De Satanische Tempel is geëvolueerd tot een anti-Trumpbeweging, en linksen stromen er naartoe

De Satanische Tempel is geëvolueerd tot een anti-Trumpbeweging, en linksen stromen er naartoe

26 april 2019 1 Door Indignatie redactie

De Satanische Tempel is de perfecte religie voor progressieven. Je kunt alles geloven wat je wilt, zolang je maar haat wat Donald Trump, christenen en conservatieven geloven. 

In tegenstelling tot de Kerk van Satan gelooft de Satanische Tempel niet eens in een bovennatuurlijke entiteit die Satan wordt genoemd. In plaats daarvan vieren ze Satan als “de ultieme rebel”, en ze genieten ervan om het symbool van Satan te gebruiken om christenen enorm van streek te maken. De Satanic-tempel werd opgericht in 2013 en vanaf het begin was het duidelijk dat ze in de eerste plaats een politieke beweging waren. In feite vertellen ze openlijk aan potentiële leden dat de enige echte vereiste om lid te worden is om te geloven “in de politieke en seculiere acties” van de groep …

“Als er een lokaal hoofdstuk is waar je bent, moet je worden toegelaten, maar er is geen initiatie of zoiets. Je hoeft niet eens een satanist te zijn, je kunt gewoon een sterke bondgenoot zijn die gelooft in de politieke en seculiere acties zonder super gestoord te zijn over alle esthetische aspecten. “

Eerder was het satanisme in Amerika altijd een duistere ondergrondse beweging geweest, maar de Satanische Tempel heeft dat allemaal veranderd.

In plaats van het publieke oog te vermijden, geloven ze dat hun rebellie tegen conservatieven en christenen “een niveau van politieke participatie vereist” …

‘Traditioneel beoefenen satanisten heel privé, gesloten deuren, zwarte kaarsen, black metal muziek, maar met de satanische filosofie waar satanisme staat voor rebellie tegen willekeurige autoriteit, geloven we dat het een niveau van politieke participatie vereist . Ik denk dat we naar de publieke sfeer moeten gaan en onszelf zonder schaamte moeten melden. ‘

De organisatie groeide snel nadat het was opgericht, maar als Hillary Clinton de verkiezingen van 2016 had gewonnen die waarschijnlijk hun politieke activisme zouden hebben onderdrukt.

Maar toen Donald Trump de verkiezingen won, explodeerde de belangstelling voor de groep absoluut …

“De Satanic Temple trok ‘duizenden’ nieuwe leden aan in slechts de eerste 36 uur na de verkiezing van Donald Trump,” meldde de groep . “De 4-jaar oude tempel, die een pre-Trump-lidmaatschap had van ongeveer 50.000, heeft nog nooit een piek in registratie gezien die zo groot was.”

“We zijn absoluut een verzetsbeweging”, zei woordvoerder en mede-oprichter Lucien Greaves na een speech buiten de universiteit van Colorado in Boulder. “We staan ​​in schril contrast met dit idee dat we ons moeten verenigen onder één enkele religieuze vlag.”

Dankzij een gunstige nieuwe documentaire over de groep krijgt het nu veel aandacht.

En zelfs veel linksen die absoluut niet van plan zijn om toe te treden tot de Satanische Tempel zeggen heel positieve dingen over de organisatie. Het volgende komt bijvoorbeeld voort uit een artikel in Huffington Post getiteld “Satan Is Having A Moment” …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Waarom de golfstaten zo nerveus zijn

Satanisten, zo blijkt, zijn alles wat je denkt dat ze niet zijn: patriottisch, liefdadig, ethisch, gelijkheidsgezind, toegewijd aan het oppakken van afval met hooivorken op een snelweg in Arizona.

Dat is duidelijk in de fantastische nieuwe documentaire “Hail Satan?” – die de opkomst van de Satanic Temple beschrijft, een beweging die weinig te maken heeft met zijn titulaire demon. Opgericht in 2013, bestaat de organisatie uit gelijke delen hedendaagse religie, politieke activistische coalitie en meta culturele revolutie. Door het terugroepen van de popicoon die het evangelische Amerika lang heeft afgeschrikt – duivelse aanbidding, rituele opoffering, hoorns, pentagrammen, de zogenaamde zwarte mis – probeert de Satanische Tempel de aandacht van mensen te trekken en ze vervolgens te verrassen met boodschappen van vrijheid van meningsuiting, mededogen, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.

Dergelijke positieve artikelen maken dat leden van de Satanic Temple klinken als burgerlijke do-gooders die gewoon een positieve impact willen hebben op de maatschappij, maar de waarheid is dat ze absoluut een hekel hebben aan alles waar conservatieven en christenen voor staan.

Ze hebben een hekel aan president Trump en ze haten echt, echt vice-president Pence. Overweeg eens wat een van de medeoprichters van de Satanic Temple onlangs over Pence zei …

“[President Trump] is te stom om te voorspellen; de man heeft geen idee van zijn eigen beperkingen. Het ding dat me het meest comfortabel maakt met Trump is het feit dat hij geen visie heeft. Mike Pence maakt me echt bang , “vertelde Lucien Greaves aan The Daily Beast in een interview dat op woensdag werd gepubliceerd. “Pence heeft een duidelijke, theocratische visie voor de Verenigde Staten.”

En ondanks het feit dat ze beweren dat ze “de Satan niet aanbidden”, viert de groep de zwarte mis , voert ze Pentagram-rituelen uit en probeert ze standbeelden van Baphometop prominente openbare locaties neer te zetten.

Naarmate de groep blijft groeien, zal hun nationale invloed ongetwijfeld ook werken.

Misschien is het gepast dat de Satanische Tempel zoveel bekendheid heeft gekregen. In onze huidige samenleving zijn we letterlijk opgesloten in een strijd tussen goed en kwaad voor de toekomst van onze natie , en het lijkt heel toepasselijk dat Satan een sleutelsymbool is geworden voor de andere kant.

Voor mij is de Satanische Tempel meer dan alleen een beetje hypocriet. Ze beweren niet in bovennatuurlijke entiteiten te geloven, en toch kregen ze gewoon een vrijstelling van belasting “als kerk” door de belastingdienst …

De Satanic Temple is officieel erkend als een kerk door de Internal Revenue Service, drie maanden na het nemen van Sundance door de storm als het onderwerp van de documentaire “Hail Satan?” Volgens een aankondiging van “Hail Satan?” Distributeur Magnolia Pictures, de tempel komt nu in aanmerking voor de belastingvrije status die aan andere religieuze instellingen wordt gegeven .

Of ze zijn een “geloof” of ze zijn het niet.

Helaas heb ik het gevoel dat de Satanische Tempel veel meer te bieden heeft dan op het eerste gezicht lijkt.

Net als hun held, lijken de leiders van de Satanische Tempel experts te zijn in misleiding en leiden ze duizenden en duizenden mensen op een heel donkere weg.Lees ook:  EU kondigt grootschalige verduistering van belasting en Pensioengeld aan om miljarden dollars in klimaatnoodplan te betalen

Comments

comments