16 Tekenen dat u een leverzuivering nodig heeft (en hoe u op natuurlijke wijze kunt detoxen)

16 Tekenen dat u een leverzuivering nodig heeft (en hoe u op natuurlijke wijze kunt detoxen)

30 april 2019 0 Door Indignatie redactie

De lever is het belangrijkste filtersysteem van uw lichaam. Het verwijdert giftige stoffen die afkomstig zijn van voedsel, het milieu, de producten die u gebruikt en zelfs die producten die op natuurlijke wijze door uw eigen lichaam worden geproduceerd. Zonder de lever heb je geen orgaan om je bloed te reinigen, giftige stoffen in afval om te zetten, voedingsstoffen te metaboliseren en eiwitten te produceren. Omdat de lever zoveel doet en je hebt het nodig om goed te functioneren om gezond te blijven, is het belangrijk om er voor te zorgen en te weten wanneer je het moet helpen.

Hoe je je lever kunt reinigen

Als u de meeste of al deze dingen ervaart, betekent dit dat uw lever een pauze nodig heeft. Hier zijn vijf dingen die u kunt doen om uw lever weer in topvorm te brengen.

16 Tekenen dat uw lever een detox nodig heeft

Net als u kan de lever zich gestresst en overbelast voelen. En als dat zo is, laat het je op verschillende manieren weten. Hier zijn 16 signalen dat uw lever een detox nodig heeft, volgens functionaris voor functionele geneeskunde, Dr. William Cole. (Verwante:  Pu-erh thee kan de nieuwe beste vriend van je lever zijn: het kan leververvetting voorkomen en beschermen tegen oxidatieve stress .)

 • Je hunkert vaak naar suiker
 • Je hebt spijsverteringsproblemen
 • Je bent meer vatbaar voor allergieën
 • Je voelt je niet gezond
 • Je huid is niet helder
 • Je voelt je altijd moe
 • Je bent altijd mistig
 • Je hebt regelmatig gewrichtspijn
 • Je voelt je constant gestrest
 • Je vindt het moeilijk om af te vallen
 • Je hebt hormonale problemen
 • Je hebt een slechte lichaamsgeur
 • Je hebt onregelmatige slaappatronen
 • Je voelt je depressief en angstigGebruik een lever- en darmvriendelijk dieet.  Leverproblemen beïnvloeden uw darmbiobiomie – de gemengde populatie van bacteriën in uw darm. Wanneer er minder goede bacteriën zijn, nemen de slechte over, waardoor problemen zoals ontsteking en vertraagd metabolisme ontstaan. Een vertraagd metabolisme maakt het moeilijk voor mensen om af te vallen. Gelukkig is de oplossing hiervoor vrij eenvoudig: eet een gebalanceerd, gezond dieet dat rijk is aan voedingsmiddelen die niet alleen het gewichtsverlies bevorderen, maar ook voedingsstoffen bevatten die de gezondheid van uw lever en darmen ondersteunen. Dat betekent dat alle verwerkte voedingsmiddelen worden opgegraven en dat je je waterinname verhoogt. Hier is een lijst met voedingsmiddelen die u kunnen helpen om af te vallen:
  • amandelen
  • Artisjok
  • Bessen
  • Beets
  • Broccoli spruiten
  • Citrus vruchten
  • Paardebloemwortel en greens
  • Gefermenteerde voedingsmiddelen
  • Glutathione-stimulerende voedingsmiddelen zoals rauwe spinazie, avocado en asperges
  • Groene thee
  • Bladgroenten
  • linzen
  • Salmons

  Volgens een studie is het verliezen van drie tot zes procent van je lichaamsgewicht voldoende om het vetgehalte in de lever met 35 tot 4o procent te verminderen. Dat kost al een enorme last van je lever. Dus door het hierboven genoemde voedsel op te nemen in uw dieet, zou u uw lever een groot plezier doen.

  Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren  Probeer intermitterend vasten. Intermitterend vasten is een goede manier om te ontgiften. Onderzoek toont aan dat een eiwit dat het suikermetabolisme verbetert en vet in de lever vermindert, tijdens het vasten wordt geproduceerd. Cole zegt ook dat “perioden zonder voedsel ons lichaam [en de lever] een kans geven om zichzelf te herstellen en op te ruimen, omdat het niet op onze spijsvertering hoeft te focussen en geen energie naar onze spijsvertering hoeft.” Als u periodiek vasten wilt uitproberen, start met een 16-uurs snelle eerste. Dit vereist het beperken van al je dagelijkse eten tot een etmaal van acht uur en vasten voor de rest van de dag. Afgezien van het reinigen van de lever, wordt ook gezegd dat deze methode van vasten zowel energie als gemoedstoestand versterkt.

  Gebruik verstandig lever-gezonde supplementen.  Er worden tegenwoordig tal van producten gepromoot als leverontgiften, maar niet alle zijn beoordeeld op veiligheid of effectiviteit. Dus als u supplementen wilt nemen, kies dan voor op natuurlijke producten gebaseerde. Raadpleeg eerst uw arts als u medicijnen gebruikt voordat u supplementen gebruikt. Hier zijn enkele supplementen waarvan de effectiviteit wordt ondersteund door studies:

  Oefening regelmatig . Zweten is een andere manier om wat last van je lever te halen. Het is hoe je huid, een ander ontgiftingsorgaan, afvalstoffen verwijdert. Door extra blootstelling aan giftige stoffen te vermijden en door zweten giftige stoffen te verwijderen, kunnen we onze lever helpen ontgiften. Als u niet al aan lichaamsbeweging doet, kunt u beginnen met gewoon lopen en geleidelijk opbouwen tot 30 minuten aërobe activiteit per dag. Je kunt ook krachttraining doen samen met je oefening of sauna’s, stoom of Epsom zoutbaden gebruiken om zweten te veroorzaken.

  Oefen zelfzorg. Stress is een ander teken dat niet alles klopt met je lichaam. Het is ook een enorme bijdragende factor aan veel gezondheidsproblemen. Als uw lever niet optimaal functioneert, kan dit uiteindelijk uw mentale toestand beïnvloeden . Om dit te voorkomen, neemt u gezonde gewoonten aan die de kalmte in uw leven bevorderen. Eén of twee keer per week genieten van aromatherapiebaden is een goede zaak. Droog poetsen of schrobben met hete handdoeken zijn ook rustgevende en ontgiftende badkamerrituelen die je kunt proberen. Ze bevorderen niet alleen ontspanning, ze verbeteren ook de lymfecirculatie om toxinen uit je lichaam te verwijderen. Of je kunt gewoon de dingen doen die je het meest vreugde brengen.

  Bronnen omvatten:

  MindBodyGreen.com 1

  MindBodyGreen.com 2

 • Je krijgt een koortslip
 • Je bent emotioneel gehecht aan bepaald voedsel

 

 Comments

comments

Lees ook:  Het bewijs is onmiskenbaar: Groene bladgroenten de hoofdprijs als het gaat om het beschermen van de gezondheid van het oog