magnesium supplementen kunnen worden gekocht bij de apotheek of in een vitamine winkel.

Er zijn verschillende soorten supplementen in omloop: Magnesium chloride (smaakt bitter, maar is de meest aanbevolen), magnesium citraat (een betere optie als je last hebt van brandend maagzuur), magnesium sulfaat (perfect te gebruiken bij een warm bad).

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen is 280 milligram en voor mannen 350 milligram. Vergeet niet je arts te raadplegen voordat je gebruik maakt van deze supplementen.

Als u een van deze symptomen ervaart, is overleg met een arts uit de gezondheidszorg een goed idee. Het is ook verstandig om een ​​dieet te volgen dat voedingsmiddelen zoals okra, zonnebloem- of pompoenpitten, amandelen, soja of zwarte bonen, cashewnoten en spinazie omvat, omdat dit allemaal natuurlijke magnesiumbronnen zijn.Comments

comments