RAPPORT Elektrische voertuigen worden in slechts 7 jaar duurder dan benzineslurpende tegenhangers

RAPPORT Elektrische voertuigen worden in slechts 7 jaar duurder dan benzineslurpende tegenhangers

27 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Net zoals de markt zich begint te keren voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en windparken, beginnen ook elektrische auto’s aan populariteit te winnen. Nagesynchroniseerd als milieuvriendelijke alternatieven voor conventionele auto’s op gas, wordt verwacht dat elektrische voertuigen (EV) de komende jaren een grote impact zullen hebben op de maatschappij.

Nu stelt een nieuw rapport van Bloomberg New Energy Finance (BNEF) dat EV’s in een mum van tijd goedkoper kunnen worden dan reguliere auto’s . Meer specifiek kan de prijs van bepaalde elektrische auto’s na ongeveer zeven jaar goedkoper blijken te zijn dan die van hun aardolie-equivalent, wat het jaar 2025 zou zijn. Dat hangt af van het feit of de kosten van lithium-ionbatterijen blijven dalen of niet. , wat als ze dat doen, dan zullen EV’s de winnende zijn.

Er wordt gezegd dat sommige EV-modellen op zijn vroegst rond 2024 ongeveer hetzelfdezullen zijn geprijsd als conventionele auto’s en dat ze na slechts één jaar eindelijk goedkoper zouden zijn dan ze. Het BNEF maakt echter duidelijk dat om dit te laten gebeuren, de prijzen van lithium-ion-batterijruggen de volgende zes of zeven jaar zouden moeten blijven dalen. Wat meer is, hun prijzen moeten blijven dalen terwijl de vraag naar metalen die worden gebruikt bij het bouwen van EV’s steeds hoger wordt.

Lees ook:  Vaccinatie: de logheid en traagheid van de EU

Volgens Colin McKerracher, een transportanalist bij BNEF, zal de geleidelijke prijsvermindering van EV’s worden beïnvloed door hoe de markt als geheel daarop reageert. “De verkoop van elektrische voertuigen zal de komende jaren blijven toenemen, maar de accustarieven moeten nog verder dalen voor een echte massamarktaanpassing,” legt hij uit. “Als de kosten voor batterijmateriaal sterk blijven stijgen, kan dit het crossover-punt terugdringen.” (Verwant: doorbraak van de batterij kan het aantal elektrische voertuigen verdubbelen .)

Hoewel de uiteindelijke verlaging van EV’s in de eerste plaats afhankelijk zal zijn van de prijsstelling voor lithium-ionbatterijpakketten, zijn er nog een aantal andere factoren die dit waarschijnlijk kunnen beïnvloeden. Zo is de belangstelling voor het gebruik van elektrische auto’s vrijwel overal ter wereld toegenomen, dankzij de noodzaak om vervuiling en andere klimaatgerelateerde problemen te verminderen.

Met name moeten landen die hebben ingestemd om deel uit te maken van de Overeenkomst van Parijs ambitieuze klimaatdoelstellingen tegen een vastgestelde datum halen, en de wildgroei van EV’s kan alleen maar helpen. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze bijvoorbeeld begonnen met het opschuiven van hun deadline voor 2040 klimaatdoelen om de teloorgang van conventionele auto’s te versnellen.

Het verwijderen van gas- en dieselauto’s zou een enorme impact hebben op de klimaatdoelen van elk land, ongeacht of het al dan niet wordt gedaan om EV-acceptatie te versnellen. Tegelijkertijd zou de volledige uitfasering ongeveer 14.000 extra banen toevoegen aan de sector, zoals gerapporteerd door het Wereld Natuur Fonds. Kortom, het vervangen van reguliere auto’s – oud of nieuw – zou kunnen helpen om het proces van toenemende vraag naar EV’s te versnellen en tegelijkertijd andere positieve effecten te hebben.

Lees ook:  Soros gaf wereldwijde partners voor klimaatstakingen meer dan $ 24 miljoen

Zeven jaar lijkt misschien maar een korte tijd, maar er zijn veel verschillende factoren nodig om het verhaal hier te laten ontvouwen op een manier die uiteindelijk EV’s ten goede komt. In ieder geval lijkt het onvermijdelijk voor nieuwere EV-modellen om conventionele gas- en dieselauto’s volledig te vervangen, en dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn. Als dat het geval is, is het misschien tijd om er eens naar te kijken voor een beter begrip van wat ze zijn en hoe ze een impact kunnen hebben op ieders leven.

Volg het laatste nieuws over hernieuwbare energiebronnen in Power.news .

Bronnen omvatten:

Bloomberg.com

DriveMag.comComments

comments