Kerken zijn het # 1 doelwit geworden voor haataanvallen – een gemiddelde van 105 elke afzonderlijke maand

Kerken zijn het # 1 doelwit geworden voor haataanvallen – een gemiddelde van 105 elke afzonderlijke maand


De bomaanslagen in Sri Lanka hebben eens te meer het toenemende geweld van christenen over de hele wereld in de schijnwerpers gezet. Volgens Open Doors USAworden gemiddeld 105 kerken en / of christelijke gebouwen elke maand verbrand of aangevallen. 

Dat is meer dan drie per dag, en bijna al die aanvallen worden genegeerd door de reguliere media in de westerse wereld. Daarnaast worden er gemiddeld om de maand om 345 religieuze redenen om geloofgerelateerde redenen gedood. Natuurlijk zullen deze cijfers snel verouderd zijn, omdat het geweld tegen christenen overal ter wereld blijft escaleren, en de gruwelijke aanvallen die we zojuist in Sri Lanka hebben meegemaakt, zijn een perfect voorbeeld. Het volgende komt van CBS News …

Een reeks van acht bomaanslagen in Sri Lanka gericht op christelijke kerken en hotels in drie steden doodde minstens 207 mensen en verwondde tot 450 anderen op Paaszondag. Minister van Defensie Ruwan Wijewardene beschreef de gecoördineerde ontploffingen als een terroristische aanslag door religieuze extremisten.

Meer specifiek waren de aanvallers moslimextremisten.

Waarom moeten de reguliere media altijd zo politiek correct zijn?

Natuurlijk komt dit precies op de hielen van het vuur dat bijna de Notre Dame kathedraal verwoestte. De autoriteiten proberen nog steeds de oorzaak van die brand te bepalen, maar we weten dat veel andere kerken sinds begin februari worden getroffen door vandalen en brandstichters in Frankrijk …

Vandalen en brandstichters hebben Franse kerken gericht op een golf van aanvallen die bijna twee maanden heeft geduurd.

Meer dan 10 kerken zijn sinds begin februari getroffen, sommige zijn in brand gestoken terwijl anderen zwaar ontheiligd of beschadigd waren.

In een schijnbare poging om te kopiëren wat er gebeurde in Notre Dame, werd een gestoorde filosofieprofessor betrapt op het brengen van gasblikken en lichtere vloeistof naar de St. Patrick’s Cathedral in New York …

De man die naar verluidt gasflessen en lichtere vloeistof naar de St. Patrick’s Cathedral in New York City bracht, heeft filosofie gegeven aan verschillende hogescholen in New York en New Jersey, aldus schoolfunctionarissen.

Marc Lamparello, 37, werd woensdagnacht gearresteerd en werd beschuldigd van poging tot brandstichting en roekeloos gedrag. Hij werd in hechtenis genomen nadat een bewaker van de kathedraal op Fifth Avenue in Manhattan hem had gezien.

Gelukkig was in dat geval een grote tragedie afgewend, maar de meeste kerken over de hele wereld zijn erg ‘zachte doelwitten’ met absoluut geen enkele beveiliging.

En tegenwoordig is er letterlijk nergens dat veilig is. Aanvallen op kerken gebeuren letterlijk overal ter wereld, en soms gebeuren ze precies in het midden van een eredienst.

Hier is bijvoorbeeld een voorbeeld uit de Filipijnen dat recent wereldwijd krantenkoppen heeft gemaakt …

Twee zelfmoordaanslagen ontploffen twee bommen tijdens een mis in een rooms-katholieke kathedraal op het grotendeels islamitische eiland Jolo in de zuidelijke Filippijnen, waarbij 23 mensen de dood vonden en ongeveer 100 anderen werden verwond.

Eerder dit jaar, in India, was een groep christenen absoluut geschokt toen ze voor de eredienst kwamen om te ontdekken dat hun kerk volledig in de grond was verbrand …

Lees ook:  Islamisering van West-Europa gaat gewoon verder en burgeroorlog komt snel dichterbij

Christenen waren met afschuw vervuld om Pinksterkerk in Telangana, de staat van India, volledig omringd door zwarte rook te zien toen ze arriveerden voor aanbidding. Bij nadere beschouwing werd een groot deel van de binnenkant van de kerk, inclusief meubels, de preekstoel, het geluidssysteem, ventilators, tapijten en lichten, tijdens de aanval op 2 februari om ongeveer 11.00 uur tot as verbrand. De verwoestende aanval op de kerk, de thuisbasis van 200 aanbidders, heeft christenen uit tien dorpen achtergelaten zonder een plaats om te aanbidden.

In een zeer ruime marge zijn kerken het belangrijkste doelwit voor haataanvallen, en het zal alleen maar erger worden.

Helaas worden kerken in de VS ook steeds vaker aangevallen. Je hebt er misschien niet van gehoord in het nieuws, maar drie kerken in Louisiana zijn onlangs vernietigd door brandstichting …

Een groot deel van de identiteit van Monica Harris is verbonden met de Greater Union Baptist Church, een 129 jaar oud heiligdom dat al generaties lang in het centrum van haar familie staat. Als kind werd ze ondergedompeld in een doopbekken en paradeerde ze als een prinses door het gangpad in een witte jurk en witte lakschoenen. Ze was getrouwd in de kerk en ze nam ook daar afscheid van haar ouders.

En dus voelde ze alsof een stukje van haar vermist was toen ze de verkoolde overblijfselen van de grotere Unie zag, een van de drie overwegend zwarte kerken in de St. Landry Parish, La., Die volgens de wetshandhavingsinstanties in vuur en vlam werden gezet en verwoest over de rek van 10 dagen.

In eerdere artikelen heb ik betoogd dat alle kerken vanaf dit moment gewapende veiligheid nodig zullen hebben. De wereld is veranderd en we moeten ermee veranderen.

Toen ik opgroeide, had ik nooit verwacht dat iemand naar mijn kerk zou komen om te gaan fotograferen, maar in de afgelopen decennia hebben we een dergelijk scenario vele malen gezien. Bekijk deze lijst met dodelijke kerkopnames die zijn gebeurd sinds Columbine …

 • 1999 Wedgewood Baptist Church in Fort Worth, Texas
 • 2001 Greater Oak Missionary Baptist Church in Hopkinsville, Kentucky
 • 2002 Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede Katholieke kerk in Lynbrook, New York
 • 2003 Turner Monumental AME Church in Kirkwood, Georgia
 • 2005 Living Church of God in Brookfield, Wisconsin
 • 2005 World Changers Church in College Park, Georgia
 • 2006 Zion Hope Missionary Baptist in Detroit, Michigan
 • 2006 Ministerie van Jezus Christuskerk in Baton Rouge, Louisiana
 • 2007 Eerste Presbyteriaanse kerk in Moskou, Idaho
 • 2007 Eerste gemeentelijke kerk in Neosho, Missouri
 • 2007 New Life Church in Colorado Springs, Colorado
 • 2008 Eerste Baptistenkerk in Maryville, Illinois
 • 2009 Reformatie Lutheran Church in Wichita, Kansas
 • 2012 World Changers Church in College Park, Georgia
 • 2015 Emanuel AME Church in Charleston, South Carolina
 • 2017 Burnette Chapel Church of Christ in Antioch, Tennessee
 • 2017 First Baptist Church in Sutherland Springs, Texas
 • 2017 St. Alphonsus Church in Fresno, Texas

De christenvervolging stijgt over de hele wereld en zal de komende jaren waarschijnlijk nog sterker worden .

Maar natuurlijk proberen de reguliere media deze groeiende trend zoveel mogelijk te negeren. Wanneer er spectaculaire aanvallen zijn met grote aantallen doden zoals we net in Sri Lanka hebben gezien, zullen ze het verhaal behandelen, maar behalve dat ze heel hun best doen om verhalen te vermijden die de christenen in een sympathiek licht plaatsen.

Ze kunnen proberen te negeren wat er allemaal gebeurt, maar het verandert niets aan het feit dat haat tegen het christelijk geloof groeit en wat we de afgelopen weken hebben gezien, is nog maar het begin.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Mila (16) beledigde de islam, werd met het leven bedreigd: - ik heb nergens spijt van!

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Uitspraak ’Hitler was een Jood’ van baas moskeekoepel roept weerzin op
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments