Bangkok gebruikt drones om luchtvervuiling tegen te gaan

Bangkok gebruikt drones om luchtvervuiling tegen te gaan


De meeste regeringen gebruikten luchtlandingsdrones om burgers te bespioneren of opstandelingen te bombarderen. De Thaise regering lanceerde echter een dozijn drones in de lucht boven Bangkok om een ​​veel sluwere vijand te bestrijden: luchtvervuiling .

De concentraties van giftige deeltjes in de lucht van de grootste en meest bevolkte stad van Thailand waren nog niet zo slecht als de  vervuiling in bijvoorbeeld Beijing, China . Maar de luchtvervuiling in de hoofdstad is onlangs slecht genoeg geworden dat hoge overheidsfunctionarissen op zoek zijn gegaan naar manieren om het niveau van verontreinigende stoffen op korte termijn te verlagen.

Een van de plannen vroeg om een ​​kleine vloot drones uit de lucht om een ​​mengsel van water en een zogenaamd niet-giftige chemische spray in de lucht boven Bangkok te spuiten. De resulterende mist zou de in de lucht zwevende deeltjes vangen en ze naar beneden halen, waardoor de hoeveelheid deeltjesvormig materiaal in de lucht wordt verminderd.

Het idee was niet nieuw. In 2014 implementeerde China kort een vergelijkbaar plan op grotere schaal. De drones zijn uit het vliegtuig gevallen en parachutes ingezet om hun val te vertragen, waardoor ze zoveel mogelijk tijd in de lucht kunnen doorbrengen. (Gerelateerd: Onderzoek: Luchtverontreiniging zorgt ervoor dat bacteriën kunnen gedijen op de luchtwegen .)

De lucht in Bangkok begint net zo slecht te worden als de lucht in Peking

De drone-missie werd ingegeven door de torenhoge niveaus van PM2.5 in Bangkok. Dit zijn minuscule deeltjes die niet groter zijn dan 2,5 micron, wat een derde is van de diameter van een haarlok. Door hun minuscule formaat kan PM2.5 de kleinere passages in de longen binnendringen.

Het is bekend dat deze luchtverontreinigende stoffen aanzienlijke schade aan het ademhalingssysteem veroorzaken. Hoge PM2,5-niveaus kunnen ook andere gezondheidsproblemen verergeren, zoals hartgerelateerde ziekten.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Robots die nu in staat zijn om vliegtuigen te inspecteren ... gaan we meer banen verliezen op machines?

Lucht wordt als van goede kwaliteit beschouwd als een kubieke meter niet meer dan 50 microgram (mcg) fijn stof bevat. Het wordt als gevaarlijk voor de gezondheid van de mens beschouwd als de PM2,5-niveaus hoger waren dan 150 mcg per kubieke meter.

In Bangkok en de nabijgelegen provincies bereikten de PM2,5-niveaus 185 mcg per kubieke meter. De slechte luchtkwaliteit werd zichtbaar zichtbaar door een saaie waas die wekenlang over een goede brok van het land hing.

De Thaise regering heeft de crisis op verschillende manieren aangepakt. Zo waren watertankwagens verspreid over Bangkok. De voertuigen spoten vloeibaar mengsel in de lucht met behulp van krachtige waterkanonnen.

De Thaise overheid zal drones inzetten om de luchtvervuiling te verminderen

Het Defense Technology Institute (DTI) van de overheid kwam met het idee om het eerdere Chinese gebruik van luchtdrones te kopiëren om de lucht te spuiten. Het bureau was in staat om een ​​dozijn op afstand bestuurde drones van zowel private als staatsorganisaties te verschalken voor modificatie en testen.

De DTI hield de test in het Vachirabenjatas-park, een zeer populair recreatiegebied in het hart van Bangkok. Zes gemodificeerde drones vertrokken tijdens elke run. Zodra ze hoogten van 75 voet (25 m) bereikten, spoten de kleine voertuigen gedurende 30 tot 40 minuten water.

Aan het einde van de vlucht raakte het eskader drones omlaag voor opladen en aanvullen. Ze zouden worden afgelost door de andere zes drones, die de nevelactiviteit zouden herhalen.

DTI-directeur Preecha Pradapmuk beweerde dat de drones er in geslaagd waren de PM2.5-niveaus te verlagen met 10 mcg tijdens de eerste test. Als dit prestatieniveau in toekomstige tests wordt herhaald, beloofde hij dat de drone-luchtvloot zal worden ingezet over twee parken en twee ziekenhuizen in Bangkok.

Daarnaast beloofde de Thaise overheid om de bronnen van PM2.5 luchtvervuiling aan te pakken. Dit omvatte het versnellen van een geplande inspectie van openbare bussen, die berucht zijn voor de productie van luchtvervuiling .

Bronnen omvatten:

QZ.com

BangkokPost.comLees ook:  Wereldwijd noodgeval verklaard als coronavirusinfecties en dodelijke slachtoffers stijgen

Comments

comments