De hele ‘beschaafde’ mensheid op zoek naar ‘PTSD’

De hele ‘beschaafde’ mensheid op zoek naar ‘PTSD’


Westerse media berichtten dat de Amerikaanse ‘stokpop‘ Juan Guaido bezig is met een militaire coup tegen de gekozen, en zittende president Maduro.

RTL-Nieuws meldde dat Maduro’s vliegtuig met draaiende motoren klaarstond om Maduro naar Cuba te vervoeren. Op gezag van ex-CIA-baas, en tegenwoordig minister van buitenlandse zaken van de VS, Mike Pompeo. Gisteravond bij Pauw nog een uitgebreid programma-onderdeel over de systematische leugens van Trump, en bij extensie zijn regering. Dus laten we vooral voorzichtig zijn met dergelijke ‘geruchten‘ als nieuws te accepteren. Temeer daar Pompeo tijdens een lezing voor een universiteit in Texas openlijk toegaf dat ‘zijn‘ CIA mensen opleidt om te liegen, te stelen, en te bedriegen.

Pompeo is een fundamentalistische Christen die het niet zo nauw neemt met de ‘Tien Geboden‘. Hij is tegen abortus, maar geniet ervan om het leven van volgroeide mensen te vernietigen, zo is de indruk die je krijgt als je naar de man luistert. ‘De andere wang toekeren‘ is absoluut het allerlaatste wat bij hem op zou komen als hij een kans voorbij ziet komen om een conflict uit te breiden. En de ‘Regime-Change‘ in Venezuela is zijn ‘kindje‘. Althans, voor het moment. Want Iran en Rusland zijn voor hem de hoofdprijs.

Lees ook:  Trump heeft de "bullebakpreekstoel" meer gebruikt dan welke president dan ook in de geschiedenis - en dat is beangstigend

Hoe mensen die van liegen, bedriegen en stelen hun broodwinning hebben gemaakt ons gaan helpen de mensheid te redden is een enigma. En waarom commentatoren die te pas en te onpas beweren dat Trump en zijn omgeving alles bij elkaar liegen als een Blok vallen voor dit doortrapte gebruik van geweld, zou ik u niet kunnen zeggen. Het is geen opportunisme. Het is ‘kortsluiting‘. Er is iets mis in de centrale als je meesmuilend afgeeft op iemand die stelt dat je kanker krijgt van het geluid van windmolens, maar je kust ademloos zijn schoenen als hij beweert dat de chaos in Venezuela niet het gevolg zijn van de sancties, het liegen, stelen en bedriegen van ‘Uncle Sam‘, ten bate van de olie, maar dat het de schuld is van de gekozen president, die niettemin een ‘dictator‘ is.

Er is volop discussie mogelijk over de vraag of Maduro geschikt is voor het ambt. Maar in een wereld die wordt geleid door mensen als Donald Trump en Theresa May, met op een achterhand een aantal leiders van andere Europese landen die het ook niet eenvoudig hebben om het ‘thuisfront‘ te verenigen achter hun visie voor de toekomst, zie ik niet hoe het op onze weg ligt andere landen de les te lezen.

Lees ook:  Hoe gevaarlijk is de uitlevering van Assange (wikileaks) voor de vrije pers

Volgens Maduro is de coup mislukt. De claim dat een militaire basis was overgenomen zou pure fictie zijn, zoals zoveel dat ons vanuit ‘Washington‘ bereikt. Al moet daar direct aan worden toegevoegd dat dat niet uniek de schuld is van Trump c.s.. De ‘Mainstream Media‘ blazen hun deuntje ijverig mee. Dus hoe nu verder?

De oprichter van ‘Blackwater‘, Erik Prince, broer van de minister van onderwijs in de zittende regering Trump, meent dat 5.000 van zijn huurlingen dat varkentje in Venezuela wel kunnen wassen, voor de juiste prijs. Dat verwijst impliciet naar mijn bijdrage van gisteren, waarin ik stilstond bij het ‘privatiseren‘ van conflicten en oorlogen, als een winstgevende ‘handel‘. Het zou iets moeten zijn waar ieder weldenkend mens van zou moeten braken, maar ik vrees dat we al te ver heen zijn. Niet politiek, want radicale veranderingen zijn mogelijk. Maar onze collectieve mentaliteit heeft zich verzoend met een leugenachtige realiteit, waarin het leven op een perverse manier (weer) de moeite waard wordt, omdat het volledig onvoorspelbaar is, en extreem gewelddadig. We zijn helemaal klaar met ‘Ponypark Slagharen‘, de veilige attracties en onze ‘Bullshit-baan‘. Al dat liegen, bedriegen en stelen komt niet voort uit ‘operationele noodzaak‘, maar uit een macaber soort verveling.

Lees ook:  Update Amerikaanse verkiezingen: presidentschap op het spel

De hele ‘beschaafde‘ mensheid op zoek naar ‘PTSD‘.

Comments

comments