Walnoten kunnen de groei van borstkanker onderdrukken, nieuwe studie onthult de juiste portiegrootte

Walnoten kunnen de groei van borstkanker onderdrukken, nieuwe studie onthult de juiste portiegrootte

24 april 2019 0 Door Indignatie redactie

1 op 8: zo veel vrouwen in Amerika zullen op enig moment in hun leven invasieve borstkanker ontwikkelen. Maar er is goed nieuws: volgens onderzoek – (sommige) sterftecijfers van kanker nemen af. Over het algemeen wordt aangenomen dat deze trends te wijten zijn aan een aantal factoren, waaronder veranderingen in het dieet en de levensstijl. Vandaag zullen we bijvoorbeeld kijken naar de waarde van het toevoegen van walnoten aan uw dieet – voor kankerpreventie.

Ten eerste is het goed om te weten over  nieuw onderzoek van Marshall University’s Joan C. Edwards School of Medicine – wat suggereert dat een groeiende trend naar gezondere voeding en levensstijl keuzes is een belangrijke rol spelen bij het verminderen van het risico op kanker. Concreet ontdekte het team van onderzoekers dat een populaire kleine hersenvormige boomnoot, de walnoot, een ongelooflijk effect kan hebben op de tumorgroei.

Moet je walnoten eten? Het antwoord kan je misschien verrassen

Laten we beginnen met de veronderstelling dat je niet allergisch bent voor walnoten (wat helaas veel mensen zijn, niet in de laatste plaats dankzij de toenemende prevalentie van milieutoxines die auto-immuun dysfunctie en allergieën veroorzaken). Als je dat niet bent , kan het volgende nieuws ervoor zorgen dat je snel een supermarktrun gaat maken en zo snel mogelijk wat (biologische) walnoten wilt pakken.

Het ding is, er is al wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat walnootconsumptie kanker kan voorkomen en de groei van borstkanker kan vertragen nadat het zich al heeft ontwikkeld. Maar de onderzoekers van de Marshall Universiteit wilden het bewijs een stap verder nemen:

Zou het eten van noten eigenlijk de groei van borstkanker kunnen remmen bij vrouwen die al met de ziekte zijn gediagnosticeerd ?

In hun onderzoek werden vrouwen met borstkanker willekeurig toegewezen aan een walnoot etende experimentele groep of niet-walnoot etende controlegroep. Na een follow-upperiode ontdekten de onderzoekers dat meer dan 450 genen in tumoren van borstkanker significant waren veranderd. De leider van het onderzoeksteam, W. Elaine Hardman, Ph.D., verklaarde: “Deze resultaten ondersteunen de hypothese dat bij mensen de consumptie van walnoten de groei van [kanker-tumoren] zou kunnen onderdrukken.”

Lees ook:  Hart gezondheidssupplementen: voorkom bijwerkingen van medicatie

Een belangrijke theorie over de vraag waarom  walnoten zo’n krachtige antikankerpunch bevatten, is hun hoge gehalte aan gezonde ontstekingsremmende stoffen , waaronder meervoudig onverzadigde vetzuren, alfa-linoleenzuren en linolzuren.

Tussen haakjes, zich afvragend hoeveel walnoten de vrouwen in de experimentele groep aan het consumeren waren? Slechts twee gram per dag – ongeveer twee handenvol!

Voorbij de onderdrukking van de groei van borstkanker – bekijk deze andere voordelen van walnoten

Als je een vrouw bent, heb je op een bepaald moment in je leven een kans van minimaal 12% om borstkanker te krijgen – en dat risico kan zelfs hoger zijn als je een familiegeschiedenis hebt of andere specifieke risicofactoren. Trouwens, ook borstkanker kan invloed hebben op mannen!

Met andere woorden, het eten van meer walnoten kan een goede zet zijn, of je nu een man of een vrouw bent . En de voordelen gaan verder dan mogelijke kankerpreventie.

Bekijk deze andere door onderzoek voorgestelde voordelen van de eenvoudige (en grotendeels betaalbare) walnoot:

  1. Verlaagt het “slechte” LDL-cholesterol
  2. Helpt bij het afvallen (zolang je niet te veel consumeert, want walnoten en andere noten hebben een calorische dichtheid en een voedingswaarde en vulling)
  3. Verbetert de bloeddruk
  4. Verlaagt het risico op diabetes type 2 en verbetert de bloedsuikerspiegel
  5. Vermindert chronische ontsteking

Handige tip: bewaar uw walnoten in de koelkast of vriezer, omdat deze hun houdbaarheid kunnen verlengen en voorkomen dat ze ranzig worden. Kies daarnaast, indien mogelijk, voor biologische rassen en vermijd walnoten geroosterd in schadelijke oliën.

Wilt u meer op wetenschap gebaseerde dieet tips? Zorg ervoor dat je je abonneert op de NaturalHealth365-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

Herald-dispatch.com 
Cancer.org 
BreastCancer.org Lees ook:  Belangenconflict: Coca-Cola financierde meer dan 40 studies over zwaarlijvigheid bij kinderen - en zij hebben nagelaten de financiële invloed van het bedrijf te onthullen

Comments

comments