WIKILEAKS Vault 7: de CIA kan iedereen bespioneren via tv’s, iPhones, smartphones en Windows-pc’s

WIKILEAKS Vault 7: de CIA kan iedereen bespioneren via tv’s, iPhones, smartphones en Windows-pc’s

29 april 2019 0 Door Indignatie redactie

Een andere diepe staatsschok raakte de ‘net met WikiLeaks’-release van meer dan 8.000 pagina’s van eens-geheime documenten van binnenuit de CIA. De release wordt “Vault 7” genoemd.

Hoewel het enkele dagen speurt naar internet-speurders om alle documenten door te spitten en alle details te vinden van wat ze onthullen, bevatten enkele hoogtepunten deze bombshells:

Via het persbericht van WikiLeaks :

Onlangs verloor de CIA de controle over het grootste deel van zijn hackarsenaal, waaronder malware, virussen, trojaanse paarden, ‘zero-day’-exploits, malware-systemen voor afstandsbediening en bijbehorende documentatie. Deze buitengewone verzameling, die meer dan enkele honderden miljoenen regels code omvat, geeft de bezitter de volledige hackcapaciteit van de CIA. Het archief lijkt op ongeoorloofde wijze verspreid te zijn onder voormalige Amerikaanse hackers en contractanten, van wie een WikiLeaks delen van het archief heeft verstrekt.

“Year Zero” introduceert de reikwijdte en richting van het wereldwijde geheime hackprogramma van de CIA, het malwarearsenaal en tientallen “zero-day” bewapende exploits tegen een breed scala van Amerikaanse en Europese bedrijfsproducten, waaronder Apple’s iPhone, Google’s Android en Microsoft’s Windows en zelfs Samsung-tv’s, die worden omgezet in covert-microfoons.

Smartphones, smart-tv’s en iPhones kunnen allemaal worden omgezet in bewakingsmicrofoons

In wezen heeft de CIA malware-exploits ontwikkeld die vrijwel alle mobiele apparaten (iPhones, Android, Blackberry, enz.) Of personal computers (Apple-, Windows- en Google-apparaten) zouden kunnen verslaan. Mobiele apparaten kunnen worden omgezet in bewakingsmicrofoons op afstand die luisteren naar alles wat u zegt en de audio naar de CIA uploaden. “De Mobile Devices Branch (MDB) van de CIA heeft talloze aanvallen ontwikkeld om populaire smartphones op afstand te hacken en te besturen. Geïnfecteerde telefoons kunnen worden geïnstrueerd om de CIA de geolocatie-, audio- en tekstcommunicatie van de gebruiker te sturen en om heimelijk de camera en microfoon van de telefoon te activeren “, legt WikiLeaks uit.

Samsung Smart TV’s kunnen ook worden omgezet in spionnenmicrofoons, zelfs als ze lijken te zijn uitgeschakeld. Dit wordt bereikt door een CIA-uitbuiting die bekend staat als ‘Weeping Angel’. Zoals WikiLeaks uitlegt:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Waarom kan de CIA mensen vermoorden?

Weeping Angel plaatst de doel-tv in een ‘Fake-Off’-modus, zodat de eigenaar ten onrechte gelooft dat de tv uit staat wanneer deze is ingeschakeld. In de ‘Fake-Off’-modus werkt de tv als een bug, waarbij gesprekken in de ruimte worden opgenomen en ze via internet naar een geheime CIA-server worden verzonden.

In wezen heeft de Vault 7-documentdump bewezen dat elke “complottheoreticus” correct is over spionage van overheden via tv’s en andere apparaten.

Het beheersen van voertuigen om “niet detecteerbare moorden” van inzittenden van voertuigen uit te voeren

Naast het hacken van computers en mobiele apparaten, werkte de CIA ook aan manieren om op afstand gerichte voertuigen te besturen, en ze in ‘moordmachines’ te veranderen, die kunnen worden gericht om de inzittenden te doden door bijvoorbeeld met hoge snelheid obstakels te besturen. Zoals WikiLeaks uitlegt:

Vanaf oktober 2014 keek de CIA ook naar het infecteren van de voertuigbesturingssystemen die worden gebruikt door moderne auto’s en vrachtwagens. Het doel van een dergelijke controle is niet gespecificeerd, maar het zou de CIA in staat stellen om bijna niet op te sporen moorden te plegen.

Encryptie-apps die achterhaald zijn door ‘zero-day’-exploits van de CIA

In wat voor bijna iedereen een schok zal zijn, heeft de CIA ook 24 “bewapende” exploits voor Android-apparaten ontwikkeld die het mogelijk maken om de encryptie van populaire apps volledig te omzeilen:

Met deze technieken kan de CIA de codering van WhatsApp, Signal, Telegram, Wiebo, Confide en Cloackman omzeilen door de ‘slimme’ telefoons waarop ze draaien te hacken en audio- en berichtenverkeer te verzamelen voordat de codering wordt toegepast.

Bovendien bevatten de Vault 7-documenten meer dan 22.000 routeerbare IP-adressenin de Verenigde Staten die werden bijgewerkt voordat ze definitief werden vrijgegeven. Er wordt aangenomen dat deze IP-adressen overeenkomen met CIA-doelen, CIA-luisterpostservers en testsystemen. Dit betekent dat er geen enkele twijfel over bestaat dat de CIA deze technologie in de Verenigde Staten heeft ingezet om Amerikanen te bespioneren.

 Comments

comments