Azië gebruikt nu robots als chef-koks en obers

Azië gebruikt nu robots als chef-koks en obers

28 april 2019 0 Door Indignatie redactie

De grootste beursgenoteerde restaurantketen in Azië gebruikt nu robots als chef-koks en obers, met plannen om het buitenland uit te breiden

HaiDiLao International Holding Ltd, vermeld als een van de grootste restaurantketens van Azië, heeft onlangs een samenwerkingsverband gesloten met de Japanse Panasonic Corporation om een volledig geautomatiseerde keuken te openen in Beijing, 28 oktober 2018. De voedselgigant, die een keten van hotpot-restaurants exploiteert in de provincie Sichuan, China heeft deze mijlpaal uitgeroepen tot de volgende opstap naar een volledig geautomatiseerde voedingsmiddelenindustrie. In dit restaurant nemen robots bestellingen op, bereiden ze het eten en bezorgen ze maaltijden aan klanten.

Officiële woordvoerders van beide bedrijven zeggen dat deze volledig geautomatiseerde keuken de arbeidskosten zal verlagen en tegelijkertijd de efficiëntie zal verbeteren. De huidige plannen zijn voor HaiDiLao om dit systeem uit te breiden naar maar liefst 5.000 restaurants over de hele wereld.

Jun Yamashita, managing director van Ying Hai Holding Pte., De in Singapore gevestigde joint venture van HaiDiLao en Panasonic, heeft gezegd dat het “moeilijk uit te breiden is om uit te breiden naar [een grote] omvang qua personeel, dus HaiDiLao verschuift eerder voor een operatie die niet zoveel afhankelijk is van handarbeid. Dat is de technologie van Panasonic. ”

In een artikel op People’s Daily Online hebben klanten gemengde gevoelens over dineren in een restaurant waar absoluut geen menselijke werknemers zijn . Klanten die het restaurant betreden, worden begroet door een geautomatiseerde reserveringschecker die vervolgens bepaalt of er stoelen beschikbaar zijn. Als dat zo is, worden gasten naar hun tafel geleid waar ze hun bestellingen op een iPad plaatsen. Orders worden vervolgens gegeven aan een hoofdmachine die verschillende keukenpersoneel (alle robots) bestelt om de maaltijden te bereiden. Robots op wielen dan suizen door het restaurant om bestellingen te bezorgen.

De nieuwe technologie is ook niet zo somber. Deze robot-obers en serveersters zijn voorgeprogrammeerd met zinnetjes als: “Liefje, zou je het erg vinden om opzij te gaan, alsjeblieft? We kunnen selfies nemen na het werk! “En” Zou je het erg vinden om opzij te gaan, alsjeblieft? Of ik zal boos worden! “

Lees ook:  De gemiddelde Amerikaanse boerderij heeft een schuld van $ 1.300.000, en nu is de ergste landbouwcrisis in de moderne geschiedenis voor ons

Veel Chinese restaurants lijken op de trein te springen. Tijdens de recente China International Import Expo (CIIE) in Shanghai hebben een groot aantal restaurants hun plannen aangekondigd om geautomatiseerde geleide voertuigrobots (AGV) in te voeren om voedsel aan klanten in hun eigen slimme restaurant te serveren.

Ik wil een bestelling van Terminator, met een bijbestelling van bouten, alsjeblieft

Technologie-experts zeggen dat robotica uiteindelijk de voedingsindustrie zal overnemen . Een recent rapport van Technavio voorspelt dat de voedsel- en drankenindustrie een jaarlijkse groei van 29 procent zal ervaren van 2015 tot 2019. De reden voor deze groei is naar verluidt meer bedrijven die de arbeidskosten willen verlagen en tegelijkertijd de efficiëntie willen verhogen. Deze stap naar volledige automatisering evolueert zo snel dat een ander rapport van MarketsandMarkets schat dat de markt voor voedselrobots in 2022 $ 2,5 miljard waard zal zijn.

Leveranciers merken op dat landen als Japan, Zuid-Korea en Australië verzoeken om meer industriële robots om hun eigen voedingsindustrie te vergroten. Deze robots worden verondersteld gebruikt te worden in de omgang met voedingsmiddelen, waar bedrijven verzekerd kunnen zijn van besmettingsvrije productiegebieden.

Robots worden langzaam verplaatst naar de primaire voedselproductie, zoals verwerking van vlees, zuivel en graanproducten. De technologie is in die mate verbeterd dat machines in ruwe omgevingen kunnen werken en betrouwbaar hun werk kunnen doen – een prestatie die niet kan worden gezegd voor menselijke werknemers. (Gerelateerd:  Geen menselijke fast-food-werknemers meer tegen het midden van de 2020’s? Burger-flipping robot vervangt werknemers .)

Dat gezegd hebbende, is er bezorgdheid dat deze “robotovername” miljoenen werknemers die momenteel in de voedingsindustrie werken, zal verdringen. Zoals uitgelegd in een artikel over Eaterdoor Spyce COO Kale Rogers, “aan het einde van de dag staat een restaurant helemaal in het teken van gastvrijheid … een noodzakelijk onderdeel is de menselijke aanraking – de presentatie, de personalisatie, het overhandigen aan u met een glimlach .”

Bronnen omvatten:

Bloomberg.com

En.People.cn

RoboticsBusinessReview.com

Eater.comLees ook:  Zijn aardappelen gezond? Dit is de echte score

Comments

comments