Zelfs terwijl ze “gezondere” menu-items beloofde, heeft McDonald’s feitelijk zout, suiker en calorieën vergroot

Zelfs terwijl ze “gezondere” menu-items beloofde, heeft McDonald’s feitelijk zout, suiker en calorieën vergroot

23 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Als het gaat om het verbeteren van de voedingswaarde van het voedselaanbod, zegt McDonald’s zeker al de juiste dingen. In de afgelopen paar jaar heeft de fastfoodgigant beloofd om hormoon- en antibiotica-vrije kip te verstrekken aan zijn Amerikaanse consumenten, drong aan op beperking van antibiotica in al het vlees in zijn gerechten, vrijgelaten “gezonde” koolzuurhoudende dranken, en beloofde draag gezondere kids ‘happy meal-opties over de hele wereld tegen 2022.

Desondanks is het bedrijf echt toegewijd om voedsel te leveren dat “veilig is, van goede kwaliteit, keuze biedt en op een verantwoorde manier wordt geproduceerd”, zoals de website belooft ?

Onlangs meldde The Sun dat ondanks de vele beloftes, de realiteit is dat moderne McDonald’s maaltijden veel meer suiker, zout en calorieën bevatten dan 30 jaar geleden. McDonald’s is erg trots op het feit dat het voedingsinformatie voor zijn maaltijden beschikbaar maakt voor al zijn klanten, dus het was gemakkelijk voor The Sun om de nutritionele samenstelling van het huidige maaltijdaanbod te vergelijken met die van een bedrijfsblad uit 1989.

Hoewel het eiwitgehalte in de meeste burgers van McDonald’s fors is gedaald, zijn de suikerniveaus in verschillende van zijn producten, waaronder de Big Mac en Filet-O-Fish, nu drie keer zo hoog als drie decennia geleden. (Related: Ten gruwelijke ingrediënten die bewijzen dat McDonald’s niet geschikt is voor consumptie .)

Lees ook:  SHOCKING-rapport: Coca-Cola probeerde de CDC te manipuleren om "invloed uit te oefenen op het beleid inzake voeding en kunstmatige zoetstoffen"

Een vast deel van de Franse friet bevat nu 42,8 procent meer calorieën, 17,2 procent meer vet en maar liefst 24 procent meer zout dan in 1989. Intussen bevat een vanille-shake nog een kwart meer calorieën, een derde meer suiker en een kwart meer vet dan in het verleden. Het suikergehalte in McDonald’s cheeseburger is met maar liefst 248 procent gestegen, iets minder dan de 285 procent toename in een kwart pounder met kaas.

“Deze cijfers zijn echt schokkend,” zei professor Graham McGregor van Action on Sugar. “In een tijd waarin de voedingsindustrie vorderingen moet maken om de hoeveelheid voedingsmiddelen met veel suiker, zout, verzadigd vet en calorieën te verminderen, loopt McDonald’s duidelijk achter.”

In feite heeft McDonald’s een record van al het gepraat en geen actie. In 2015 meldde The Guardian bijvoorbeeld dat de belofte van het bedrijf om te stoppen met het serveren van kip die met antibiotica was ingespoten, door sceptici werd onthaald, nadat het in 2003 niet dezelfde belofte had ingelost.

The Guardian meldde:

‘S Werelds grootste restaurantketen heeft aangekondigd dat het zal stoppen met het verkopen van kippen die zijn grootgebracht met antibiotica die belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid. De beweging komt na druk van Amerikaanse overheidsinstanties en anderen die vrezen dat de praktijk bijdraagt ​​aan de toename van antibioticaresistente infecties.

Experts van de voedselketen juichten de beweging toe en zeiden dat het rivalen zou onder druk zetten om vergelijkbare veranderingen aan te brengen – maar ze benadrukten ook dat McDonald’s nog een soortgelijke belofte had gedaan die ze in 2003 hadden gedaan.

De belofte kwam nadat McDonald’s begon steeds meer van zijn klanten te verliezen aan andere fastfoodketens zoals Chipotle en Panera Bread die alleen antibioticavrij vlees gebruiken in hun maaltijden.

Lees ook:  Het eten van bewerkt voedsel kan het risico op kanker verhogen

The Guardian citeerde een verklaring uit 2003 die beloofde:

McDonald’s verbiedt het gebruik van antibiotica die behoren tot klassen van verbindingen die zijn goedgekeurd voor gebruik in de menselijke geneeskunde wanneer deze uitsluitend worden gebruikt voor groeibevorderingsdoeleinden. Groeibevordering is gedefinieerd als het gebruik van antibiotica voor elk ander doel dan ziektebehandeling, controle of preventie.

Desondanks kon een woordvoerder van het bedrijf niet uitleggen waarom McDonald’s zijn eerdere verbintenis niet was nagekomen en ook niet bewijzen dat het deze keer zou doorgaan.

Het is duidelijk dat McDonald’s geen interesse heeft in de gezondheid van haar consumenten, en de feiten spreken voor zich: McDonald’s is gewoon junkfood. (Gerelateerd: TOTALE MYTHE – Nee, McDonald’s stopte niet met het gebruik van alle antibiotica in hun kip .)

Bronnen omvatten:

TheSun.co.uk

TheGuardian.com

SouthFloridaReporter.com

Telegraph.co.uk

Comments

comments