“Een onvermijdelijke wereldwijde recessie”


 6 total views,  2 views today

“Een onvermijdelijke wereldwijde recessie”: de waarschuwingen worden luider naarmate wereldwijde economische cijfers blijven verslechteren

Economische cijfers over de hele wereld worden steeds erger, en zoals je hieronder zult zien, waarschuwt zelfs New York Times-columnist Paul Krugman nu voor “een onvermijdelijke wereldwijde recessie”. Helaas hebben de meeste Amerikanen nog steeds absoluut geen idee dat dit gebeurt. De meeste gewone burgers hebben nog steeds de indruk dat alles goed gaat, maar de cijfers suggereren iets anders. De Baltic Dry Index daalde slechts tot het laagste niveau dat we in drie jaar hebben gezien , en dit is nog een andere aanwijzing dat de wereldwijde handelsoorlog wijdverspreide economische pijn veroorzaakt . En volgens Bloomberg is de wereldwijde economische groei nu gedaald tot het laagste niveau dat we sinds de Grote Recessie hebben gezien …

Het verlies aan momentum van de wereldeconomie heeft de expansie verlaten en lijkt nu de zwakste sinds de wereldwijde financiële crisis, een ontwikkeling die al een dramatische verschuiving teweeg heeft gebracht bij de centrale banken.

Een UBS-model suggereert dat de wereldgroei eind 2018 vertraagd is tot 2,1 procent op jaarbasis, wat naar zeggen de zwakste is sinds 2008-2009 .

Helaas lijkt het erop dat de zaken in de eerste paar maanden van 2019 alleen maar erger worden. In Noord-Amerika, Europa en Azië zijn tekenen van een grote neergang schijnbaar overal …

Helaas is daar niet veel teken van geweest. De autoverkopen daalden in januari en de gegevens van de afgelopen week toonden dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in december de slechtste daling kenden in negen jaar. In Europa, waar de vertraging bijzonder uitgesproken was, blijven de sentimentindicatoren verzwakken en is de laatste indicator van de OESO ook afgenomen.

Vooral de cijfers uit China zijn opvallend. Deskundigen waren deze week verbluft toen werd aangekondigd dat de Chinese autoverkoop 17,7 procent was gedaald …

De autoverkopen in China bleven in januari na hun eerste jaaromslag in meer dan twee decennia dalen, wat de druk op autofabrikanten die zwaar op de markt wedden bij een afnemende vraag naar auto’s uit de VS naar Europa, deed toenemen.

De groothandel in personenauto’s daalde 17,7 procent op jaarbasis, de grootste daling sinds de markt halverwege vorig jaar begon te krimpen, terwijl de kleinhandelsverkopen hun achtste opeenvolgende maandelijkse daling kenden, meldden industriegroepen maandag.

Dat is een absoluut rampzalig aantal en het is een teken dat dit een zeer, zeer zwaar jaar zal worden voor de wereldwijde auto-industrie.

Ondertussen daalt de Duitse industriële productie in een tempo dat we niet meer hebben gezien sinds de laatste wereldwijde recessie …

“Onverwachts” daalde de Duitse industriële productie in december 2018 met 3,9% ten opzichte van december 2017, nadat hij in november met een herziene 4,0% was gedaald, aldus het Duitse statistiekbureau Destatis donderdagochtend. Deze twee druppels waren het steilste jaar-op-jaar daalt sinds 2009.

Zelfs tijdens de Europese schuldencrisis in 2011 en 2012 – het trof de Duitse industrie hard, omdat veel Europese landen in en uit een recessie wensten en sommige landen in een depressie zakten – de Duitse industriële productie viel nooit zo snel op jaarbasis. basis zoals in november en december

Maar zo slecht als de dingen in Duitsland zijn, ze zijn nog erger in Italië.

De Italiaanse economie is al in een recessie terechtgekomen en hun schuldproblemen blijven met de dag toenemen.

Kijk Italië, want het zal een sleutel zijn tot het drama dat zich momenteel in Europa ontvouwt.

Hier in de Verenigde Staten doen we het nog steeds relatief beter dan een groot deel van de rest van de wereld, maar onze economie vertraagt ​​ook. De Amerikaanse detailhandelsverkopen leden net hun “grootste daling in meer dan negen jaar” , en het verbluffende faillissement en de liquidatie van Payless ShoeSource heeft voorpaginanieuws gemaakt over het hele land …

Payless ShoeSource bevestigde vrijdag dat het zijn 2100 winkels in de VS en Puerto Rico zal sluiten en de liquidatie-omzet op zondag begint. Het bedrijf sluit ook zijn e-commerce-activiteiten af.

De sluitingen markeren dit jaar de grootste van een enkele keten en verdubbelen bijna het aantal winkels dat in 2019 wordt gesloten.

Dus wat betekent dit allemaal?

Wat dit alles betekent is dat dit het begin is van het einde van de wereldwijde economische zeepbel. Het is tijd om weer serieus over de economie te beginnen, en het is tijd om je voor te bereiden op de moeilijke jaren die voor je liggen.

Op dit punt kunnen zelfs de meest clueless experts in de reguliere media zien wat er gaat komen. De New York Times-columnist Paul Krugman waarschuwt nu dat we op weg zijn naar “een onvermijdelijke wereldwijde recessie”, hetzij aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar …

Professor Paul Krugman waarschuwde ervoor dat een aantal geïsoleerde neerwaartse economische trends over de hele wereld zich tegen het einde van 2019 of begin volgend jaar in een onvermijdelijke wereldwijde recessiezullen verspreiden . De heer Krugman zei dat er niet “één groot ding” is dat de grimmige voorspelling veroorzaakt, maar in plaats daarvan de schuld gaf aan een aantal incidenten die op hetzelfde moment plaatsvonden. Hij zei dat een inzinking van de eurozone in combinatie met de langdurige Amerikaanse handelsoorlog, het belastingbeleid van president Trump en het gebrek aan voorbereiding van wereldleiders de risico’s van een wereldwijde economische vertraging doen toenemen.

Als zelfs Paul Krugman kan zien wat er gebeurt, weet je dat die tijd kort is.

Voorafgaand aan de Grote Recessie van 2008 en 2009 hadden de meeste mensen nooit gedacht dat we op het punt stonden een vreselijke wereldwijde economische terugval in te gaan. Hier in de VS leek het alsof de economie vrij goed meegaat, en de overgrote meerderheid van ons had absoluut geen idee wat er zich achter de schermen afspeelde.

Op dezelfde manier voeren de meesten van ons ons leven uit alsof er niets zal veranderen. Voor de meeste mensen lijkt het systeem normaal te werken en lijkt er geen reden tot ongerustheid te zijn.

Helaas zijn dingen niet zo eenvoudig.

Elastiekjes kunnen nog geruime tijd blijven uitrekken, maar als je ze teveel onder druk zet, zullen ze uiteindelijk breken. Op dit punt is er een enorme druk op onze wereldwijde economische zeepbel, en op een dag zal het ook “knappen”.

Het is gewoon een kwestie van tijd.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord