Naar schatting 500.000 bouwtaken zullen in 2020 worden vervangen door robots


 14 total views,  2 views today

Naar schatting 500.000 bouwtaken zullen in 2020 worden vervangen door robots, concludeert een verontrustende analyse gepubliceerd door het World Economic Forum . Het rapport beweert dat van de 5,1 miljoen banen die naar verwachting verloren gaan als gevolg van automatisering,

10 procent zich zal richten op de bouwsector. Deskundigen zeggen dat dit misschien komt omdat veel bouwtaken repetitief en alledaags zijn en weinig denkwerk vereisen. Deze bevindingen werden vastgesteld na interviews met HR en strategische leidinggevenden van 371 bedrijven wereldwijd. Internationale bouwondersteunende groep, Balfour Beatty neemt een optimistische benadering van de trend, beweert dat dit nieuwe rollen voor geschoolde werknemers zou creëren in geavanceerde gebieden. Hoe dan ook, de investeringsmaatschappij voorspelt een grotendeels mens-vrij gebied bouwkracht tegen 2050.

“We beleven een digitale revolutie, herdefiniëren hoe wij als een industrie opereren; sneller, beter en behendiger worden. Door de opkomst van digitale oplossingen over te nemen en te omarmen, zijn we beter in staat om efficiënte, effectieve en veiligere oplossingen aan onze klanten en klanten te leveren, ” zei CEO Balfour, Leo Quinn , over ENR Midwest . “Deze veranderingen zullen betekenen dat we ervoor moeten zorgen dat onze industrie onze huidige en toekomstige werknemers opleidt met de vaardigheden om het gebruik van nieuwe technologie, nieuwe materialen en nieuwe werkwijzen te exploiteren.”

Dit voegt zeker een beetje drijfvermogen toe aan de gestaag ploeterende industrie. De laatste paar jaar alleen al hebben duizenden arbeiders met blauwe kraag vervangen door robots . De bedrijven die deze systemen implementeren, zeggen dat ze aan efficiëntie werken en dat hun personeel eenvoudigweg wordt overgezet naar andere gebieden die meer geavanceerde vaardigheden vereisen. Ondanks deze beloften zijn een groot aantal arbeiders werkloos en niet in staat om werk te vinden. Dit wordt vooral problematisch in de bouwsector, waar, als een artikel over Equipment World dat zo treffend is beschreven, “[een] adoptie van technologieën zoals GPS, machinebesturing en automatisering veel van die vaardigheden kunnen uitsluiten die aannemers momenteel zo wanhopig zoeken.”

Als reactie op deze zorgen zegt het World Economic Forum dat werkzekerheid grotendeels in handen is van werkgevers. De trend is volgens hen gericht op automatisering en bedrijven zouden er goed aan doen om kosteneffectieve en efficiënte systemen te integreren om de inkomsten te maximaliseren en de uitgaven te beperken. Het is volledig binnen bouwgroepen om hun werknemers te behouden of te verplaatsen.

Om het lek verder te stuiten, adviseert het Forum bouwbedrijven – en andere betrokken industrieën zoals de detailhandel – om vandaaghooggeschoolde werknemers te trainen . Ze merkten op dat het bij andere industriële revoluties vaak jaren duurde om opleidingssystemen te bouwen en de arbeidsmarkt geleidelijk te laten acclimatiseren. Dit is vandaag niet mogelijk gezien de snelle omvang van verstoringen veroorzaakt door technologie. (Gerelateerd: Robot recessie: Zal ​​de opkomst van automatisering 57 MILJOEN Amerikaanse arbeiders uit hun baan dwingen? )

Hun rapport eindigde met: “Zonder gerichte actie vandaag om de overgang op de korte termijn te beheren en een personeelsbestand te bouwen met toekomstvaste vaardigheden, zullen overheden te maken krijgen met de steeds groter wordende werkloosheid en ongelijkheid, en bedrijven met een krimpende consumentenbasis.”

Ironisch genoeg heeft het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics verklaard dat de bouw in 2020 een van de snelst groeiende industrieën zal zijn . Ze voorspellen een toename van ongeveer twee miljoen banen tegen die tijd, een groei van ongeveer 22 procent.

Bronnen omvatten:

EquipmentWorld.com

ForConstructionPros.com

Reports.WEForum.org

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord