In twee decennia de helft van alle banen verloren aan automatisering

In twee decennia de helft van alle banen verloren aan automatisering

28 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Als je denkt dat het moeilijk is om nu een baan te vinden, kan het aanzienlijk uitdagender zijn om in de niet al te verre toekomst te blijven werken. Dat komt omdat verwacht wordt dat automatisering na verloop van tijd een hoog percentage van posities zal vervangen. Hier is een duizelingwekkende statistiek: in de komende twee decennia zal de helft van alle banen waarschijnlijk worden uitgeroeid omdat automatisering deze taken op zich zal nemen.

Volgens de Zweedse Stichting voor Strategische Wetenschappen zijn enkele van de banen die naar verwachting de zwaarst getroffen zijn onder meer de ondernemer / econoom (46 procent van de banen die naar verwachting zullen worden vervangen door automatisering), ingenieur (56 procent vervangen) en boekhoudassistent (97 procent vervangen). Andere soorten werk die ook zwaar worden vervangen door automatisering – naar verwachting in de komende 20 jaar in de honderdduizenden banen – zijn die in de detailhandel en de gezondheidszorg.

En 98 procent van de modellen zal naar verwachting worden vervangen door automatisering, dus het lijkt erop dat het tijdperk van Christie Brinkley , Cindy Crawford, Gisele en Kendall Jenner mogelijk afneemt.

Veel mensen weten tot nu toe over automatisering, zoals robots en computers, die banen vervangen die vroeger door mensen werden gedaan. Velen dachten dat de banen die werden vervangen alleen die waren met betrekking tot landbouw, productie en magazijnen. Maar op basis van het ongelofelijk hoge aantal onverwachte soorten taken dat wordt vervangen, is het duidelijk dat automatisering vele andere soorten taken kan en zal vervangen, zelfs degene die worden beschouwd als taken die alleen mensen zouden kunnen doen. Blijkbaar kunnen automatisering en robots mensachtige eigenschappen gebruiken om taken uit te voeren waarvan veel mensen dachten dat ze alleen door mensen gedaan konden worden.

Lees ook:  40 feiten die bewijzen dat de morele instorting van Amerika wild uit de hand loopt

Alarmerend: automatisering waarmee taken sneller worden vervangen dan verwacht

Verwacht werd dat automatisering een hoog aantal banen zou vervangen, maar in de afgelopen jaren is het tempo veel sneller gestegen dan economen hadden verwacht. Stefan Fölster, hoofd van de libertaire denktank Reforminstitutet, zegt dat in de afgelopen vijf jaar bijna 500.000 banen in Zweden zijn weggevallen als gevolg van automatisering.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDeze alarmerende trend van automatisering die banen vervangt die vele jaren door mensen zijn gedaan, is door sommigen de ‘vierde industriële revolutie’ genoemd. De vertakkingen van de trend zijn inderdaad net zo ingrijpend als elke eerdere revolutie en omwenteling die heeft plaatsgevonden plaats in de werkende wereld.

Helaas nemen veel werknemers en leiders in de werkende wereld niet de trend van automatisering aan dat banen voldoende worden vervangen. Dit is het moment om vooruit te plannen en oplossingen te bedenken om te overleven.

 Oplossingen voor de baanbrekende trend

Zelfs als automatisering het overneemt en veel banen vervangt, moeten volwassenen nog steeds werken . Omdat er banen zijn die niet zo waarschijnlijk worden geautomatiseerd, zijn dit degenen die mensen die het personeelsbestand betreden of overwegen een carrièrewijziging moeten overwegen. Mogelijkheden zijn onder meer:

  • Banen die originaliteit vereisen, zoals die met uitvindingen en wetenschappelijke ontdekkingen
  • Posities waarin werknemers artistieke vaardigheden nodig hebben, zoals musici, schrijvers en ontwerpers
  • Banen die sociale vaardigheden vereisen
  • Rollen waarin mensen moeten onderhandelen en overtuigen, zoals verkoop en onroerend goed
  • Posities waarbij mensen hoge niveaus van emotionele intelligentie nodig hebben, zoals counseling en geestelijkheid
Lees ook:  NYT Cheerleads Amerikaanse kleurrevolutiepoging in Hong Kong

Technologie kan een geweldige toevoeging zijn aan de wereld wanneer het leven eenvoudiger en efficiënter wordt. Maar er is ook een groot nadeel , namelijk dat technologie in de vorm van automatisering zoveel banen vervangt, waardoor veel hardwerkende mensen verlies lijden. Al die tijd neemt de bevolking toe en volwassenen in de werkende leeftijd moeten een manier hebben om zichzelf en hun gezinnen te onderhouden. In dit moderne en voortdurend veranderende tijdperk is een sleutel tot overleven en bloeien aanpasbaar terwijl je op de hoogte blijft van trends.

Bronnen omvatten:

BusinessInsiderNordic.comComments

comments