Ongelooflijke negatieve bijwerking van het nemen van de anticonceptiepil – plus 5 andere gezondheidsrisico’s onthuld

Ongelooflijke negatieve bijwerking van het nemen van de anticonceptiepil – plus 5 andere gezondheidsrisico’s onthuld

24 april 2019 0 Door Indignatie redactie

De anticonceptiepil is al lang verkondigd als een van de meest innovatieve en belangrijke medicijnen ooit op de markt. Maar hoewel we het belang van reproductieve gezondheid erkennen, hebben we al lang zorgen over de bijwerkingen van dit populaire receptgeneesmiddel.

Artsen en wetenschappers kennen al jaren het scala aan gezondheidsproblemen en risico’s die worden opgelegd door orale anticonceptiva (dus u begrijpt dat wij ons evenveel zorgen maken over het laatste nieuws dat anticonceptiepillen worden onderzocht!).

Nu onthult nieuw onderzoek een verrassend nieuw neveneffect van ‘de pil’ die meisjes en vrouwen verder kan isoleren en uitdagen.

Vrouwen die een anticonceptiepil nemen, worstelen met ’emotionele erkenning’

Een team van onderzoekers uit Duitsland publiceerde onlangs een eye-opening paper in het peer-reviewed tijdschrift  Frontiers in Neuroscience . Hun onderzoek, getiteld “Orale contraceptiva, een minder belangrijke, complexe emotieherkenning bij gezonde vrouwen”, leidde een groep gezonde vrouwen (42 van hen over orale anticonceptiva, 53 niet) via een emotionele herkenningstest.

Hoe goed zouden deze vrouwen de emoties van andere mensen kunnen identificeren , gebaseerd op complexe en genuanceerde sociale signalen en gezichtsuitdrukkingen?

De onderzoekers stelden vast dat “vrouwen met [orale anticonceptiva] inderdaad minder accuraat waren” – met een marge van ongeveer 10 procent – “bij de herkenning van complexe expressies dan vrouwen zonder [orale anticonceptiva] gebruik,” vooral met “moeilijk te herkennen” uitdrukkingen zoals trots en minachting.

Eenvoudiger emoties, zoals angst en geluk, bleken te worden bespaard door het door medicatie geïnduceerde toezicht.

Het idee dat het nemen van een dergelijk gewoon receptmedicijn de psychische gezondheid van een persoon negatief kan beïnvloeden, kan op het eerste gezicht verrassend zijn. Maar veel gegevens wijzen ook erop dat orale anticonceptiva het risico op depressie verhogen – die vrouwen vaker ervaren dan mannen.

Wat gebeurd er?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Pieter Omtzigt “witheet” na achterhouden van documenten belastingdienst: “We zitten hier Sherlock Holmes te spelen”

De leidende (en logische) hypothese is dat orale contraceptiva de geslachtshormonen van een vrouw veranderen, waardoor ze de neurologische eigenschappen van een gezond psychologisch profiel beïnvloeden.

Helaas is dat niet het enige wat de pil doet.

Alsof emotionele problemen niet verontrustend genoeg waren – bekijk deze 5 andere schadelijke bijwerkingen

Wereldwijd gebruiken meer dan 100 miljoen vrouwen (en meisjes) orale anticonceptiva – vaak tientallen jaren! We denken dat artsen een beter werk moeten doen door duidelijk de negatieve bijwerkingen te verklaren die deze patiënten waarschijnlijk zullen tegenkomen.

Naast emotionele herkenningsmoeilijkheden en depressie, omvatten de meest voorkomende nadelige effecten en risicofactoren van de pil:

  1. Gewichtstoename en afname van vetvrije massa
  2. Verminder de seksdrive van een vrouw
  3. Verhoogd risico op kanker, waaronder baarmoederhals-, borst-, lever-, eierstok- en endometriumkanker
  4. Verhoogd risico op hartaandoeningen , waaronder beroerte, hartaanval, diepe veneuze trombose (bloedstolsels) en hoge bloeddruk
  5. Hoofdpijn en migraine

Vrouwen moeten op de hoogte zijn van deze goed gedocumenteerde gevolgen van dit voorgeschreven medicijn. Ze moeten meer worden geïnformeerd over andere effectieve en betaalbare geboortebeperkingsopties die veiliger zijn en minder risico’s voor de fysieke en mentale gezondheid met zich meebrengen.

En in het licht van de nieuwe “mannelijke anticonceptiepil” die door klinische onderzoeken racet, vragen we artsen dezelfde due diligence ook te geven aan mannelijke patiënten.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

MedicalNewsToday.com 
ResearchGate.net 
MedicalXpress.com 
Frontiersin.orgLees ook:  Het zelfmoordcijfer in de VS heeft het hoogste niveau in 50 jaar bereikt, en er is bezorgdheid dat het veel meer zal stijgen

Comments

comments