Amerika: schulden op creditcardachterstand hoogste niveau in 8 jaar

Amerika: schulden op creditcardachterstand hoogste niveau in 8 jaar


Creditcardafschrijvingen raken het hoogste niveau in bijna 7 jaar en creditcardachterstanden raken het hoogste niveau in bijna 8 jaar

Als mensen het moeilijker hebben om hun rekeningen te betalen, is dat een signaal dat de economie vertraagt. Dit is iets dat we in 2008 hebben meegemaakt, en het is iets dat nu weer gebeurt. Creditcardheffingen bij grote Amerikaanse banken waren niet zo hoog sinds de Amerikaanse economie zich terugtrok uit de laatste recessie, en hetzelfde geldt voor achterstallige betalingen aan creditcards. Dus hoewel de mainstream media ons steeds maar weer blijven vertellen dat de Amerikaanse economie “in de lift zit”, vertellen de koude, harde cijfers ons iets heel anders. Dit is een punt dat ik gisteren schreef in mijn artikel over hoe dakloosheid absoluut explodeert in New York Cityen het is een punt dat ik ongetwijfeld nog vele malen zal moeten maken zolang de reguliere media ons dit fictieve verhaal over een “bloeiende economie” aanreikt. Kijk, de waarheid is dat je niet kunt zeggen dat we een bloeiende economie hebben tot we een jaar hebben waarin de Amerikaanse economie met minstens 3 procent groeit, en op dit punt hebben we dat niet meer gehad sinds het midden van de regering-Bush. .

En nu zijn er allerlei aanwijzingen dat de Amerikaanse economie echt weer begint te vertragen. Een van die indicaties is het feit dat het niveau van de creditcardafrekening sinds 2012 is gestegen naar het hoogste niveau …

Rode vlaggen vliegen in de kredietkaartindustrie nadat een sleutelmaatstaf van slechte schulden in bijna zeven jaar naar het hoogste niveau is gesprongen.

Het aflossingspercentage – het percentage leningen dat bedrijven nooit zullen incasseren – steeg tot 3,82% in de eerste drie maanden van 2019, het hoogste sinds het tweede kwartaal van 2012, volgens gegevens samengesteld door Bloomberg Intelligence. En leningen die 30 dagen achterstelden, een voorbode van toekomstige afschrijvingen, stegen bij alle zeven van de grootste Amerikaanse kaartuitgevers.

Als iets het ergste is dat het in bijna 7 jaar is geweest, is dat zeker een rode vlag.

Bij de 4 grootste Amerikaanse banken zijn credit card charge-offs nu goed voor maar liefst 80 procent van alle consumentenkredietkosten …

De vier grootste Amerikaanse banken hadden afgelopen kwartaal bijna $ 4 miljard last-offs van creditcards en slechts $ 656 miljoen van alle andere consumentenleningen. Dat is de grootste kloof sinds ten minste 2009. Kaartverrekening vormt nu meer dan 80 procent van de totale consumentenkredietkosten, tegenover 67 procent drie jaar geleden.

En er komen nog veel meer ladingen in de pijplijn omdat de achterstallige betalingen voor creditcards nu de hoogste zijn die ze in bijna 8 jaar zijn geweest …

Niet sinds het begin van dit decennium zijn zoveel Amerikaanse consumenten achterop geraakt op hun creditcards en op autoleningen geregeld via autodealers, volgens nieuwe gegevens van de banksector.

In het vierde kwartaal van vorig jaar was 3,22% van door banken uitgegeven creditcardleningen minstens 30 dagen te laat, wat hoger was dan op enig moment sinds 2011, toonden de gegevens van de American Bankers Association aan.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenAmerikaanse consumenten worden financieel zover opgerekt dat we ze sinds de laatste recessie niet meer hebben gezien, en alle cijfers wijzen erop dat deze trend de komende maanden alleen maar zal versnellen.

Maar natuurlijk proberen bankdirecteuren de dingen anders te draaien. Overweeg de volgende opmerkingen van Capital One CEO Richard Fairbank …

Er is een “degradatie” geweest in de kredietkwaliteit voor bepaalde klanten, volgens Richard Fairbank, chief executive officer bij Capital One Financial Corp., de op twee na grootste kaartuitgever van het land. Fairbank zei dat sommige klanten met negatieve kredietgebeurtenissen tijdens de financiële crisis nu die problemen uit hun kredietbureaumeldingen zien verdwijnen.

“We kijken misschien naar gegevens die misschien niet het volledige beeld schetsen van de kredietgeschiedenis van een klant,” zei Fairbank donderdag tijdens een telefonische vergadering met analisten.

Dus volgens Fairbank is het probleem niet de economie.

Nee, het zijn die stomme vervelende kredietrapporten die zijn bedrijf onvoldoende kredietinformatie geven.

Maar de manier waarop deze creditcarduitgevers zich gedragen, geeft zelfs aan dat ze wel geloven dat er een economische storm op komst is.

Eind vorig jaar begonnen ze meer creditcardaanvragers af te wijzen en begonnen ze eenzijdig meer accounts te sluiten. Het volgende komt van Consumer Affairs …

De Federal Reserve Bank van New York meldde in december dat een toenemend aantal consumenten werd afgewezen bij het aanvragen van creditcards in 2018. De onderzoekers stelden dat de afwijzingspercentages ook hoger lagen bij aanvragen om hypotheken te herfinancieren. Tegelijkertijd namen ook de achterstallige betalingen voor creditcards toe.

Het lijkt er nu op dat creditcardmaatschappijen medio 2018 de verontrustende trend zagen en maatregelen namen om hun verliezen te beperken. Het rapport van de New York Fed toonde een sterke stijging in het aantal mensen dat zei dat een geldschieter eenzijdig een van hun kredietrekeningen heeft gesloten – in de meeste gevallen een creditcard of een winkelkaart.

Naar aanleiding van dit soort artikelen, vraag ik vaak aan lezers hoe ze zich kunnen voorbereiden op wat er gaat komen.

Wat creditcardschuld betreft, moedig ik mensen altijd aan om hun saldo zo snel mogelijk af te betalen. Creditcardschuld heeft meestal een veel hogere rentevoet dan andere vormen van schulden, en bij het afbetalen van schulden is het meestal een goed idee om eerst van de leningen met hogere rente af te komen.

Verder dan dat, is nu geen tijd om nieuwe schulden te nemen. In moeilijke tijden is het financieel een voordeel om ‘lean and mean’ te zijn, en creditcardschulden zijn een bijzonder verraderlijke vorm van schuld.

Ik weet dat het op dit moment voor veel mensen moeilijk is. Ik hoor vaak van mensen over het hele land die het zwaar te verduren hebben.

Wonen met je middelen kan heel moeilijk zijn, maar de tijden zullen een stuk moeilijker worden, en degenen die hun best kunnen doen met wat ze hebben, zullen in een veel betere positie zijn om de komende storm te doorstaan.Comments

comments

Lees ook:  Westerse elites in crisis