Wanhopige wetenschappers beweren nu dat klimaatverandering ervoor zorgt dat vulkanen uitbarsten

Wanhopige wetenschappers beweren nu dat klimaatverandering ervoor zorgt dat vulkanen uitbarsten

22 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Als we ooit bewijs nodig hadden dat alle rapporten van de reguliere media over catastrofale door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde met een nogal grote snuf zout genomen moesten worden, dan hebben we het nu. Media over de hele wereld melden al enkele jaren dat klimaatverandering een gevaarlijke toename van vulkanische activiteit veroorzaakt . Nu lijkt een recente studie door de Universiteit van Leeds een back-up van wat ze hebben gezegd, maar krijgen we het hele verhaal?

Laten we eerst de bevindingen van de studie bekijken.

Volgens de studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Geology, heeft het broeikaseffect geleid tot minder dekking van gletsjers in IJsland, en dit kan leiden tot een toename van vulkaanuitbarstingen in het land van vuur en ijs.

Dr. Ivan Savov, een van de auteurs van de studie van de School of Earth & Environment in Leeds, legt uit: “Wanneer gletsjers terugtrekken, is er minder druk op het aardoppervlak. Dit kan de hoeveelheid mantelsmelt verhogen en de magmastroom beïnvloeden en hoeveel magma de korst kan bevatten. Zelfs kleine veranderingen in de oppervlaktedruk kunnen de kans op uitbarstingen bij met ijs bedekte vulkanen veranderen. “

Na onderzoek van IJslandse as bewaard in turfafzettingen en meersedimenten van tussen 4.500 en 5.000 jaar geleden, hebben onderzoekers vastgesteld dat een belangrijke temperatuurdaling rond die tijd een toename van de gletsjergroei veroorzaakte, wat op zijn beurt leidde tot een dramatische afname van de vulkanische activiteit.

Dus als koelere temperaturen tot meer ijs en minder vuur leiden, concluderen ze dat warmere temperaturen minder ijs en meer vuur betekenen.

“Door mensen veroorzaakte klimaatverandering zorgt voor snelle smelt van ijs in vulkanisch actieve gebieden”, merkte Dr. Graeme Swindles op van de School of Geography in Leeds. “In IJsland heeft dit ons op weg geholpen naar frequentere vulkaanuitbarstingen.”

De onderzoekers bepaalden dat er een vertraging van ongeveer 600 jaar was tussen het toenemend gletsjerniveau en het afgenomen aantal vulkaanuitbarstingen. Ze verwachten dat een vergelijkbaar patroon in onze tijd waar zou zijn.

Interessant is dat wetenschappers erkennen dat IJsland nog steeds aan het herstellen is van de kleine ijstijd die plaatsvond tussen ongeveer 1500 en 1850. Sinds die tijd heeft een opwarmcyclus de gletsjers doen smelten, maar in plaats van dit te herkennen als Als onderdeel van een verwarmings- en koelpatroon dat duidelijk al duizenden jaren in IJsland plaatsvindt, blijven de onderzoekers koppig volhouden dat deze specifieke opwarmperiode wordt veroorzaakt door menselijke tussenkomst.

Lees ook:  Twee jaar nadat de Skripals vergiftigd waren, liegen de reguliere media en regeringen nog steeds

Maar hier is het deel dat ze niet onthullen in studies zoals deze of in de boeman-artikelen van de reguliere media: zelfs als het waar zou zijn dat een temperatuurverhoging meer vulkanische activiteit zou kunnen veroorzaken, zou dat geen slechte zaak zijn. Zoals gemeld door Deutsche Welle  (DW), een liberale Duitse omroep die wekelijks 157 miljoen mensen bereikt, kunnen ” vulkaanuitbarstingen de planeet koelen “.

DW legt uit dat een van de grootste uitbarstingen in de geschiedenis de uitbarsting van vier maanden van de Mount Tambora in Indonesië was in 1815. Die uitbarsting was zo krachtig dat het kleine deeltjes as- en sulfaataerosols (SO2) in de lucht schoot die over de hele wereld werden verspreid en beïnvloedde het weer van de hele wereld, leidend tot het “jaar zonder zomer” en koelde de wereld tijdelijk af met 3 C.

Al die as die in de lucht werd gespuid, blokkeerde tijdelijk het zonlicht en veroorzaakte onmiddellijk een verkoelend effect. Daarna bleven de SO2-aerosolen een lange tijd in de stratosfeer, wat de binnenkomende zonnestraling reflecteerde.

DW legt uit dat wetenschappers dit vulkanische fenomeen daadwerkelijk proberen te benutten om de opwarming van de aarde tegen te gaan: “Onderzoekers en beleidsmakers hebben gekeken naar manieren om dit explosieve koeleffect te gebruiken om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ideeën zijn onder meer het continu sproeien van sulfaataërosolen in de stratosfeer om zonlicht te weerkaatsen. Maar er zijn momenteel te veel onzekerheden met betrekking tot de gevolgen van dergelijke ‘climate engineering’ om actie te ondernemen. “

Dus, zoals gewoonlijk, wordt ons niet het hele verhaal verteld. Onthoud gewoon dat je de volgende keer een horrorverhaal over klimaatverandering in de reguliere media leest.

Bronnen omvatten:

BBC.com

TheGuardian.com

ScienceDaily.com

DW.comLees ook:  De beangstigende verspreiding van giftige algen

Comments

comments