Bijna 102 miljoen Amerikanen hebben op dit moment geen baan – erger dan ooit tevoren tijdens de laatste recessie


Zou het niet vreselijk zijn als het aantal Amerikanen zonder baan vandaag hoger was dan tijdens de Grote Recessie van 2008 en 2009? Wel, dat is echt waar. Zoals je hieronder zult zien, hebben bijna 102 miljoen Amerikanen nu geen baan en op geen enkel moment tijdens de laatste recessie is dat aantal ooit de 100 miljoen overschreden. Natuurlijk is de Amerikaanse bevolking het laatste decennium iets gegroeid, maar zoals je hieronder zult zien, ligt het percentage van de bevolking dat zich bezighoudt met de beroepsbevolking slechts iets hoger dan het deprimerend lage niveau van de laatste recessie. Helaas is de waarheid dat de rooskleurige werkgelegenheidsstatistieken die u krijgt van de reguliere media zijn vervaardigd met behulp van rook en spiegels, en tegen de tijd dat u klaar bent met het lezen van dit artikel, zult u begrijpen wat er werkelijk aan de hand is.

Voordat we ingaan op de langetermijntrends, laten we het hebben over wat we net hebben geleerd.

Volgens CNBC zijn de eerste claims voor werkloosheidsuitkeringen net gestegen met het grootste aantal dat we in 19 maanden hebben gezien …

De eerste claims voor de werkloosheidsuitkeringen van de staat zijn met 37.000 gestegen naar een seizoengezuiverde 230.000 voor de week die eindigde op 20 april, zei het ministerie van arbeid op donderdag. De stijging was de grootste sinds begin september 2017.

En gezien alle andere verontrustende economische tekenen die we de laatste tijd hebben gezien, is dit volkomen logisch.

Bovendien moeten we niet vergeten dat de afgelopen tien jaar wetgevers in het hele land het moeilijker hebben gemaakt om werkloosheidsuitkeringen aan te vragen en de hoeveelheid tijd hebben verminderd die werkloze werknemers kunnen ontvangen. In werkelijkheid is de werkloosheidssituatie in deze natie veel erger dan de reguliere media ons vertellen.

Wanneer Amerikanen in de werkende leeftijd geen baan hebben, plaatsen de federale nummercrunchers ze in een van de twee verschillende categorieën. Ofwel ze zijn gecategoriseerd als “werklozen” of ze zijn gecategoriseerd als “niet in de beroepsbevolking”.

Maar je moet beide categorieën bij elkaar optellen om het totale aantal Amerikanen dat niet werkt te krijgen.

Het afgelopen decennium is het aantal Amerikanen in de categorie ‘werklozen’ gestaag gedaald, maar het aantal Amerikanen ‘niet in de beroepsbevolking’ is snel gestegen.

In beide gevallen hebben we het over Amerikanen die geen baan hebben. Het is gewoon een kwestie van hoe de federale overheid ervoor kiest om die individuen te categoriseren.

Op dit moment wordt ons verteld dat slechts 6,2 miljoen Amerikanen officieel “werkloos” zijn, en dat klinkt echt heel erg goed.

Maar dat is slechts de helft van het verhaal.

Wat de reguliere media zelden noemen, is het feit dat het aantal Amerikanen dat gecategoriseerd is als “niet in de beroepsbevolking” sinds de laatste recessie absoluut explodeerde. Op dit moment zit dat aantal op 95,577 miljoen.

vs

Wanneer je 6,2 miljoen “officieel werkloze” Amerikanen toevoegt aan 95,577 miljoen Amerikanen die zijn gecategoriseerd als “niet in de beroepsbevolking”, krijg je een totaal van bijna 102 miljoen Amerikanen die op dit moment geen baan hebben.

Als dat vreselijk voor je klinkt, is dat omdat het vreselijk is.

Ja, de Amerikaanse bevolking is de afgelopen tien jaar gegroeid, en dat is een deel van de reden waarom het aantal Amerikanen “niet in de beroepsbevolking” is toegenomen.

Maar over het algemeen is de waarheid dat de werkloosheid in dit land niet zoveel verschilt van de werkloosheid tijdens de laatste recessie.

John Williams van shadowstats.com traceert wat het werkelijke werkgelegenheidscijfer zou zijn als er eerlijke aantallen zouden worden gebruikt, en volgens hem is het werkelijke werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten op dit moment 21,2 procent.

Dat is waar het een paar jaar geleden was, maar niet zoveel.

Een andere “eerlijke” indicator die ik graag bekijk, is de participatiegraad van burgers.

In wezen vertelt het ons welk percentage van de bevolking in de werkende leeftijd daadwerkelijk betrokken is bij de beroepsbevolking.

Vlak voor de laatste recessie zat de arbeidsparticipatie van de burgerbevolking op ongeveer 66 procent, en dat was best goed.

Maar toen sloeg de recessie aan en de arbeidsparticipatie van burgers daalde tot onder de 63 procent, en bleef voor een langere periode tussen 62 procent en 63 procent.

Waar zijn we vandaag?

Op dit moment zitten we op slechts 63,0 procent.

vsLijkt dat op herstel voor jou?

Natuurlijk niet.

Als u zou willen beweren dat wij sinds de laatste recessie een zeer marginaal “herstel van de werkgelegenheid” hebben gehad, is dat een legitiem argument om te maken. Maar alles daarbuiten is gewoon niet eerlijk zijn.

En nu vertraagt ​​de Amerikaanse economie weer snel en de meeste Amerikanen zijn volledig en totaal niet voorbereid op wat voor hen ligt.

Het goede nieuws is dat de werkgelegenheid de afgelopen jaren redelijk stabiel is gebleven, maar het slechte nieuws is dat de werkloosheidsclaims weer beginnen op te schieten.

Een aantal deskundigen waarvan ik hoor, verwacht dat het banenverlies in de komende maanden zal escaleren. Veel van degenen die op dit moment financieel op het randje wonen, zullen niet in staat zijn om hun hypotheek of hun rekeningen te betalen.

Net als de laatste recessie, kunnen we mogelijk miljoenen Amerikanen in de middenklasse zien die snel alles verliezen zodra de economische omstandigheden echt slecht worden.

De economie zal niet beter worden dan nu. Als je uitkijkt naar de tweede helft van 2019, zou ik plannen maken voor ruw zeilen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord