$220.000 schuld voor elke man, vrouw en kind – Amerika heeft nu 72 biljoen dollar aan schulden

$220.000 schuld voor elke man, vrouw en kind – Amerika heeft nu 72 biljoen dollar aan schulden

26 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Zijn de burgers in de VS klaar om $ 220.000 op te hoesten om je deel te betalen? Een van de redenen waarom een ​​dag van afrekening voor de Amerikaanse economie onvermijdelijk is, is omdat we veel te veel schulden hebben.

 De 22 biljoen dollar schuld die de federale regering heeft opgebouwd krijgt de meeste aandacht, maar de waarheid is dat we nog steeds 50 biljoen dollar aan schulden zouden hebben, zelfs als de nationale schuld op de een of andere manier werd geëlimineerd. Tegenwoordig ontploffen de schuldniveaus op elk niveau van de samenleving. Bedrijfsschulden zijn meer dan verdubbeld sinds de laatste financiële crisis, Amerikaanse consumenten hebben meer dan 13 biljoen dollar aan schulden en staats- en lokale overheden stapelen schulden op alsof morgen nooit zal komen. Volgens een Federal Reserve-grafiek die u hier kunt vinden, het totale bedrag aan schulden in het Amerikaanse financiële systeem heeft nu een verbazingwekkende 72 triljoen dollar bereikt.

schuld

Mijn vader was jarenlang wiskundeleraar en dus hou ik van cijfers.

Ik heb $ 72.000.000.000.000 gedeeld door de huidige populatie van de Verenigde Staten (volgens Google is dit 327.2 miljoen) en ik ontdekte dat het uitvalt naar meer dan $ 220.000 voor elke man, vrouw en kind in het hele land.

Dus als je een gezin van vier hebt, is je deel van al deze schulden $ 880.000.

Deze schuldenzeep groeide al heel lang veel, veel sneller dan de totale economie. Toen Ronald Reagan aantrad, bedroeg het totale schuldbedrag in ons systeem minder dan 5 biljoen dollar, en toen George W. Bush aantrad, bedroeg het totale bedrag aan schuld in ons systeem iets meer dan 29 biljoen dollar.

Vlak voor de laatste financiële crisis hebben we de grens van 54 biljoen dollar overschreden en sinds die tijd hebben we bijna 18 biljoen dollar toegevoegd aan ons totaal.

Natuurlijk zal al deze schuld nooit echt worden afbetaald. Het enige dat u hoeft te doen, is deze schuldenbel zo lang mogelijk te laten duren, en de enige manier om dat te doen, is door het sneller te laten groeien dan de algehele economie groeit.

En onze financiële ingenieurs zijn zeker succesvol geweest in het uitbreiden van dit Ponzi-schema voor veel langer dan velen van ons hadden verwacht, maar ze kunnen dit niet voor onbepaalde tijd blijven doen.

Elke financiële zeepbel in de geschiedenis is uiteindelijk geëindigd en deze ook. Ik vind het echt leuk wat Charles Hugh Smith onlangs tegen Greg Hunter zei …

Journalist en boekauteur Charles Hugh Smith zegt dat de volgende marktcrash en recessie zich zullen ontvouwen als het uiteenspatten van de 2000 Dotcom-bubbel. Smith legt uit: “De zeepbel plofte of lekte niet uit voor een crisis, maar simpelweg omdat er te veel schulden waren, te veel leverage, te veel euforie en onrealistische waarderingen. Ik denk dat we dat nu zien in aandelen, woningen en veel andere activa over de hele wereld. De waarderingen overtreffen alleen wat financieel zinvol is. . . . En onthoud, we zijn bij de langste uitbreiding in de geschiedenis. Het is meer dan 10 jaar en de gemiddelde uitbreiding duurt 5, 6 of 7 jaar. Dus deze uitbreiding is behoorlijk lang in tand. . . . Je krijgt een vertraging en dat is een zichzelf versterkende feedbacklus. Zodra mensen stoppen met het kopen van huizen en zodra mensen stoppen met het kopen van auto’s. . . dan krijg je mensen ontslagen, minder mensen die het zich kunnen veroorloven om uit eten te gaan, en dan krijg je een zichzelf versterkende recessie. Het is geen crisis, maar als een erosie omdat iedereen een beetje is afgetapt. “

Uiteindelijk kan niemand ons systeem “repareren”, omdat ons op schuld gebaseerde financiële systeem fundamenteel tekortschoot toen het werd ontworpen. Dit heb ik herhaaldelijk opgemerkt , maar helaas lijken de meeste Amerikanen dit basisconcept nog steeds niet te begrijpen.

Als je een financieel systeem hebt dat letterlijk is ontworpen om eindeloos meer schulden, meer geld en meer inflatie te creëren, dan leef je in een “belleneconomie”.

En een “belleneconomie” kan prima lijken zolang de luchtbel opblaast en economische bedrijvigheid lijkt mee te zoemen, maar als het slecht gaat, kunnen ze heel, heel erg snel heel erg gaan.

Individueel is er heel weinig dat we kunnen doen aan onze staatsschuld, staats- en lokale overheidsschuld of bedrijfsschuld. We kunnen proberen mensen te laten stemmen die het goede willen doen, maar helaas zijn budgettaire verantwoordelijkheid en financiële hervorming momenteel geen hot-button politieke kwesties.

Maar wat we kunnen doen is onze eigen financiële huizen op orde krijgen. Het is nu niet het moment om meer schulden te maken en het aflossen van schulden die je al hebt opgebouwd, zou een goede zaak zijn. Dit is iets dat Mac Slavo in een van zijn recente artikelen opmerkte …

De echte waarheid die niemand lijkt te willen horen, is dat degenen die deze leningen hebben aangegaan, zich hebben aangemeld en vrijwillig een contract hebben gesloten. Als ze het contract niet begrijpen, is het hun verantwoordelijkheid (een groot eng woord) om duidelijkheid te vragen of te zoeken voordat de overeenkomst wordt gesloten en ondertekend. Dat wordt persoonlijke verantwoordelijkheid voor je acties genoemd. Het ontbreekt echter overal ter wereld, maar vooral in de Verenigde Staten, waar mensen altijd op zoek zijn om anderen de schuld te geven voor hun slechte beslissingen die ze zelf hebben genomen. “Beschuldig de rijken voor mijn beslissing om schulden te maken en akkoord te gaan met slechte voorwaarden!”

De schuldencrisis waar de VS zich in bevinden zou wel eens een nieuwe recessie kunnen veroorzaken, zoals die begon in 2008. Dit is precies waarom persoonlijke rijkdomgoeroes zoals Dave Ramsey en James Davis van Future Money Trendsmensen vertellen schulden te vermijden mogelijk. Als u dit doet, wordt u beschermd wanneer anderen hun leningen niet meer gebruiken. Je kunt niet in gebreke blijven als je geen geld hebt geleend. Het maakt ook niet uit welk type van roofwaardigheid bestaat als mensen dat geld niet lenen. Persoonlijke verantwoordelijkheid kan bijdragen tot meer vrijheid. Als mensen niet de vrijheid hebben om slechte beslissingen te nemen en goede beslissingen te nemen, zijn mensen niet vrij.

Wat de natie als geheel betreft, we kunnen alleen maar hopen dat er zoveel tijd mogelijk is voordat de onvermijdelijke implosie komt.

Tientallen jaren lang hebben we buitengewoon dwaze beslissingen genomen en de gevolgen van die beslissingen zullen inderdaad zeer pijnlijk zijn.

Comments

comments