Burger King rolt de genetisch gemodificeerde “Onmogelijke Hamburger” uit met dubieuze chemicaliën

Burger King rolt de genetisch gemodificeerde “Onmogelijke Hamburger” uit met dubieuze chemicaliën

23 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Burger King aait zichzelf op de rug voor het toevoegen van de “Onmogelijke Whopper” aan het menu op sommige locaties, maar wat ze niet openlijk delen, is dat het nieuwe vleesloze patty dat in de sandwich wordt gebruikt vol zit met GGO’s en gemaakt is met giftige stoffen zoals MSG. Natuurlijk is het geen vlees, maar het is zeker een slecht excuus voor ‘eten’.

De op planten gebaseerde faux-vleespasteit komt van het in Californië gevestigde Impossible Foods. Het belangrijkste verkoopargument is heem, dat in dit geval is gemaakt van een genetisch gemodificeerde gist om de pasteitjes eruit te laten zien alsof ze bloeden, net als echt vlees, en ze een vleesachtige smaak geeft.

Heme wordt aangetroffen in het hemoglobine in ons bloed en draagt ​​zuurstof door het lichaam. Het is ook verantwoordelijk voor het geven van bloed zijn rode schaduw. Naast dat ze in dieren worden aangetroffen, hebben sojawortels ook heem in zich. Omdat ze echter slechts een kleine hoeveelheid bevatten, besloot Impossible Foods om genetische manipulatie te gebruiken om het DNA van gist zodanig te tweaken dat sojawortelknollen heme op grote schaal kunnen produceren. Heb je al watertanden?

De hamburgers bevatten ook getextureerde plantaardige eiwitten, die deel uitmaken van de MSG-familie van excitotoxinen die je hersencellen vernietigen. MSG kan ook problemen veroorzaken, zoals netelroos, verstoorde maagspierpijn, vermoeidheid en migraine.

De Onmogelijke Hamburger, volgens Food & Wine , heeft ook meer dan twee keer de hoeveelheid verzadigd vet van een hamburger met 85 procent magere rundvlees en zeven keer zoveel natrium. Vanuit een gezondheidsoogpunt is ten minste grasbraadvlees de duidelijke winnaar van deze synthetische hamburger. Er is geen scheikundegraad voor nodig om erachter te komen dat een natuurlijk voedsel beter voor je is dan een hoogverwerkte die in een laboratorium is gemaakt.

Lees ook:  LEUGENS: Grote universitaire studie "Vuur heeft toren 7 op 9/11 NIET laten instorten".

Veiligheid van onmogelijke burgers ter discussie gesteld

Bovendien heeft de FDA gezegd dat het beschikbare bewijsmateriaal niet de veiligheid van de heem die in deze hamburgers wordt gebruikt voor consumptie, vastlegt en weigert het “algemeen erkend als veilig” te verlenen, hoewel het nog steeds mag worden verkocht omdat het niet is onveilig bevonden. Het heeft natuurlijk geen zin om te geloven dat iets veilig is, alleen maar omdat het niet onveilig is gebleken. Mensen hebben sojapoot hemoglobine uit de wortels nooit deel uitgemaakt van hun dieet, dus niemand weet wat er met ons kan gebeuren als we het regelmatig eten. Hoewel kleine hoeveelheden natuurlijke heem nuttig kunnen zijn, kan het gevaarlijk zijn in grotere hoeveelheden of in verschillende vormen, zoals de GMO-variëteit die in deze hamburgers wordt gebruikt.

Impossible Foods weet dat het GMO is dat het niet goed zal zitten bij veel mensen. Daarom labelen ze het niet als zijnde GMO; hun Chief Strategy Officer, Nick Halla, zei wanneer erop wordt gedrukt dat mensen die informatie op de website kunnen vinden. Natuurlijk is die informatie echt moeilijk te vinden – vooral als je in de rij staat bij een fast food-joint die wacht om je bestelling te plaatsen.

Toch zou deze onderneming heel goed een succes kunnen zijn voor Burger King. Ze rekenen op het trieste maar ware feit dat de meeste mensen niet de moeite nemen om te onderzoeken wat ze eten. Als ze deze burger als een gezonder alternatief aanbieden – misschien door zich te richten op het verkopen van punten zoals het gebrek aan cholesterol – zullen mensen die niet beter weten er graag extra geld voor betalen. Laten we eerlijk zijn: mensen die echt gezondheidsbewust en ingrediëntenbewust zijn, zijn in eerste instantie geen stapvoets in Burger King, dus ze hoeven alleen maar een beroep te doen op mensen die vegetarisch of veganistisch eten omdat het trendy is in plaats van om gezondheidsredenen .

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de actie van Burger King om deze hamburger uit te proberen in 59 winkels in het St. Louis-gebied op 1 april werd aangekondigd omdat deze GMO-burger een absolute grap is.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

Reuters.com

FoodAndWine.comLees ook:  ALLEMAAL LEUGENS! EU-document bewijst: het ging nooit over "vluchtelingen", maar over "vervangingsmigratie"

Comments

comments