2 vliegdekschepen hebben de haven verlaten – zijn de USS Eisenhower en de USS Roosevelt naar het zuiden op weg naar Venezuela?

2 vliegdekschepen hebben de haven verlaten – zijn de USS Eisenhower en de USS Roosevelt naar het zuiden op weg naar Venezuela?


Juan Guaido is een gewelddadige opstand begonnen in een poging om Nicolas Maduro ten val te brengen, en het lijkt erop dat de VS zich voorbereiden om militair in te grijpen in het conflict.

De USNI News Fleet en Marine Tracker volgen nauwkeurig de huidige posities van Amerikaanse marineactiva en volgens hende USS Dwight D. Eisenhower heeft de haven aan de oostkust verlaten en de USS Theodore Roosevelt heeft de haven aan de westkust verlaten. In beide gevallen was elk vliegdekschip oorspronkelijk gepland voor “trainingsoefeningen”, maar nu wordt er veel gespeculeerd dat ze allebei zuidwaarts richting Venezuela stomen. Aangezien Washington geen officiële bevestiging heeft gegeven, wil ik nogmaals benadrukken dat elke opmerking over de potentiële bestemming van deze luchtvaartmaatschappijen slechts speculatie is. Maar gelet op wat er op dit moment in Venezuela gebeurt, zou het niemand verbazen als de wateren rond Venezuela precies zijn waar ze naartoe gaan.

Eerder vandaag veroorzaakte het Intel_Radar Twitter-account nogal opschudding met een reeks van zeven tweets …

BREAKING: US Navy zet twee vliegdekschepen in, beide naar het zuiden, één vanuit elke kust, te midden van de crisis in Venezuela. 

Update 1: Eisenhower vertrok vanuit Virginia naar het zuiden, op dezelfde dag dat Roosevelt vanuit San Diego naar het Panamakanaal vertrok. 

Juan Guaido is een gewelddadige opstand begonnen in een poging om Nicolas Maduro ten val te brengen, en het lijkt erop dat de VS zich voorbereiden om militair in te grijpen in het conflict. De USNI News Fleet en Marine Tracker volgen nauwkeurig de huidige posities van Amerikaanse marineactiva en volgens hende USS Dwight D. Eisenhower heeft de haven aan de oostkust verlaten en de USS Theodore Roosevelt heeft de haven aan de westkust verlaten. In beide gevallen was elk vliegdekschip oorspronkelijk gepland voor “trainingsoefeningen”, maar nu wordt er veel gespeculeerd dat ze allebei zuidwaarts richting Venezuela stomen. Aangezien Washington geen officiële bevestiging heeft gegeven, wil ik nogmaals benadrukken dat elke opmerking over de potentiële bestemming van deze luchtvaartmaatschappijen slechts speculatie is. Maar gelet op wat er op dit moment in Venezuela gebeurt, zou het niemand verbazen als de wateren rond Venezuela precies zijn waar ze naartoe gaan.

Lees ook:  Netanyahu in gevaar: een gebrekkig prospectus voor oorlog, deze keer met Iran

Eerder vandaag veroorzaakte het Intel_Radar Twitter-account nogal opschudding met een reeks van zeven tweets …

BREAKING: US Navy zet twee vliegdekschepen in, beide naar het zuiden, één vanuit elke kust, te midden van de crisis in Venezuela. 

Update 1: Eisenhower vertrok vanuit Virginia naar het zuiden, op dezelfde dag dat Roosevelt vanuit San Diego naar het Panamakanaal vertrok. 

Zou het kunnen dat de VS op het punt staat ten oorlog te trekken met Venezuela?

Als je niet bekend bent met wat er dinsdag in Venezuela is gebeurd, is hier een redelijk goede samenvatting …

Het was een truc die vanaf het begin als een schot leek. Vóór zonsopgang vertoonde Juan Guaido, geflankeerd door zijn politieke mentor Leopoldo Lopez en een handvol soldaten die de rangen hadden gebroken, een boodschap aan Venezuela en de wereld: de tijd om het autoritaire regime van Nicolas Maduro omver te werpen was op dit moment.

Tegen de avond, toen Maduro nog steeds de controle had over het militaire bevel, had Lopez zijn toevlucht gezocht in de residentie van de Chileense ambassadeur in Caracas en begonnen de straten leeg te lopen van de demonstranten die Guaido’s oproep hadden gedaan om zich aan te sluiten bij wat hij operatie Liberty noemde.

Ofwel Guaido is volledig suïcidaal, of hij coördineert met de VS en hij gelooft dat Amerikaanse militairen onderweg meehelpen.

De tweede optie lijkt waarschijnlijker en John Bolton gaf dinsdag zelfs toe dat “er een deal was gesloten” met de belangrijkste leden van Maduro’s regime …

De hele aflevering was zo bizar – met Guaido die schijnbaar de militaire macht ontbrak om enige kans te hebben – dat het moeilijk was om de gebeurtenissen van de dag te begrijpen. Eén verklaring, zoals verteld door National Security Adviser John Bolton, was dat er achter de schermen een deal was gesloten en dat de belangrijkste leden van Maduro’s regime hadden afgesproken om de weg vrij te maken voor Guaido om gemakkelijk de macht over te nemen.

Nou, of Bolton blufte of die ambtenaren overschreden hem, omdat het gewoon niet is gebeurd.

En misschien zou dat helpen om deze zeer boze tweet uit Bolton te verklaren …

vladimirpadrino , Ivanr_HD , MaikelMorenoTSJ : Je tijd is om. Dit is je laatste kans. Accepteer interim-president Guaido’s amnestie, bescherm de grondwet en verwijder Maduro, en wij zullen u van onze sanctielijst afhalen. Blijf bij Maduro en ga met het schip naar beneden.

In reactie op de tweet van Bolton plaatste een Venezolaanse topfunctionaris het volgende …

Droom op  … Niet vandaag! 

Vervolgens vertelde Bolton de pers opnieuw dat “alle opties op tafel liggen” als het gaat om Venezuela …

Bolton vertelde later aan verslaggevers dat de VS zouden overwegen om in Venezuela tussen te komen.

“We willen, als ons hoofddoel, de vreedzame machtsoverdracht, maar ik zal opnieuw zeggen zoals de president van meet af aan heeft gezegd en aangezien Nicolas Maduro en degenen die hem steunen – met name degenen die niet Venezolaans zijn – zouden moeten weten, zijn alle opties op tafel liggen, “zei Bolton.

Maar als de VS naar Venezuela gaan, zal het een complete oorlog zijn tegen een doorgewinterd leger met meer dan 300.000 troepen in een land dat tweemaal zo groot is als Irak.

Bovendien hebben de Russen en de Cubanen al troepen daar, en ze zijn niet van plan hun troepen naar buiten te trekken.

Met andere woorden, een invasie van Venezuela zou mogelijk World War 3 kunnen veroorzaken.

Maar John Bolton lijkt er niet door geschrokken. Hij is een hardcore oorlogshavik en hij roept al jaren op voor militaire conflicten. Als u het zich herinnert, heeft hij eigenlijk twee maanden voordat hij toetrad tot de Trump-administratie , opgeroepen tot een preventieve oorlog tegen Noord-Korea …

Voor John Bolton, de adviseur nationale veiligheid, vertegenwoordigde de top een raadsel. Twee maanden voordat hij het Witte Huis binnenstapte, had hij in april 2018 opgeroepen tot preëmptieve oorlog met Noord-Korea. In de afgelopen twee decennia heeft Bolton zich gevestigd als de meest militante denker van het buitenlands beleid van de Republikeinse partij – een voorstander van agressieve macht die iedereen die het oneens is, belachelijk maakt. In een opiniestuk in de Wall Street Journal voerde hij aan dat het regime van Kim binnenkort de Verenigde Staten zou kunnen treffen met kernwapens en dat we zouden moeten aanvallen voordat het te laat was. “De dreiging is aanstaande,” schreef hij. “Het is volkomen legitiem dat de Verenigde Staten reageren op de huidige ‘noodzaak’ van Noord-Koreaanse nucleaire wapens door eerst op te vallen. ‘

We leven echt in onheilspellende tijden , en velen zijn diep bezorgd dat Bolton op dit moment zoveel invloed lijkt te hebben op het Amerikaanse buitenlandse beleid.

Uiteindelijk weten we niet wat er verder gaat gebeuren, maar het is interessant om op te merken dat Stafchef Mick Mulvaney van het Witte Huis ook de uitdrukking ” alle opties op tafel” gebruikte tijdens een interview met Maria Bartiromo …

“De enige berichten die ik denk dat we proberen daar te krijgen, is dat we ervoor willen zorgen dat de Russen en de Cubanen weten dat ze niet betrokken mogen worden en dat we het doen en hebben gezegd dat alle opties op de agenda staan. tafel “zei Mulvaney tijdens een gesprek met FOX Business ‘Maria Bartiromo van de Milken Institute Global Conference opent een nieuw venster.

Ze maken het heel duidelijk dat een volledige invasie van Venezuela een reële mogelijkheid is, en de meeste Amerikanen hebben absoluut geen idee wat dat zou betekenen.

We hebben het over een conflict dat verschillende groottes groter zou zijn dan de oorlog in Irak, en het zou precies om de hoek kunnen zijn.

Comments

comments