Hart gezondheidssupplementen: voorkom bijwerkingen van medicatie

Hart gezondheidssupplementen: voorkom bijwerkingen van medicatie

20 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Ongewenste bijwerkingen van farmaceutische geneesmiddelen

Hart- en vaatziekten zijn nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken voor mensen in de Verenigde Staten. Artsen schrijven cholesterol- en bloeddrukverlagende medicijnen routinematig voor om de risicofactoren voor zowel hoge bloeddruk als hartaandoeningen te verminderen. In sommige gevallen kunnen artsen zelfs medicijnen voorschrijven voor andere toepassingen dan die welke zijn goedgekeurd door de FDA. Deze “off-label” manier om medicatie af te geven kan schadelijk voor je zijn. Het kan ook duur zijn voor de fabrikanten van de specifieke medicijnen. Dit belet echter niet dat deze grote bedrijven proberen het gebruik van hun gepatenteerde geneesmiddelen uit te breiden.

Bayer Pharmaceuticals van Bayer en Johnson & Johnson, die het krachtige anti-coagulatie medicijn Xeralto vervaardigen, worden geconfronteerd met een groeiend aantal rechtszaken waarin wordt beweerd dat Xeralto overmatig bloeden in verschillende delen van het lichaam veroorzaakte. Ondanks deze rechtszaken blijven de Xeralto-voorschriften stijgen en bereikte het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen recepten per kwartaal. Patiënten die in de nabije toekomst hun arts kunnen aanbevelen cardiovasculaire medicatie te gebruiken, moeten op de hoogte zijn van deze informatie. Bayer en Johnson & Johnson plannen ook grote klinische onderzoeken om het goedgekeurde gebruik van Xeralto uit te breiden met cardiovasculaire problemen zoals acuut coronair syndroom en perifere aderziekte. Gezien de toch al wankele staat van dienst van de momenteel goedgekeurde geneesmiddelen voor hartziekten, is dit nieuws vooral verontrustend.

  • gemakkelijk blauwe plekken of bloeden
  • pijn, zwelling of drainage van een wond
  • bloedt uit wonden of injecties met naalden
  • bloeden dat niet stopt
  • hoofdpijn, duizeligheid, zwakte
  • urine die rood, roze of bruin lijkt
  • bloederige of teerachtige ontlasting
  • bloed ophoesten of braaksel dat op koffiedik lijkt

Helemaal geen prettige lijst, toch? En het ziet ernaar uit dat het gebruik ervan zal blijven stijgen. Dus als u of iemand die u kent op dit moment Xeralto gebruikt, wilt u misschien op zijn minst andere alternatieven en supplementen voor de hartgezondheid verkennen. Als u een van de zeer ongelukkige mensen bent die al ernstige complicaties heeft ervaren, zijn er veel verschillende bronnen op het internet waar u meer informatie kunt vinden over het Xeralto-proces .

Om bijwerkingen van het medicijn te voorkomen, investeer je nu in natuurlijke supplementen

Als uw hart gezond is en u het geluk hebt om geen geneesmiddelen op recept te nemen, is het belangrijk dat u waakzaam blijft voor uw gezondheid. De beste manier om ervoor te zorgen dat u op uw oude dag medicatievrij blijft, is het nemen van hoogwaardige, natuurlijke supplementen voor de hartgezondheid. Veel van deze supplementen bieden, naast hun voordelen voor de gezondheid van het hart, ook veel andere voordelen voor uw algehele gezondheid.

Het is onwaarschijnlijk dat uw arts met supplementen voor hartgezondheid of andere natuurlijke voedingssupplementen met u zal spreken vanwege voorschriften van het Food and Drug Agency. Het is belangrijk om een ​​gelicentieerde arts te raadplegen over uw medicijnen en supplementen; het is echter ook van cruciaal belang dat u op de hoogte bent van natuurlijke alternatieven voor receptgeneesmiddelen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over uw eigen gezondheid.

Top 5 Natuurlijke hart gezondheidssupplementen

Visolie

De belangrijkste componenten van Visolie, DHA en EPA, zijn omega 3-vetzuren. Van deze vetzuren is bewezen dat ze veel gezonde hartvoordelen hebben voor mensen met en zonder hart- en vaatziekten. Er zijn duizenden studies die de cardioprotectieve voordelen van visolie documenteren. En in tegenstelling tot farmaceutische medicijnen heeft visolie zichzelf voor vrijwel iedereen veilig getoond. Specifiek verminderen de Omega 3-vetzuren in visolie de risicofactoren voor hartziekten, verlagen het risico op overlijden door coronaire hartziekte en verlagen zelfs bloedserumtriglyceridenspiegels tot wel 30%! 

Lees ook:  AstraZeneca Covid-19-vaccinstudie stopgezet vanwege vermoedelijke bijwerking bij deelnemer in het VK

Visolie werkt door veel mechanismen, bijvoorbeeld het hartritme verhogen en voorkomen dat tandplak zich in de aderen vormt. Visolie kan de bloeddruk verlagen en de plasmaspiegels van “goed” HDL-cholesterol verhogen. Omega 3-vetten kunnen ontstekingen verminderen. Ze zijn beschermend voor het hart en kunnen ook effectief zijn bij andere aandoeningen zoals artritis. Het is bewezen dat het aanvullen met visolie en het verbeteren van de afbraak van Omega 3-vetzuren beschermt tegen spierschade.

Lecithine

Lecithine is een prachtige en goedkope bron van waardevolle fosfolipiden. Het is ook een rijke bron van choline. Het is aangetoond dat supplementen met choline en lecithine een kleine cholesterolverlaging veroorzaken. Choline kan ook het risico op toekomstige hartproblemen verlagen door de homocysteïnespiegel te verlagen. Choline is de voorloper van een uiterst belangrijke neurotransmitter genaamd acetylcholine. Samen met zijn hartvoordelen, kan choline de cognitieve functie helpen verbeteren. Nu zijn dit de bijwerkingen die u in een supplement wilt hebben

Co-enzym Q10 (CoQ10)

Er is aangetoond dat co-enzym Q10-spiegels verlaagd zijn bij patiënten met verschillende hartaandoeningen en bij patiënten die cholesterolverlagende statinegeneesmiddelen gebruiken. Onderzoek naar CoQ10 over een periode van meer dan 30 jaar laat voordelen zien voor verschillende patiënten. Het helpt ook bij de preventie van hartziekten voor diegenen die nog niet aan deze aandoeningen lijden.

Co-enzym Q10 werkt grotendeels als een antioxidant door het hele lichaam, maar vooral in de hartspier. CoQ10 voorkomt dat “slecht” LDL-cholesterol oxideert, waardoor de schadelijke effecten op het lichaam worden verminderd. Als gevolg van het vermogen van CoQ10 om oxidatieve stress te verminderen en de elektrische activiteit te stabiliseren, is het nuttig om schade aan het hart te voorkomen.

Knoflook

Verschillende studies hebben aanbevolen dat knoflook- en knoflookbestanddelen bloedcholesterol en triglyceriden kunnen verlagen. Knoflook kan ook een lichte boost geven aan het “goede” HDL-cholesterol. Knoflook heeft sterke antioxiderende eigenschappen. In wezen heeft elke stof die een effectieve antioxidant is, beschermende voordelen voor het hart.

niacine

Niacine, ook wel vitamine B3 genoemd, is betrokken bij het metabolisme van vet en koolhydraten. Niacine is eigenlijk een sterke vasodilatator die de bloedstroom verbetert. Het is aangetoond dat het “slechte” LDL-cholesterol en triglyceriden drastisch verminderen en “goede” HDL-cholesterol verhogen. Aanzienlijke hartvoordelen zijn te zien met 50-200 mg per dag.

arginine

Arginine is de eenvoudigste manier om de ingrediënten te leveren die nodig zijn om een ​​ongelooflijk krachtig element, stikstofoxide genaamd, dat de verwijding van slagaders veroorzaakt, te synthetiseren. Bovendien heeft het gezonde effecten op de bloeddruk. Er wordt zelfs aangetoond dat argininesuppletie helpt om de vasculaire disfunctie te voorkomen die het gevolg is van een dieet dat bestaat uit vetrijk voedsel.

L-Carnitine

L-Carnitine verbetert niet direct de hartfunctie; het is echter zeer effectief in het verplaatsen van vet naar de mitochondria om te worden verbrand als energie in het hart. Dit helpt om de algehele gezondheid van het hart te verbeteren, zij het indirect. Carnitine helpt ook om het zuurstofverbruik te verbeteren bij patiënten met lichte ischemie. Doseringen van 2 gram per dag hebben aangetoond dat ze de algehele gezondheid van mensen met hartfalen aanzienlijk verbeteren. Carnitine is ook effectief in het bijstaan ​​van het vermogen van het lichaam om triglyceriden te verbranden als brandstof tijdens en na het sporten.

Zoals u kunt zien, hebben deze natuurlijke supplementen voor hartgezondheid vele bewezen positieve effecten op het hart en op de algehele gezondheid. Dus voordat je de aanbeveling van je arts voor medicatie accepteert, doe jezelf een plezier en onderzoek in ieder geval de mogelijkheid om natuurlijke supplementen te gebruiken. Zelfs slechts een of twee van deze natuurlijke gezondheidsstoffen kunnen een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van uw algehele gezondheid van het hart en voorkomen dat u weer een statistiek wordt in de lijst met slachtoffers van bijwerkingen van medicijnen voor de farmaceutische industrie.

Lees ook:  Coronavirus: elke apotheek is leeg - immuunpatiënten geven commentaar op het hamsteren mondmaskers

Comments

comments