Terwijl The Perfect Storm naderbij komt, zijn de meeste Amerikanen aan het feesten in plaats van aan het voorbereiden

Terwijl The Perfect Storm naderbij komt, zijn de meeste Amerikanen aan het feesten in plaats van aan het voorbereiden


Ik kan me geen tijd herinneren waarin Amerikanen er apathischer over waren voorbereid te zijn, en toch is dit precies het moment waarop de urgentie om zich voor te bereiden op de hoogste moet zijn.

Eerder vandaag bespraken mijn vrouw Meranda en ik het feit dat elk onderdeel van ‘de perfecte storm’ samenkomt zoals we hadden verwacht. Stuk voor stuk vallen de stukjes allemaal op hun plaats en deel ik de meest recente dingen die mijn onderzoek dagelijks met iedereen heeft blootgelegd. Helaas zijn de meeste Amerikanen er absoluut van overtuigd dat er geen reden is om je voor te bereiden op moeilijke tijden, omdat alles geweldig zal worden. In Amerika vandaag, geloven de meeste mensen dat de toekomst helemaal geweldig zal zijn of dat de toekomst helemaal geweldig zal zijn als we Trump kwijt zijn. Omdat zovelen van ons een van deze valse narratieven hebben aangenomen, feesten de meeste Amerikanen in plaats van zich voor te bereiden, en dat gaat grote problemen opleveren als dingen echt in de war raken.

Bent u bekend met “de regel van drie”? Ik heb het gewoon opgezocht op Google en zo is het gedefinieerd …

“Je kunt overleven gedurende 3 minuten zonder lucht (zuurstof) of in het ijskoude water. U kunt overleven voor 3 uur zonder onderdak in een moeilijke omgeving (tenzij in het ijskoude water) U kunt overleven voor 3 dagen zonder water (indien beschut tegen een harde omgeving) U kunt overleven gedurende 3 weken zonder voedsel (als je water en onderdak) ”

Natuurlijk zijn deze cijfers niet exact. Velen zijn bijvoorbeeld meer dan 3 weken zonder voedsel zonder ernstige problemen vertrokken. Maar over het algemeen is dit een vrij goede richtlijn om te overleven.

Lees ook:  Toenemende dreiging VS zal de "nucleaire optie" in de handelsoorlog zou kunnen oproepen

Helaas, als een grote noodsituatie dit land vanavond zou treffen, zouden de meeste Amerikanen helemaal onvoorbereid zijn als het gaat om zelfs de meest elementaire benodigdheden. Eén enquête toonde zelfs aan dat slechts 39 procent van de Amerikanen een of andere “noodkit” heeft …

Als het gaat om voorbereid te zijn op een noodgeval, zegt 39% dat ze een noodpakket hebben, terwijl nog eens 39% een niet-bederfelijke voedselvoorraad heeft. Iets minder dan een derde (28%) van de mensen heeft voorraden water en een op de vier mensen (25%) heeft een evacuatieplan.

Van degenen die een noodpakket hebben, zijn de meest voorkomende items in de kit: een verbanddoos (86%), zaklampen of andere lichtbronnen (83%), voedsel (65%), water (63%) en dekens (62%).

Dat zijn deprimerend lage cijfers.

Dus wat gaan al die mensen doen als dingen de fan raken en de overheid er niet is om hen te redden?

Onnodig te zeggen dat veel mensen echt in paniek raken als ze niet krijgen wat ze nodig hebben.

Maar zolang de zaken betrekkelijk “normaal” zijn, zal dit verbazingwekkende gebrek aan voorbereiding geen probleem zijn. En op dit moment doen Amerikanen alsof de dingen in de nabije toekomst “normaal” zullen zijn. Sterker nog, de meesten van ons feesten alsof het 1999 helemaal opnieuw is. Volgens CNBC heeft de Amerikaanse consumentenschuld voor het eerst ooit de grens van vier biljoen dollar overtroffen …

Lees ook:  Heeft QAnon en de nieuwe christen gelijk? Nu evangelicalen vervagen, stijgt een nieuwe waanzin

Met ingang van deze maand overschreed de uitstaande consumentenschuld voor de eerste keer de $ 4 biljoen , volgens de Federal Reserve.

Relatief sterke vakantie-uitgaven , met name in november, en toenemende creditcardschulden voegden eind 2018 meer dan $ 41 miljard aan uitstaande saldi toe, volgens LendingTree , een website voor het vergelijken van leningen, die de gegevens van de Fed analyseerde.

We geven geld uit alsof er geen morgen is, en dat zou prima zijn als morgen nooit zou zijn aangekomen.

Natuurlijk moeten we echt niet zo veel geld uitgeven, omdat velen van ons al volledig in de schulden zitten. Autoleningen bij autoleningen zijn bijvoorbeeld al veel hoger dan tijdens de piek van de laatste recessie. Het volgende komt van NBC News …

Ten minste 7 miljoen Amerikanen verkeerden eind 2018 ernstig achterlijk in hun autolening – 90 of meer dagen achter – volgens gegevens die dinsdag door de Federal Reserve Bank van New York waren vrijgegeven.

Dat is 1 miljoen meer dan aan het einde van 2010, na de recessie.

En achterstallige betalingen voor studieleningen zijn ook gewoon op het hoogste niveau ooit neergeschoten . In de moderne Amerikaanse geschiedenis hebben we nog nooit zoiets gezien, en toch blijft het feest doorgaan.

Voor nu.

Helaas komen alle partijen uiteindelijk ten einde, en het einde hiervan zal bijzonder pijnlijk zijn.

Lees ook:  De vloek van Osama Bin Laden

Als het noodlot toeslaat, zullen de meeste Amerikanen heel, heel snel geen middelen meer hebben. Uit een enquête bleek dat 78 procent van alle Amerikaanse werknemers een salaris uitbetaalt. Dat aantal ligt een beetje hoger dan andere cijfers die ik heb gezien, maar iedereen is het erover eens dat een solide meerderheid van het land elke maand nauwelijks aan het schrapen is.

Wanneer dingen echt slecht worden, weet ik eerlijk gezegd niet hoe de meeste mensen het zullen halen.

Een aantal jaren geleden vroeg een enquête de Amerikanen hoe lang ze dachten dat ze zouden overleven als het elektriciteitsnet voor langere tijd zou uitvallen.

Bijna 75 procent zei dat ze vóór het merk van twee maanden dood zouden zijn.

Hopelijk ben je vindingrijker dan dat. Maar zonder enige twijfel zullen we allemaal een betere kans hebben om te overleven wat ons te wachten staat als we wat basisvoorbereidingen maken . Het is geen rocket science, maar als je ervoor kiest om niets te doen omdat je blind vertrouwen hebt in het systeem, dan zouden jij en je hele familie zichzelf kunnen vinden in een wereld van pijn wanneer de dingen daar buiten echt gek worden.

Als we als natie verschillende keuzes hadden gemaakt, hadden we een heel andere toekomst gehad.

Helaas wordt ons zelfdestructieve gedrag nog erger en komt een dag vol afrekening voor Amerika snel dichterbij.

Comments

comments