ONTHULLING: Wetenschapsstudie laat zien dat elektrische auto’s voor de planeet SLECHTER zijn dan dieselvoertuigen

ONTHULLING: Wetenschapsstudie laat zien dat elektrische auto’s voor de planeet SLECHTER zijn dan dieselvoertuigen

26 april 2019 2 Door Indignatie redactie

ls je een elektrisch voertuig overweegt omdat je om de planeet geeft, wil je misschien eens kijken naar de resultaten van een nieuw Duits onderzoek. Onderzoekers daar zeggen dat elektrische voertuigen daar meer CO2-uitstoot veroorzaken dan dieselauto’s .

Volgens de studie, die werd gepresenteerd aan het instituut voor economisch onderzoek van München, hebben elektrische voertuigen, als u eenmaal rekening hebt gehouden met de uitstoot van kooldioxide in verband met de productie van batterijen, en met de prominente rol van kolen in Duitse energie, feitelijk een uitstoot van 11 tot 28 procent meer. emissies dan dieselmotoren.

Dit komt omdat mijnbouw en verwerking van het kobalt, mangaan en lithium dat in de batterijen wordt gebruikt de neiging heeft om een ​​hoge hoeveelheid energie te verbruiken. Neem het voorbeeld van een Tesla Model 3-batterij. Ze zeggen dat er maar één staat voor 11 tot 15 ton koolstofdioxide. Wanneer berekend over een levensduur van tien jaar die 15.000 kilometer per jaar aflegt, ziet hij 73 tot 98 gram koolstofdioxide voor elke gereden kilometer.

Dat is voordat je rekening houdt met de koolstofdioxide die wordt uitgestoten om de elektriciteit te genereren die wordt gebruikt om de auto’s van stroom te voorzien. Alles bij elkaar zendt elk van deze Model 3s tussen 156 en 180 gram koolstofdioxide per kilometer uit, volgens hun berekeningen, die groter is dan die van een Mercedes-dieselauto.

De auteurs van deze studie zeggen dat de EU-classificatie van elektrische auto’s nul emissies heeft, is misleidend omdat ze feitelijk aanzienlijke emissies produceren. Ze drukten ook hun overtuiging uit dat de EU-doelstelling van 59 gram koolstofdioxide per kilometer in 2030 vanuit technisch oogpunt niet realistisch is.

Lees ook:  Nu is de tijd voor een rechtse 'Eurovisie'

Ze geloven dat waterstof-methaanvoertuigen een betere keuze zijn voor het milieu. Zij concludeerden: “De methaantechnologie is ideaal voor de overgang van voertuigen op aardgas met conventionele motoren naar motoren die op een dag op methaan zullen lopen met CO2-vrije energiebronnen. Als dit het geval is, moet de Duitse federale overheid alle technologieën gelijk behandelen en waterstof- en methaanoplossingen promoten. “

Elektrische voertuigen worden geaccepteerd in Duitsland

Het is een tijdige bevinding omdat Duitsers eindelijk meer accepteren voor elektrische auto’s. Experts daar voorspellen dat het land tegen het jaar 2022 één miljoen batterij-elektrische of hybride auto’s op zijn wegen zal hebben. Dit is twee jaar later dan het oorspronkelijke doel van 2020, omdat de opname aanvankelijk traag was; recente financiële prikkels hebben meer kopers aangemoedigd om de technologie toe te passen. Vanaf eind augustus waren er 460.000 hybride of elektrische auto’s op de weg en het land had ongeveer 13.500 openbare laadstations.

Het dieselemissieschandaal weegt zwaar op de consumenten daar, en de industrie is van mening dat de 33 verschillende hybride en elektrische modellen die daar worden aangeboden nu in de komende jaren zullen verdrievoudigen.

Duitse steden kunnen nu dieselauto’s verbieden vanwege de luchtvervuiling die ze veroorzaken, en steden zoals Düsseldorf en Stuttgart hebben van een federale administratieve rechtbank het bevel gekregen om het hele jaar door het verbod op oudere modellen te overwegen, aangezien die twee steden de enige zijn in de land met stikstofoxideniveaus die de EU-limieten overschrijden.

Bronnen voor dit artikel omvatten:

BrusselsTimes.com

Phys.orgLees ook:  De hysterische opdracht in ons land om het hele land van het ‘gas’ af te halen

Comments

comments